Tussenjaar buitenland

Laat ons je helpen om goed georganiseerd naar Afrika te gaan

Jouw tussenjaar in Afrika gewoon heel goed geregeld

Zoek jij een tussenjaar in het buitenland? Doe vrijwilligerswerk in Afrika tijdens jouw tussenjaar!

Een tussenjaar in Afrika biedt je een enorme kans. Door een tijdje in een andere cultuur te leven en samen te werken met de lokale bevolking, doe je een ervaring op waarvan je de rest van je leven profiteert.

Het is onze missie om jouw tussenjaar in Afrika zo relaxed en zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie over een tussenjaar in Afrika? Via de button hieronder kan je de brochure aanvragen.

Ik wilde altijd al naar Afrika, maar wilde eerst mijn opleiding tot Onderwijs assistent afronden. Door mijn tijd in Oeganda tijdens mijn tussenjaar kon ik werkervaring opdoen met lesgeven en het werken met jongeren. Hierdoor kan ik een keuze maken in wat ik straks wil gaan doen. 

Demi

Tussenjaar Oeganda

Tussenjaar met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus?

 

Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ‘corona garantie‘. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Zij gingen naar Afrika en dit vonden ze ervan

“Het was veel leuker dan ik dacht en ik ben ontzettend tevreden.”
Het leukste van mijn project vond ik dat alles wat ik deed, de lokale bevolking ook aan het doen was en je dus echt meehielp. Er was een planning op mijn project en in de weekenden had ik vrije tijd om Oeganda te ontdekken. Het was anders dan ik vooraf dacht, maar ook veel leuker dan ik dacht en ik ben ontzettend tevreden. De coördinator stond altijd voor me klaar. Ze had zelf ook veel ervaring en kon elke vraag wel beantwoorden of gewoon naar je luisteren. Zelf had ik niet zoveel behoefte aan begeleiding, maar toch stond ze klaar om naar mijn verhaal te luisteren en te checken of alles oké was.
Eva

Tussenjaar Oeganda

“Ik zou zo nog een keer gaan, wil nu alweer terug :-)”
Ik heb bijna een maand lang met 8 mensen in het Doingoood huis gezeten en dit was super gezellig en hele leuke mensen. Het huis heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen! Je weet nooit waar je precies in terecht gaat komen, maar ik was alleen maar positief verrast. Mijn project Adziwa Care is een plek waar je omgeven wordt door spelende en vrolijke kindjes. Het leukste vond ik de momenten waarop we met z’n allen buiten in de zon gingen dansen! Ook het koken met alle huismoeders van de lokale nsima is een leuke ervaring!
Carolien

Malawi

“Mijn verwachtingen zijn op beide projecten overtroffen!”
Hele prettige organisatie; In de keuze van projecten heel betrokken, korte lijntjes en heel welwillend om vragen te beantwoorden, zaken uit te zoeken en vervolgens de beste opties voor je samen te voegen. Door het vele persoonlijke contact voelt de organisatie erg vertrouwd aan en dat maakt de voorbereidingen op het Afrikaanse avontuur nog net een stukje leuker! Ook rondom de donaties vind ik de communicatie heel prettig. Anneke hield me goed op de hoogte over de wensen van de projecten. Je wordt echt betrokken bij de besteding van je eigen donatie, dat is fijn!
Marloes

vrijwilliger Kenia

Ja, ik meld me aan

Enthousiast geworden? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken dan uitgebreid welk project het beste bij je past en vertellen je alles over je vrijwilligerswerk in Afrika en wat je daarvan mag verwachten. 

Het tussenjaar in Afrika van Ruben in Malawi

Ruben was net 18 en klaar met de middelbare school. Hij nam een tussenjaar en ging voor 6 maanden naar Malawi. Dat is hem zó goed bevallen, dat hij daarna nog langer gebleven is om de Doingoood coördinator in Malawi te helpen met dagelijkse klussen. Wat een top ervaring! 

Alle projecten bekijken >>>

Verantwoord en duurzaam vrijwilligerswerk in Afrika

 

Als je vrijwilligerswerk in Afrika (of in algemeen het buitenland) gaat doen, dan doe je dit waarschijnlijk omdat je iets wilt bijdragen aan een mooiere wereld. En dat is natuurlijk prachtig! Helaas is er ook een negatieve kant ontstaan aan vrijwilligerswerk in Afrika. In de afgelopen jaren wordt vrijwilligerswerk niet meer uitsluitend gedaan door professionals bij hulpverleningsorganisaties. Steeds meer niet-professionals gaan vrijwilligerswerk in Afrika doen, vanuit een meer toeristisch perspectief. Het risico hiervan is dat je ook -onbedoeld- schade kan toebrengen aan de lokale bevolking. Wist je bijvoorbeeld dat er projecten bekend zijn die puur bestaan voor het ontvangen van donaties en vrijwilligers? En niet omdat zij een bestaand probleem oplossen?

Daar wil jij natuurlijk niet aan meewerken. En wij ook niet!

Doingoood is lid van Vereniging Volunteer Correct (VVC). Vereniging Volunteer Correct is een branchevereniging die als doel heeft verantwoord en duurzaam internationaal vrijwilligerswerk te promoten. Alle aangesloten organisaties werken volgens vaste richtlijnen op gebied van hun projectpartners, transparantie, voorbereiding, communicatie en financiën. 

De vereniging communiceert aktief over verantwoord én onverantwoord vrijwilligerswerk in het buitenland. Uiteindelijk hebben alle aangesloten leden van de VVC het doel om internationaal vrijwilligerswerk te verbeteren op alle vlakken.

6 redenen waarom jij blij gaat zijn met Doingoood

1. Je krijgt Nederlandse begeleiding in Afrika
Hoe vaak ben jij al in Afrika geweest? Hoeveel mensen ken jij in het land waar je heen gaat en bij wie je terecht kan? De kans is groot dat je bestemming, of zelfs het hele continent, nieuw voor je is. Hierdoor is het fijn om te weten dat er iemand voor je klaar staat. Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt tot het moment dat je incheckt voor je reis terug naar huis. En alles daar tussenin kan gewoon in je eigen taal besproken worden. Lekker vertrouwd!

2. Je verblijft in onze eigen, fijne accommodaties
Jouw Afrika avontuur is indrukwekkend. Want je komt in een andere cultuur, maakt dagelijks nieuwe dingen mee en je moet je draai vinden in een nieuw land. Daardoor is het gewoon heel fijn als jij jouw verhaal kwijt kan aan je huisgenoten. Ervaringen delen, samen koken, uitstapjes maken in het weekend of een drankje bij de ondergaande zon. Herinneringen maken is zoveel leuker als je dit met anderen kunt delen! Ons huis is een heerlijk plek om in thuis te komen!

3. Je kan onze coördinator 24/7 bereiken voor hulp
Soms gebeurt het dat mensen midden in de nacht de coördinator nodig hebben. Ook dan zijn we er voor jou. Bijvoorbeeld als je een dokter nodig hebt. Of omdat je door een noodgeval thuis direct op het vliegtuig terug naar huis moet. Dan is fijn dat er iemand voor je klaar staat met raad en daad. Onze coördinator is een kei in kalm blijven in vervelende situaties en weet wat er moet gebeuren in geval van nood. Wel zo fijn dat je er niet alleen voor staat.

4. Je gaat op reis naar veilige bestemmingen
We laten je natuurlijk alleen naar veilige landen vertrekken. Dat staat als een paal boven water. Onze coördinatoren wonen en werken ook in die landen. En op hen zijn we heel zuinig, dus risico’s nemen is er niet bij. Je komt in een land waar de economische omstandigheden minder zijn dan waar jij vandaan komt. Dat brengt andere gedragsregels met zich mee. Door onze ruim 15 jaar Afrika ervaring, weten wij daar alles van. En die kennis delen we graag met jou.

5. Je gaat goed voorbereid op reis, zonder verrassingen
Een nieuwe cultuur écht ervaren lukt alleen als je je goed voorbereidt. Verantwoord internationaal vrijwilligerswerk of stage doen kan alleen als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom zorgen wij dat je maximaal voorbereid op reis gaat. We besteden vooral aandacht aan een stuk bewustwording. Waar kom je terecht? Welk gedrag is passend? Wat mag je wel of niet verwachten op je project? Goed voorbereid tel je voor twee!

6. Je gaat naar een betrouwbaar, eerlijk project
Hoe weet je of je iemand kan vertrouwen? Door diegene te leren kennen. Door veel in gesprek te gaan en elkaar (kritische) vragen te stellen. Zo werkt het tussen mensen en zo werkt het ook bij Doingoood. Onze coördinatoren komen vaak op de projecten. Hierdoor kennen zij de mensen en de uitdagingen van elk project. Geen verborgen agenda’s of vage praktijken. Voor ons blijft niets verborgen. We komen ook onaangekondigd langs. En evalueren met al onze deelnemers.

Projecten voor vrijwilligerswerk in Afrika

 

Met Doingoood kan je vrijwilligerswerk in Afrika doen in de landen Oeganda, Malawi, Kenia of Namibië. Help mee bij een sociaal project, een ziekenhuis, assisteer op een school, ontdek het leven op het platteland of zet je in voor gehandicapte kinderen. Mogelijkheden genoeg!

Alle projecten bekijken >>>

Vrijwilligerswerk in Afrika: begeleiding

In Afrika word je ontvangen en begeleid door onze eigen Doingoood coördinator. Tijdens je gehele verblijf is de coördinator je aanspreekpunt en staat je bij met raad en daad waar nodig. Je wordt opgehaald van het vliegveld, we maken je wegwijs, je wordt geïntroduceerd bij je project en onze coördinator staat 24/7 standby in geval van ziekte, eventuele noodgevallen of problemen. De coördinator komt ook langs op je project, waarbij jullie evalueren hoe het gaat. Regelmatig organiseert de coördinator leuke activiteiten. Kortom, tijdens je verblijf kun je altijd rekenen op iemand om op terug te vallen.

Jouw investering voor vrijwilligerswerk in Afrika

 

Vrijwilligerswerk in Afrika doen is ook investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen natuurlijk kosten kijken bij jouw Afrika avontuur. Je kan alleen kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: ‘wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.

Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk in Afrika zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.

Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 

Meer informatie over mijn investering >>>

Vrije tijd

 

Tijdens je vrijwilligerswerk in Afrika is er natuurlijk ook volop kans om je bestemming te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee op een 3- of 4 daagse safari met een groepje van Doingoood. Onze coördinator op jouw bestemming in Afrika organiseert ook korte trips en leuke excursies waaraan je kan meedoen.

Wat ook vaak gebeurt, is dat familie of vrienden tijdens of na je vrijwilligerswerk in Afrika op bezoek komen. Krijg je bezoek van familie of vrienden? Ga met elkaar op een mooie safari. Sluit aan bij een Doingoood groepje of boek een privé safari voor jullie eigen groep. Alles is mogelijk, ook maatwerk als jullie zelf iets in gedachten hebben. We helpen jullie graag!

Ontmoet ons en laat je inspireren!

Wil jij weten wat vrijwilligerswerk of een tussenjaar in Afrika inhoudt? Wil je ontdekken welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen, talenten en ideeën passen? En ben je benieuwd hoe Doingoood ervoor zorgt dat jij zorgeloos kan genieten van een geweldige buitenland ervaring?

Ontmoet ons op een info avond en kom alles te weten over jouw ideale Afrika avontuur!

Ja, ik meld me aan

Enthousiast geworden? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken dan uitgebreid welk project het beste bij je past en vertellen je alles over je vrijwilligerswerk in Afrika en wat je daarvan mag verwachten.