Excursie

Excursies in Oeganda

Na een week hard werken op je project is er niks lekkerder dan een weekend voor de boeg waarin alle opties open liggen.

Of je nou heerlijk wilt relaxen met een boek in de tuin of lekker wilt zwemmen in één van de zwembaden, het is allemaal mogelijk. Maar het is natuurlijk ook mogelijk om Oeganda te gaan verkennen. Samen met je medereizigers kun je ervoor kiezen om een dag- of weekendtrip te gaan doen. Je hebt de keuze uit meerdere excursies die wij voor je hebben samengesteld.

Spot de Big Five in Murchison Falls en ga op fietssafari in Lake Mburo. Tevens kun jij een geweldige chimpansee trekking maken bij Kibale Forest en een once in a lifetime ontmoeting met de berggorilla’s in Bwindi National Park. Voor een aantal excursies heb je een permit nodig. Zorg dat je dit op tijd aangeeft, zodat Lennie en Isaac jouw permit kunnen regelen.

We kunnen niet alle excursies laten zien, maar we hebben hier beneden alvast een selectie gemaakt. Zo heb je een goed beeld van wat er mogelijk is en kun je alvast genieten van de voorpret van al het moois wat je gaat zien en beleven.

Excursies Oeganda

Excursies Oeganda, Murchison Falls, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
Safari Murchison Falls

De Big Five spotten en daarna naar de top van de waterval klimmen waar het water van de Nijl met enorme kracht omlaag dendert. Indrukwekkend!

Excursies Oeganda, Sipi Falls, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
Sipi Falls Watervallen

Maak een schitterende wandeling naar de top of ga abseilen langs één van de honderd meter hoge watervallen.

Excursies Oeganda, Kampala city tour, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
Kampala City Tour

Het chaotische en drukke Kampala heeft genoeg te bieden. Een lokale gids gaat met je mee. Neem je alle geuren en kleuren van de stad in je op.

Excursies Oeganda, Lake Mburo, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
Fietsend op safari

In Lake Mburo National Park huur je mountainbikes en fiets je langs zebra’s, buffels en diverse soorten antilopen. Dat is pas een unieke manier om wildlife te spotten.

Excursies Oeganda, Lake Bunyoni, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
Een oase van rust

Lake Bunyoni is een kratermeer in het zuid westen van Oeganda. Vaar met een uitgeholde boomstam naar één van de 39 eilandjes of neem een duik in het koude water.

Excursies Oeganda, SSese Islands, Vrijwilligerswerk, Stage, Doingoood Experience, Oeganda, check
De Ssese Islands

Deze eilanden liggen in het Victoriameer, het grootste meer van Afrika. Zodra je van de boot af stapt is het duidelijk; hier moet je zijn om een weekendje te relaxen.