Aanmelden

Klaar voor de Afrika reis en ervaring die je nooit meer vergeet?

Yes! Superleuk dat je je gaat aanmelden voor vrijwilligerswerk, stage, een tussenjaar, een Social Impact Experience reis in Afrika!

Weet je niet welk aanmeldformulier je moet hebben? Lees dan de toelichting hieronder om te bepalen welk formulier voor jou van toepassing is. Daarnaast is iedereen verplicht om de gezondheidsverklaring in te vullen. Deze verklaring gaat niet naar het project en wordt vertrouwelijk behandeld. Het is voor ons echter wel van belang om inzicht te hebben in je gezondheid. Wij kunnen daarop dan anticiperen mocht er iets voorvallen tijdens je reis. 

Aanmelden voor stage in Afrika

Wanneer je aanmelding direct verband houdt met de opleiding die je op dit moment volgt dan meld je je aan voor een stage. Dit geldt voor MBO stages, HBO stages, afstudeer stages of een minor. Het gaat dan om het uitvoeren van een onderzoek of opdoen van werkervaring in het werkgebied dat relevant is voor je opleiding. Bij een minor gaat het soms uitsluitend om de internationale ervaring die je opdoet en mag je hiervoor ook afwijken van je eigen vakgebied, dit bepaalt het instituut waar je de opleiding volgt.

Je formulier gaat ook naar jouw project. Zij geven de goedkeuring voor je stage. Wil je alle vragen daarom in het ENGELS beantwoorden? De mensen op je project vinden het fijn om vast wat meer over je te weten. 

Aanmelden voor vrijwilligerswerk in Afrika

Wanneer je aanmelding niet gekoppeld is aan een specifieke opdracht van een opleiding, maar je je ‘gewoon’ een tijd wilt inzetten bij een project in Afrika, dan kun je je aanmelden voor vrijwilligerswerk. Ongeacht je leeftijd, je opleiding of werkervaring. 

Ook als je een tussenjaar wilt nemen kan je het aanmeldingsformulier voor vrijwilligerswerk gebruiken. Per project vind je de voorwaarden die gelden voor deelname.

Je formulier gaat ook naar jouw project. Zij geven de goedkeuring voor je vrijwilligerswerk. Wil je alle vragen daarom in het ENGELS beantwoorden? De mensen op je project vinden het fijn om vast wat meer over je te weten.

Wij zijn er voor jou

Zo werkt nogmaals je aanmeldprocedure

Stap 1
Adviesgesprek

Hoi, leuk dat je interesse hebt! Je eerste kennismaking met Doingoood Experience. Tijdens dit gesprek kun je al je vragen stellen over “onze” landen, de projecten en de procedure.

Stap 2
Intakegesprek

Wanneer je de keus hebt gemaakt om met Doingoood Experience op reis te gaan en daarnaast gekozen hebt voor een project/land, heb je een vervolggesprek met onze lokale NL coordinator.

Stap 3
Aanmelding

Ben je enthousiast geworden? Dan meld je je aan via de button onder het project op de website. Het project van jouw keuze ontvangt het formulier en beslist of er een goede match is.

Stap 4
De 5 V’S

Zodra het project de match heeft bevestigd, ontvang je van ons een email met tips en linkjes over vliegticket, je verplichte VOG, visumaanvraag, vaccinaties en verzekering. Inclusief informatie over corona.

Stap 5
Overeenkomst en factuur

Na ontvangst van je vliegticket ontvang je van ons een email met daarin je overeenkomst, de factuur en nogmaals de algemene voorwaarden. Lees dit nog even zorgvuldig door.

Stap 6
Klaar voor vertrek?

Wij kijken uit naar je komst en hopen dat het gelukt is om alles te regelen. Een paar dagen voor vertrek hebben we nog kort telefonisch contact. We wensen je een goede reis en tot in Afrika.