Over Doingoood

Goed georganiseerd naar Afrika

Jouw ‘once in a lifetime experience’ gewoon heel goed geregeld

 

Met onze programma’s willen wij jou laten kennismaken met het échte dagelijkse leven van mensen in Afrika. Wij geloven dat jij een fijne(re) wereldburger kan zijn als je andere leefwijzen en culturen hebt leren kennen. Dat is ook wat wij graag willen bereiken: jou een andere cultuur écht laten ontmoeten. Zodat je een bredere kijk op de wereld krijgt. Door mensen van een andere cultuur te ontmoeten, met hen te praten en samen te werken ga je elkaar anders leren kennen, meer waarderen en beter begrijpen.
En dat draagt weer bij aan verdraagzaamheid en liefdevol(ler) wereldburgerschap.

 

Je kan stage lopen in Afrika, mee op een reis met (maatschappelijke) impact, op tussenjaar en vrijwilligerswerk in Afrika
of op schoolreis naar Afrika.

Net als zo’n 200 andere Afrika-reizigers per jaar, kan jij volop genieten van een goed georganiseerde en zorgeloze Afrika ervaring. De kans is heel groot dat jij -net als wij- heel enthousiast bent over het Afrika dat je gaat ervaren. De hartverwarmende projecten, de inspirerende mensen en de prachtige plekken op dit geweldige continent gaan een diepe indruk op je maken.

Jij mag rekenen op een goed advies vooraf, gegeven vanuit onze eigen ervaringen. En natuurlijk op een uitstekende ontvangst en begeleiding tijdens je hele verblijf in Afrika. Niet voor niets zien we onze Afrika-gangers vaker terug, op een andere bestemming of tijdens een andere reis. Zo leuk is het dus!

Voor jou is het fijn als je weet dat je hele reis en verblijf goed geregeld is en dat er altijd iemand is waarop je kan terugvallen in Afrika. Want als jij relaxed en comfortabel bent dan sta je veel meer open voor een andere cultuur en heeft jouw ervaring automatisch meer impact. Zowel op jezelf als op het project.  

Aanbevolen door Vereniging Volunteer Correct

 

De Vereniging Volunteer Correct is opgericht ter promotie van duurzaam en verantwoord internationaal vrijwilligerswerk en stage. Aangesloten organisaties voldoen aan strikte richtlijnen voor een verantwoorde, gecontroleerde werkwijze. 

Sociaal ondernemen

Wij werken veel samen met mensen, projecten en ondernemers in Afrika. En we willen een concrete bijdrage leveren aan de sociaal-maatschappelijke- en economische doelstellingen van onze partners. Doingoood is een sociale onderneming. Wij ondernemen vanuit onze maatschappelijke missie (impact first!). Onze impact realiseren wij als een zelfstandige onderneming die een dienst levert.

 

Dit doen wij op een verantwoorde, eerlijke en integere manier. Winst is voor ons geen doel op zich, maar een middel om duurzaam sociaal te kunnen blijven ondernemen. Zonder een financieel gezonde onderneming kan het maatschappelijke doel immers niet gerealiseerd worden.

Missie

Onze missie is om een concrete bijdrage te kunnen leveren aan de sociaal-maatschappelijke doelstellingen van onze partners in Afrika. Wij willen onze passie voor Afrika graag delen met anderen en onze reizigers een inspirerende ervaring in Afrika bieden die kan leiden tot blijvende betrokkenheid. In onze werkwijze en processen staan onze kernwaarden integriteit, betrokkenheid, kwaliteit en verantwoordelijkheid centraal.

 

Visie


Wij vervullen onze missie door het inzetten van vrijwilligers (mankracht) en het geven van projectsponsoring (financieel) bij maatschappelijke organisaties in Afrika. Daarnaast helpen wij kleine, lokale ondernemers om hun omzet te vergroten door het aanbrengen van klanten. Met onze reizen stimuleren wij community based tourism door het programma zo in te richten dat de lokale bevolking hier maximaal van kan profiteren.

Ons team

Ons kleine team is een groep betrokken mensen met een passie voor Afrika. Elk van ons heeft ervaring met vrijwilligerswerk, reizen en/of wonen in Afrika. Onze (Nederlandse) collega’s in Afrika wonen en werken voor langere tijd op hun bestemmingen.

 

Het mag duidelijk zijn dat wij heel enthousiast zijn over het Afrika dat wij kennen. En al dat enthousiasme over ‘ons’ Afrika, delen we graag met jou. Vanuit onze eigen ervaring. We weten waar we over praten. Sterker nog: we raken er niet over uitgepraat!

 

Marieke de Bruijn & Armel M. Betke
Directie sinds 2021

Liefde voor Afrika, passie voor wildlife, in voor een uitdaging, muziek en dans, koffie, goede combi van twee werelden, geen 9 tot 5 mentaliteit, positiviteit, never regret anything that ever made you smile

Ineke van Huuksloot
Oprichter van Doingoood

Ineke heeft Doingoood opgericht in 2010 en heeft sindsdien bij Doingoood gewerkt. Vanaf 2020 is zij een andere weg ingeslagen. Lees meer

 

Lennie Kleinen
Coördinator Oeganda

Positief, flexibel, empatisch, intuïtief, dansen, Limburgse vlaai & Oegandese koffie

Werken met Doingoood

Wij zijn altijd geïnteresseerd om in contact te komen met ondernemende mensen die dezelfde passie hebben als wij. Als je met Doingoood werkt, kom je niet bij ons in loondienst, maar werk je vanuit zelfstandigheid op jouw eigen bestemming in Afrika. In een land waar wij op dit moment (nog) niet aktief zijn. Wij hebben sinds onze oprichting in 2010, een uitstekende naam en reputatie. Ruim 1000 mensen hebben wij inmiddels geholpen aan een onvergetelijke Afrika ervaring. Ons concept is volledig uitgewerkt en bewezen succesvol. Je kan rekenen op een ervaren en professioneel team dat jou helpt om impact te maken op jouw bestemming. 

Kortom: samenwerken met Doingoood betekent ondernemen, zonder dat je begint bij het begin; je stapt op een vlot rijdende trein die jij zelf naar het volgende station brengt. Meer weten? Stuur een mail naar ineke@doingoood.nl en vertel waarom jij degene bent met wie wij een nieuw avontuur willen aangaan!