Vilwakwe school

 

Doingoood Experience werkt sinds 2010 samen met Vilwakwe school en telkens weer komen onze vrijwilligers en stagiaires enorm enthousiast terug van dit project. De oprichtster van deze superleuke school is Madame Mary, een hele energieke en warme vrouw. Zoals zij vertelt; de kinderen komen hier zonder pen, zonder uniform, just the way they are. Madame Mary weet van ieder kind zijn/haar verhaal. Zij begon dit project met straatkinderen en is met hart en ziel betrokken bij het welzijn van de kinderen.

De school bevindt zich in Bombolulu, één van de buitenwijken van Mombasa. Dit is een wijk met behoorlijke maatschappelijke problematiek. Veel kinderen komen uit éénoudergezinnen en sommige kinderen komen uit extreem arme gezinnen en/of hebben te maken met een ongezonde thuissituatie. De school is eenvoudig; de klaslokalen zijn van hout met golfplaten daken en roosters als ramen. De leraren geven alleen les. Er is geen ruimte en tijd voor sport- en spelactiviteiten en creatieve educatie.

Als vrijwilliger kun je meehelpen in de klassen ter assistentie van de aanwezige leerkrachten. Wanneer je bevoegd leerkracht bent kun je ook zelf lesgeven. Je kunt helpen met lessen Engels, rekenen, godsdienst (als je dat wilt) en bijles geven. Maar vooral ook vrijwilligers die sport en spel activiteiten organiseren, knutselen, muziek, zang, dans en theater. Bij dit project is er veel ruimte voor eigen inbreng van activiteiten.

Activiteiten bij dit project

 • Meehelpen in de klassen 1 t/m 8 (kleuters tot en met 12 jaar)
 • Ondersteunen van kinderen die bijles nodig hebben
 • Sport, spel, muziek, dans en creatieve activiteiten organiseren en begeleiden
 • Meehelpen met koken van de lunch

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je bent in opleiding of gediplomeerd als docent basisonderwijs en/of
 • Je bent heel handig en wil graag op het gebied van constructie een bijdrage leveren
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 

 • Dit project is S-BB erkend voor de MBO opleiding Onderwijs Assistent. Het is ook een zeer geschikte stageplaats voor PABO studenten. Of voor de internationale minor ‘Teaching Abroad’
 • Dit project is ook heel geschikt voor mensen die van klussen houden en de handen uit de mouwen willen steken! Begin 2018 zijn enkele Doingoood Experience vrijwilligers begonnen met het opknappen van enkele lokalen en we zouden graag zien dat dit kan worden voortgezet. De houten wanden zijn verhoogd en vervangen voor steen, waardoor het dak hoger wordt. Hierdoor is er meer ruimte voor goede ventilatie. De daken zijn iets verlengd waardoor de regen er nu afdruipt, in plaats van naar binnen. De klaslokalen moeten van binnen nog netjes afgewerkt worden en voorzien van leuke, educatieve schilderingen. 

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Kenia.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Kenia.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Kenia tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van het project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!