Social Impact Experience Oeganda

Everything you do has some effect, some impact

Wil jij binnen 2 of 3 weken kennismaken met zowel de cultuur en natuur van Oeganda als met vrijwilligerswerk bij inspirerende projecten? Dan is de Social Impact Experience echt iets voor jou! Oeganda staat bekend als The Pearl of Africa.

Gedurende de dagen van het vrijwilligerswerk tijdens deze impact reis, ga je daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. We ondernemen allerlei waardevolle activiteiten met de kinderen. Je ziet verschillende projecten en werkt samen met de lokale bevolking. Een optimale combinatie van reizen, relaxen en iets bijdragen voor een ander! Het programma van de Social Impact Experience reis biedt een mooie afwisseling van reizen, vrijwilligerswerk en vrije tijd.

Onderstaande reis is geschikt voor álle leeftijden, vanaf 18 jaar. Onze groepen zijn vaak een mix van deelnemers van alle leeftijden en dat levert geweldig leuke groepen en gesprekken op.

Deze reis is ook te boeken gedurende het jaar als prive reis met minimaal 4 personen. Lijkt dat je iets? Neem gerust contact op voor meer informatie.

Hoogtepunten van deze social impact experience

Walking tour Kampala

Met de lokale gids kom je op plaatsen waar nagenoeg geen toeristen komen. Ervaar het dagelijkse leven.

Echt Oegandees koken

Leer Oegandees koken tijdens deze workshop en geniet naderhand van je heerlijk zelfgemaakte gerecht.

Vrijwilligerswerk

Vrijwilligerswerk bij verschillende hartverwarmende projecten. Denk aan constructie werk, maar ook leuke activiteiten met de kinderen

Safari Murchison Falls

Wildlife spotten tijdens de gamedrive, een prachtige boottocht maken en een hike naar de top van de waterval.

Rhino sanctuary

Sta oog in oog met deze ontzagwekkende prachtige dieren. De enige plek waar je witte neushoorns kunt spotten.

Chimpansee trekking

Op zoek naar de chimpansees in Kibale Forest. Een plek waar je ze volledig in hun natuurlijke habitat kunt zien.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

Doingoood Experience zorgt samen met jou dat jouw Afrika reis gewoon heel goed geregeld is. Vanaf het moment van je aanmelding totdat je weer uit het vliegtuig stapt staan wij voor je klaar.

  • Hidden

Algemene informatie

Preparation is the key to success

Programma

Het programma van de Social Impact Experience biedt een inspirerende afwisseling van safari, vrijwilligerswerk, excursies en vrije tijd. Tijdens de dagen van het vrijwilligerswerk ga je aan de slag door allerlei waardevolle activiteiten te ondernemen met de kinderen. Je ziet verschillende projecten en werkt nauw samen met de lokale bevolking.

Natuurlijk nemen we je ook mee op safari en ga je op zoek naar de ‘Big Five’ op de indrukwekkende Afrikaanse savanne. Om oog in oog te staan met de reusachtige olifanten, elegante giraffen en de koning van de jungle is een overweldigende ervaring die je nog lang zal bijblijven.

Het programma van de Social Impact Experience is met veel zorgvuldigheid samengesteld. Het kan echter voorkomen dat er tijdens de reis afgeweken moet worden van het originele programma. De reisleiding zal altijd zorgen voor een passend programma.

Reisleiding

Wij proberen zoveel mogelijk informatie over jouw reis op de website te plaatsen. Heb je toch nog een vraag voor vertrek? Neem dan contact op met Marieke de Bruijn via contact@doingoood.nl

De reis wordt begeleid door Lennie Kleinen. Zij is onze coördinator in Oeganda. Bij aankomst in Oeganda zal zij je een uitgebreide briefing geven over het programma, de activiteiten aangevuld met nuttige informatie over Oeganda en tips voor je verblijf.

Wanneer je vertraging oploopt tijdens je vliegreis is het wenselijk dat je de reisleiding hiervan tijdig op de hoogte stelt (bijvoorbeeld per SMS). Lennie is bereikbaar via +256 77 080 5017.

Je reisleider begeleidt je tijdens deze reis. Op de dagen van vrijwilligerswerk helpt zij mee om het vrijwilligerswerk op te starten. Wij hopen ook op eigen initiatief vanuit de deelnemers en zelfstandige voortzetting van de gestarte activiteit. Uiteraard is je reisleider 24/7 bereikbaar in geval van onverhoopte problemen.

Aankomst in Oeganda

Je word door onze reisleider opgehaald op het vliegveld en naar je accommodatie gebracht. Mocht het mogelijk zijn raden we je aan om in de ochtend of begin middag te landen, zodat je even kunt acclimatiseren voordat je aan je avontuur gaat beginnen. 

Praktische informatie

Als je op een groepsreis mee gaat:

  • Hoef je geen VOG aanvraag te doen, omdat de reis onder voortdurende supervisie van de reisleiding plaatsvindt en er geen sprake is van zelfstandig meehelpen op het project
  • Hoef je de voorbereidingstraining niet te volgen. Het mag wel, maar dan op eigen kosten 
  • Verblijf je in een leuk guesthouse of hostel in Kampala

Wij wensen je alvast een hele fijne reis toe in het mooie Oeganda en horen graag na afloop wat je ervaringen zijn. We houden ons ook aanbevolen voor je mooiste foto’s!

Algemene informatie

Preparation is the key to success

Ontdek Afrika!

Voor meer enthousiaste en informatieve video’s, abonneer je op ons YouTube kanaal

Wat staat je te wachten tijdens je Social Impact Experience?

Een hele goede indruk van jouw Social Impact Experience.

Hoe gaaf is deze chimpansee trekking in Oeganda?

Ook jij kan het beleven bij een 22 daagse Social Impact Experience

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!