Lilongwe Hospital

Lilongwe, Malawi

Over dit project

 

In een land waar ziektes als malaria, cholera, bilharzia en gele koorts nog frequent voorkomen is het belangrijk om goede gezondheidszorg te hebben. Door de groeiende populatie in Lilongwe in combinatie met de gemiddeld lage inkomsten in de stad, bood het gezondheidssysteem niet op alle gebieden een goede kwaliteit. Daarom opende het African Bible College de eerste Christian Community Clinic.

 

Het Lilongwe Hospital bood in eerste betaalbare en kwalitatieve zorg aan ABC studenten, de faculteit, missionarissen en de lokale inwoners van de omliggende gebieden. Inmiddels weten alle inwoners van Lilongwe het ziekenhuis te vinden! De medische zorg betreft onder andere gynaecologische, orthopedische, chirurgische en kinderzorg. Het ziekenhuis heeft een eigen apotheek, laboratorium en een X-ray afdeling. Tevens beschikt ABC Clinic over een gespecialiseerde oorkliniek. En sinds dit jaar (2020) is er ook een hele nieuwe oogkliniek geopend.

 

Naast de ziekenhuiszorg is er ook een mobiele kliniek die naar afgelegen gebieden gaat om daar medische hulp te bieden. En wordt door het ziekenhuis zorg geboden aan een gevangenis in de buurt. Het ziekenhuis is, naast verpleegkundigen, ook altijd op zoek naar (gespecialiseerde) artsen of artsen in opleiding. Ook zijn apothekers (assistenten), oog- & oorartsen voor de speciale oog- & oorkliniek en verloskundigen zijn van harte welkom. Je krijgt de kans om op verschillende afdelingen mee te werken.

 

Het ziekenhuis ligt dicht bij het Doingoood vrijwilligershuis, dus voor de sportievelingen is een wandeling in de ochtend naar je werk zeker een optie. Anders biedt de fietstaxi, de tuktuk of de minibus uitkomst.

De coördinator was er op elk moment dat je haar nodig had! Ze heeft me ontzettend op mijn gemak gesteld, al vanaf het moment dat ze me op kwam halen op het vliegveld! De vrouwen op het project zijn de liefste die ik ooit ontmoet heb, de kids zijn super lief en de sfeer is heerlijk. Voornamelijk de interactie met de kids was super leuk! Bedankt voor deze top ervaring! Ik zal dit mijn hele leven meenemen, en kijk nu al uit naar mijn vakantie in juni: ik kom terug naar Malawi!

Petra

Vrijwilligerswerk Malawi

Activiteiten bij dit project

 

Je kunt je aanmelden voor dit project wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, (gespecialiseerd) arts, verloskundige, apotheker of apothekers assistente of radioloog. Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen, maar het is ook mogelijk om langere tijd op een specifieke afdeling te werken.

Dit ben jij

 

  • Minimaal 18 jaar
  • Je bent gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige, arts, apotheker of apothekersassistente.
  • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (alleen noodzakelijk als je gediplomeerd bent)
  • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed zodat je onderdeel kunt zijn van het team
  • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
  • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
  • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen je graag bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

  • Reisafstand vanaf het Doingoood huis naar het project is ongeveer 5 minuten met de minibus of tuktuk, 10 minuten op de fietstaxi en 20 minuten met de benenwagen.
  • Dit ziekenhuis is tevens het ziekenhuis wat Doingoood aanbeveelt aan haar vrijwilligers/stagiaires en reizigers in geval van ziekte.
  • In het ziekenhuis werken zowel lokale artsen, verpleegkundigen en administratief personeel als internationaal personeel.