Jouw Afrika reis gewoon heel goed geregeld

Door onze jarenlange ervaring en passie voor Afrika ben je bij ons aan het goede adres

Heb jij altijd al gedroomd van een reis naar Afrika? Wil je graag wat van het land zien, maar ook wat nuttigs doen voor een project in het land waar je op reis bent? Ga dan met ons mee op een van onze avontuurlijke Social Impact Reizen! Ben je met vier personen of meer dan kunnen we deze reis ook voor jullie op maat maken. Neem contact met ons op voor advies en een voorstel.

Of willen jullie al klas graag een geweldige reis maken naar Oeganda, Malawi of Kenia? Houden jullie van de handen uit de mouwen steken en samenwerken met de lokale bevolking? Met zijn allen rond een kampvuur of gezellig zingend met zijn allen in een bus de cultuur opsnuiven? Kijk dan gauw bij onze Onderwijs Expedities. Wij stellen in overleg met jullie een geweldig programma samen. Deze reis ga je nooit meer vergeten!

Wist je dat reizen tijdens corona ook mogelijk is? Bekijk dit filmpje en zie hoe reizen naar Afrika tijdens corona verloopt. Wil je graag meer weten? Vraag dan een gratis adviesgesprek aan. Wij helpen je graag!

Daarom kies jij voor Doingoood Experience

R

VERANTWOORD VRIJWILLIGERS WERK

Wij voldoen aan de kwaliteitsrichtlijn voor verantwoord vrijwilligerswerk volgens Volunteer Correct

R

NEDERLANDSE BEGELEIDING

Je hebt altijd (Nederlandstalige) begeleiding om op terug te vallen. In Nederland en juist ook in Afrika

R

VEILIGE ACCOMMODATIE

Veiligheid staat bij ons voorop. Jij weet vooraf waar je verblijft

R

TRANSPARANT OVER DE KOSTEN

Een helder en duidelijk overzicht van de kosten die jij maakt

R

KLEINSCHALIGE LOKALE PROJECTEN

Onze projecten geven aan waar behoefte aan is en wij maken de match

Voor wie zijn onze Doingoood Experience reizen?

Alle Doingoood Experience reizen naar Kenia, Oeganda of Malawi hebben een maatschappelijk element in zich.

Bij ons geen grote resorts of massa toerisme, maar je bestemming ervaren zoals het bedoelt is. Je ontdekt het dagelijks leven, ontmoet inspirerende mensen en steekt je handen uit de mouwen bij één of meerdere van onze projecten.

Onze Doingoood Experience reizen zijn voor iedereen tussen de 15 en 75 jaar. Op onze Social Impact Experiences (vrijwilligerswerk reizen) gaan reizigers mee vanaf 18 jaar. Vooraf vragen mensen vaak naar de leeftijden van andere reizigers. Tijdens de reis speelt leeftijd meestal helemaal geen rol meer. Veel reizigers boeken deze reis individueel en maken pas kennis met de groep bij aankomst in Afrika. 

social impact reizen, afrika, doingoood Experience

Algemene informatie

Preparation is the key to success

Voor alle groepreizen geldt:

 1. Lees a.u.b. de algemene informatie op de pagina Voorbereiding
 2. Ga op zoek naar informatie over het land waar je naartoe gaat. Probeer wat meer te weten te komen over de cultuur, de gewoonten en gebruiken.
 3. Op de pagina Voorbereiding staat per land beschreven wat je moet weten over het aanvragen van een visum. Bekijk de informatie voor jouw land.
 4.  Vaak krijgen wij de vraag of men grote dingen zoals computers, naaimachine of rolstoelen kan doneren. Dit kan helaas niet. Het importeren van (tweedehands) spullen is heel duur en brengt veel administratieve rompslomp met zich mee. Bovendien zijn deze spullen vaak gewoon (nieuw) te verkrijgen in het land zelf.
 5. We vragen reizigers ook om kritisch te kijken naar tweedehands kleding of spullen die je meeneemt. Zorg dat het schoon en onbeschadigd is. Het is respectvol naar de ontvanger toe, om alleen dingen weg te geven waar je zelf ook blij mee zou zijn.
 6. Je hoeft geen specifieke safari kleding aan te schaffen of mee te nemen. Het is wel handig als je het dragen van kleding in felle kleuren vermijdt. Voor de avonden is het handig om lange mouwen en lange broekspijpen te hebben in verband met muggen. Neem een vestje mee want soms zijn de avonden en ochtenden fris. In de safari-accommodaties is vaak ook een zwembad aanwezig, dus zwemkleding is dan goed om bij je te hebben.
 7. Neem een flexibele tas mee voor tijdens de safari (geen koffer of trolley). Een daypack zal je heel goed van pas komen op alle reizen.
 8. Wanneer je op gorilla of chimpansee trekking gaat in Oeganda, zorg dan voor een lange broek met lange sokken die je over je broek kan dragen, schoenen met profiel in de zool en vermijd het dragen van rode kleding.
 9. Klamboe’s en beddengoed zijn aanwezig.
 10. Je reisleider zal mogelijk voor de reis contact met je opnemen over (kleine) spullen die leuk zijn om mee te nemen voor de activiteiten tijdens de reis. Denk aan knutselspullen of materialen voor sportactiviteiten.

Ontdek Afrika!

Voor meer enthousiaste en informatieve video’s, abonneer je op ons YouTube kanaal

Wat staat je te wachten?

Een hele goede indruk van jouw Social Impact Experience reis.

Hoe gaaf is deze reis?

Een goed beeld van de activiteiten tijdens jouw reis.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

Doingoood Experience zorgt samen met jou dat jouw Afrika reis gewoon heel goed geregeld is. Vanaf het moment van je aanmelding totdat je weer uit het vliegtuig stapt staan wij voor je klaar.

 • Hidden
Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!