Op reis naar Afrika

Laat ons je helpen om goed georganiseerd naar Afrika te gaan

Jouw Afrika reis gewoon heel goed geregeld

Wil je vooral op reis zijn, maar ook wat nuttigs doen voor een goed doel in het land waar je op reis bent? Ben je op zoek naar een inspirerende manier om een land écht vanuit lokaal perspectief te beleven? Ga dan met ons mee op een avontuurlijke Afrika reis met maatschappelijke impact!

Je kunt reizen maken naar Oeganda, Malawi of Kenia. Op elke bestemming hebben we een boeiend programma voor je samengesteld. Je ervaart de highlights van je bestemming en steekt een paar dagen de handen uit de mouwen bij een maatschappelijk project.

Heb je zelf een idee over jouw ideale reis? Ook dat regelen we graag voor je. Door ons grote netwerk en diepgaande kennis van de bestemmingen kunnen we jou op maat een programma aanbieden.

“Ik had er natuurlijk heel veel zin in van tevoren en ik had wel verwacht dat ik het heel erg leuk zou gaan vinden. Maar de reis heeft mijn verwachtingen overtroffen! Ik heb in die 2 weken zoveel gedaan, gezien en ervaren, veel meer dan ik had verwacht. Ook de groep van de SSE was geweldig! Ik had een goede band met iedereen.”

Riquita van Scheppingen

Social Safari Experience Kenia

Reizen met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus?

 

Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ‘corona garantie‘. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Jouw Afrika reis

 

Kom vast in de stemming met deze video impressie van onze Afrika reizen

Social Safari Experience Oeganda

 

Ontdek Oeganda, ook wel ‘The pearl of Africa’ genoemd. En terecht! Help bij mooie projecten, zoek neushoorns en chimpansees, relax op Banda Island en kook met de locals. Deze vrijwilligersreis naar Oeganda is een optimale combinatie van reizen, vrijwilligerswerk, safari en vrije tijd.

Reisdata 2021: binnenkort maken we de planning bekend

Social Safari Experience Kenia

 

‘Hakuna matata’ betekent ‘er zijn geen problemen’. Tijdens deze reis maak je kennis met de hartelijke, relaxte Kenianen en kun je genieten van de cultuur, prachtige wildparken en het traditionele Afrikaanse dorpsleven in een vissersdorp. Je ziet verschillende projecten en werkt samen met de lokale bevolking. Een optimale combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Kenia!

Reisdata 2021: binnenkort maken we de planning bekend

Social Safari Experience Malawi

Val als een blok voor Malawi, dat bekend staat als ‘The warm heart of Africa’. Wát een mooi en relatief onontdekt land, wat een vriendelijke mensen en wat een heerlijk relaxte sfeer! Ga mee op safari naar Zambia en sta versteld van de hoeveelheid wilde dieren voor je camera. Help mee bij een lokaal goed doel en laat je verrassen door relaxed, authentiek Malawi. 

Reisdata 2021: binnenkort maken we de planning bekend

Afrika safari’s en Afrika rondreizen

Een bezoek aan Afrika is niet compleet zonder een safari. Je zult versteld staan van de gevarieerde landschappen, de verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten en de gastvrijheid van de Afrikanen. Tijdens je vrije dagen, voor of na je vrijwilligerswerk of buitenland stage, er is altijd wel een gelegenheid om een aantal dagen op safari te gaan. De 5 grootste soorten wilde dieren die je op safari in Afrika kunt zien worden aangeduid met de ‘big 5′. Dit zijn de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw.

Bekijk de mogelijkheden voor een korte safari of een van de 7-daagse rondreizen.

Zij waren mee op reis naar Afrika en dit vonden ze ervan

“De reis overtof mijn verwachtingen! Ik raad het iedereen aan! Alles is zo goed geregeld, de begeleiding is top, het programma is top met leuk vrijwilligerswerk en gave activiteiten. En ook het guest house was super top geregeld. Het leukste vond ik de afwisseling. Het zien van het land, maar ook iets kunnen betekenen voor de bevolking. Die combinatie maakte voor mij dat ik de hele reis fantastisch vond. Het gaafste vond ik de safari naar Murchison falls national park.”

Marjolein Hop

Oeganda reis

“Het was echt super! Ik kon niet langer dan drie weken vrij nemen dus vrijwilligerswerk was niet helemaal een optie, toen zag ik dit voorbij komen en dacht ik dit is super. Hier kan ik meerdere projecten zien, ik kan het land zien en ervaren en het is maar twee weken. Het was echt super, de reis was goed verdeeld en in de juiste volgorde. Het leukst vond ik dat we ook echt lokaal zijn gegaan en gegeten hebben als de Kenianen dat doen.”
Janouk van der Lee

Kenia reis

“Het vrijwilligerswerk was zo klein, maar pakte zo groots uit! Mede dankzij de reisleider heb ik een fantastische tijd gehad. Het verven van de school was mooi werk. Je ziet hier direct dat het opknapt en dat geeft een fijn gevoel. De schoolreis was een van de mooiste dagen van mij. Al die blije gezichten van de kinderen en de stralende ogen de hele dag terwijl ze bijna de hele tijd in de speeltuin spelen en de dag van hun leven hebben. Daar heb ik echt intens van genoten.”
Yara Schutrups

Malawi reis

Afrika reizen met impact

Alle Doingoood Afrika reizen naar Kenia, Oeganda of Malawi hebben een maatschappelijk element in zich.

Bij ons geen grote resorts of massa toerisme, maar je bestemming ervaren zoals een local. Je ontdekt het dagelijks leven op je bestemming, ontmoet inspirerende mensen en steekt je handen uit de mouwen bij een goed doel.

Voor wie zijn de Afrika reizen?

Voor iedereen tussen de 15 en 85 jaar is er een Afrika reis te vinden. Op onze Social Safari Experiences (vrijwilligerswerk reizen) gaan reizigers mee vanaf 18 jaar. Een gemiddelde groep bestaat meestal voor de helft tussen de 18 en 30 jaar en voor de andere helft 40-plus en 50-plus. Vooraf vragen mensen vaak naar de leeftijden van andere reizigers. Tijdens de reis speelt leeftijd meestal helemaal geen rol meer. De groepen zijn onderling superleuk, ongeacht de leeftijd. Veel reizigers boeken deze reis individueel en maken pas kennis met de groep bij aankomst in Afrika. 

Speciaal voor jongere Afrika reizigers hebben we in de zomervakantie de Jongerenreis Afrika. En voor scholen die op een leerzame expeditie naar Afrika willen hebben we de Onderwijs Expedities

“Ik wilde mijn kinderen graag kennis laten maken met Afrika, waarbij ze niet alleen de toeristische delen zien maar ook met de lokale bevolking kennis maken. Tevens was het voor mezelf ook een echte kennismaking met Afrika. De reis overtrof mijn verwachtingen!”

Marit

Social Safari Experience Malawi