The Surgery

Kampala, Oeganda

Over dit project

 

The Surgery is een international medisch ziekenhuis gelegen in het centrum van Kampala en biedt haar patiënten betaalbare en op wetenschap gebaseerde zorg. De artsen verbonden aan The Surgery zijn algemeen opgeleid en gespecialiseerd in onder andere reis- en tropische ziekten. Het ziekenhuis biedt daarnaast 24 uur per dag 7 dagen in de week Spoedeisende hulp. 

 

Je kunt van The Surgery het volledige pakket aan zorg verwachten wat past bij een internationale instelling. Van reisadvies, kleine operaties, spoedeisende hulp, geestelijke gezondheidszorg, kindzorg tot de begeleiding van zwangere vrouwen. Dit pakket aan zorg bevat ook X-rays, ultrasound-onderzoeken en laboratoriumservices. Ook beschikt The Surgery over een eigen ambulancedienst en verzorgt internationale medische evacuaties. 

 

Het ziekenhuis staat voor een aantal (christelijke) waarden zoals integriteit, eerlijkheid en betrouwbare dienstverlening. Het ziekenhuis wordt in Oeganda aanbevolen door diverse ambassades, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen om medische handelingen uit te voeren, diagnoses te stellen naar internationale standaarden. Bij The Surgery werken zowel internationale als lokale doktoren en verpleegkundigen.

 

Ik ben echt heel erg blij geweest met de begeleiding van Doingoood. Ze stonden voor me klaar en ze regelde al die kleine dingen waar je dan geen zorgen over hoeft te maken zodat mijn tijd daar nog leuker was. Ik kijk echt terug naar de meest gave ervaring van mijn leven!

Maartje

stagiaire verpleegkunde Oeganda

Activiteiten bij dit project

 

Je kunt je aanmelden voor The Surgery wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, dokters assistent, radioloog of arts.

Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen. Het is ook mogelijk om je voorkeur voor een specifieke afdeling aan te geven. Indien mogelijk kun je dan langere tijd op die afdeling meewerken.

 

The Surgery is een fantastische kliniek voor een  buitenlandstage! 

Dit ben jij

 

 • Minimaal 18 jaar
 • Je bent gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige of doktersassistent
 • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (geldt alleen voor gediplomeerden)
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed zodat je onderdeel kunt zijn van het team
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Reisafstand naar het project vanuit het Doingoood huis is ongeveer 25 minuten per brommer taxi
 • Dit project is door S-BB erkend als geschikte MBO stageplaats voor de MBO opleidingen verpleegkunde en doktersassistent
 • The Surgery is één van de meer westerse klinieken in Kampala. Je treft hier dan ook regelmatig expats
 • In de wachtkamer van dit project zit een geweldig restaurantje met heerlijke koffie, verse sappen en smakelijke broodjes