Onderwijs

Jouw onderwijs expeditie naar Afrika

Zijn jullie klaar om een wereldburger te worden? Willen jullie met school een zinvolle bijdrage leveren aan een project in Afrika? En wil je dit op een verantwoorde manier doen?

Ga met ons mee op een onderwijs expeditie naar Afrika!

Het hele schooljaar bereiden jullie je voor op dé internationale schoolreis van je leven. Jullie bedenken plannen om fondsen te werven en gaan aan de slag om het benodigde bedrag bij elkaar te krijgen. Eigenlijk begint de impact van je reis hier al: je leert vergaderen, samenwerken, financiën bijhouden, presenteren en verantwoordelijkheid nemen. En dan moet de reis nog beginnen!

Na een heel schooljaar van voorbereidingen gaan jullie dan eindelijk op reis. Wat een avontuur gaat dat worden! Je komt terecht in een andere cultuur en leeft tijdens je schoolreis net zoals de lokale bevolking. Je proeft nieuwe gerechten, ziet en beleeft 1000 nieuwe dingen en steekt je handen uit de mouwen bij ‘jullie’ project. Wordt het een klaslokaal opknappen, een watertank helpen bouwen, een speeltuin aanleggen of helpen met restaureren van lokale huisjes?

Het is jullie expeditie en wij denken graag mee over de beste invulling. Neem vrijblijvend contact met ons op en wij zorgen er samen met jullie voor dat dit een reis wordt om nooit te vergeten!

Wij zijn er voor jou

De zes zekerheden van Doingoood Experience

De zes zekerheden van Doingoood Experience

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, check

Nederlandse begeleiding

In Nederland en juist ook in Afrika

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, chec

Transparant over de kosten

Helder en duidelijk over de kosten

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, check

Eigen voorbereidingstraining

Goede voorbereiding is het halve werk

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, check

Lokale projectpartners

Geen internationale NGO's

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, check

Goede match met projecten

Jij de skills, wij zorgen voor de match

Home, zes zekerheden, Doingoood Experience, check

Verantwoord op reis

Vereniging Volunteer Correct

Voorbereiding

Op internationale onderwijs expeditie naar Afrika ga je natuurlijk niet zomaar! Daar hoort een goede voorbereiding bij. Wat zijn je talenten en hoe kan je die inzetten? Met welke verwachtingen vertrek je naar Afrika? Hoe ga je communiceren met de mensen die je ontmoet? Welke cultuurverschillen kan je verwachten en hoe ga je daarmee om? 

Om jullie helemaal voorbereid op reis te laten gaan, krijgen jullie voor vertrek van ons een voorbereidingstraining. In deze video vertellen Stan en Anne over hun voorbereiding.

Informatie voor docenten

Is jullie school enthousiast om met een groep leerlingen op een onvergetelijk, maar vooral heel leerzaam buitenland avontuur te gaan?

Wij helpen jullie graag om jullie schoolreis goed te organiseren. Als docent kun je je helemaal richten op het welzijn en de ontwikkeling van de leerlingen. Wij regelen de rest. Wel zo fijn dat je niet hoeft na te denken over de organisatie en het programma van de reis. Dat hebben we allemaal vooraf met elkaar afgestemd. Nieuwsgierig geworden naar de  mogelijkheden? We sparren graag over wat er allemaal kan.