Doingoood Experience: geboren uit liefde voor Afrika en passie voor reizen 

Een reis naar Afrika is een onvergetelijke ervaring, maar daarbij is het wel belangrijk om te weten met wie je deze reis nou eigenlijk maakt. Bij Doingoood Experience zijn we gepassioneerd over het delen van onze liefde voor Afrika met anderen en willen we ervoor zorgen dat iedereen die met ons reist, de best mogelijke ervaring heeft. In deze blog nemen we je mee achter de schermen en vertellen we je meer over de gezichten achter Doingoood Experience en hoe onze gedeelde passie voor Afrika heeft geleid tot de oprichting van onze organisatie

Marieke’s reis naar Afrika

De huidige eigenaresse van Doingoood Experience is Marieke. Zij is het grootste deel van haar tijd in Malawi, maar reist af en toe ook naar Nederland. Marieke is getrouwd met Armel en is net zoals velen van ons op jongere leeftijd helemaal betoverd door al het schoon dat Afrika te bieden heeft…

Het begon allemaal toen Marieke op 21-jarige leeftijd een stage verpleegkunde ging doen in Ghana. Marieke herinnert zich deze reis nog goed; het was echt enorm mooi en indrukwekkend! Na deze reis volgde al snel een tweede reis naar Oeganda en Tanzania. In Oeganda, ook wel de Parel van Afrika genoemd, heeft Marieke voor het eerst in haar leven de berggorilla’s in het wild gezien. De ontmoeting met deze gentle giants heeft op Marieke ontzettend indruk gemaakt. Deze ervaring, zoals Marieke het noemt, was echt een ‘life changing experience!’. Het was het moment dat Marieke zich realiseerde dat zij in de toekomst graag weer terug zou willen keren naar Afrika om te werken met gorilla’s. 

Drie jaar later was het dan zover: Marieke pakte haar koffers om terug te gaan naar Afrika en wel naar Kameroen. In Kameroen heeft Marieke haar droom kunnen waarmaken door zich in te zetten voor een opvang- en rehabilitatiecentrum voor apen. Na een paar keer op en neer te zijn gereisd tussen Nederland en Afrika, besloot Marieke om definitief te verhuizen naar Kameroen. 

Naast dat Marieke verliefd was geworden op de apen, het land, en de cultuur, heeft ze hier ook uiteindelijk haar huidige man Armel ontmoet. Armel is opgegroeid in Kameroen en heeft een bachelor in biologie en een master in wildlife conservation. Hij heeft veel ervaring in het werken met wilde dieren, waaronder leeuwen en apen, zowel in gevangenschap als in het wild. Daarnaast heeft Armel ook gewerkt met een organisatie die zich inzet voor het behoud van de natuur van Kameroen. Hij heeft voor deze organisatie camera’s geplaatst in de nationale parken en geholpen met de observaties van dieren in het wild. 

De overname van Doingoood en het ontstaan van Doingoood Experience

Na een tijd in Kameroen gewoond te hebben, besloten Marieke en Armel om te solliciteren naar de positie van country manager in Malawi voor (toen nog) Doingoood. Onder leiding van Ineke werden zij aangenomen voor deze positie. Ondanks dat het allemaal super spannend was, hadden Marieke en Armel wel enorm veel zin in dit nieuwe avontuur. Helaas stond niet veel later de corona pandemie voor de deur en had de reisindustrie het zwaar te verduren, ook Doingoood. 

Uiteindelijk besloot Ineke, de toenmalige eigenaresse van Doingoood, om een andere weg in te slaan. Marieke en Armel hebben de beslissing gemaakt om het concept van Doingoood over te nemen, maar wel verder te gaan onder hun eigen bedrijf genaamd Doingoood Experience. 

Door hard te knokken hebben zij de pandemie overleefd. De reisindustrie is weer op gang en het gaat steeds beter met de organisatie. Doingoood Experience heeft nu een eigen visie en missie, maar wel met dezelfde kwaliteit en goede naam die Doingoood onder leiding van Ineke altijd heeft gehad. Zoals Marieke zegt; we zijn Ineke tot op de dag van vandaag ontzettend dankbaar dat ze ons het vertrouwen heeft gegeven om dit mooie concept voort te zetten.

 

Over ons, Blog, Team, Vrijwilligerswerk, Stage, Tussenjaar, Doingoood Experience, Kenia, check
Blog, Ons Team, Vrijwilligerswerk, Stage, Tussenjaar, Doingoood Experience, check

Het Doingoood Experience team

Marieke en Armel doen dit natuurlijk allemaal niet alleen. Zij hebben hulp van een paar te gekke Afrika-liefhebbers die verdeeld zijn over de verschillende landen die Doingoood Experience aanbiedt. We stellen hen graag even aan je voor.

Lisa

Lisa is sinds januari 2024 de nieuwe manager in het prachtige Kenia. Lisa heeft een rechtenstudie gevolgd en besloot om na een aantal werkzame jaren in de rechtbank, de overstap te maken naar Mombasa, Kenia.
Iets wat Lisa erg belangrijk vindt is de uitwisseling tussen jou en het project. Tijdens jouw verblijf wordt er dus gekeken naar hoe zij jouw verblijf voor zowel jou als het project zo aangenaam en leerzaam mogelijk kan maken. Lisa kijkt ernaar uit om jou te mogen verwelkomen aan de parelwitte stranden van Kenia.

Lennie en Isaac

Lennie en Isaac zijn samen de managers in Oeganda. Dus als jij naar Oeganda gaat word je begeleid door deze twee enthousiaste mensen! Naast dat Lennie en Isaac enorm verliefd zijn op Afrika, zijn ze ook heel erg verliefd op hun kinderen en 6 honden. Omdat Isaac van Oegandese afkomst is, kent hij Oeganda als zijn eigen broekzak! Isaac is dus ook degene die jou gedurende de eerste paar dagen meeneemt op ‘citytour’ door Kampala. Lennie en Isaac staan altijd voor jou paraat en kunnen niet wachten om jou te kunnen verwelkomen in de parel van Afrika!

Volg je ons al?

Volg je ons al op Facebook of Instagram? Bijna dagelijks plaatsen we inspirerende foto’s of houden we je op de hoogte van onze activiteiten. Ook op YouTube plaatsen we regelmatig video’s waardoor jij een kijkje kan nemen in het dagelijks leven bij onze projecten in Afrika. Doen hoor! Wil jij je nog beter voorbereiden op jouw reis naar Afrika? Lees dan ook onze blog over de 5 dingen die je kunt verwachten tijdens jouw reis naar Afrika.