Stage in Afrika

Zoveel meer dan alleen ervaring opdoen in je vakgebied

Jouw buitenlandstage in Afrika gewoon heel goed geregeld

Je bent benieuwd naar andere culturen. Je wilt werken aan je persoonlijke ontwikkeling en je wilt werkervaring opdoen. Door stage lopen in het buitenland gaat je ontwikkeling twee keer zo snel. Want je doet relevante werkervaring op in je opleidingsrichting én het wonen en werken in het buitenland geeft je persoonlijke ontwikkeling een enorme boost. Dat is dubbele winst!

Je vindt het ook spannend. Hoe regel je eigenlijk zo’n buitenlandstage? Waar moet je op letten? Hoe zorg je dat je jouw leerdoelen behaalt tijdens je stage? Waar ga je wonen? Wat vind jouw opleiding van de stageplaats? Bij wie kan je terecht in het buitenland, als je vragen hebt of hulp nodig hebt?

 

Uit eigen ervaring weten wij hoe spannend het kan zijn om voor het eerst voor langere tijd naar het buitenland te gaan. Je hebt veel vragen over stage lopen in het buitenland en dan is het fijn als je goed advies krijgt waarmee je vooruit komt. Jaarlijks ronden zo’n 70 MBO en HBO stagiaires hun stage bij ons succesvol af. Onze werkwijze is gebaseerd op jarenlange woon- en werkervaring in Afrika.
Jij richt je volledig op je stage en wij zorgen voor de rest!

Online info avond

We helpen je graag om het project te vinden dat het beste bij jou past. En we kunnen jou er alles over vertellen uit eigen ervaring.

Meer weten? Ontmoet ons op een info avond. We helpen je graag!

Ik ben echt heel erg blij geweest met de begeleiding van Doingoood. Ze stonden voor me klaar en ze regelde al die kleine dingen waar je dan geen zorgen over hoeft te maken zodat mijn tijd daar nog leuker was. Ik kijk echt terug op de meest gave ervaring van mijn leven!

Maartje Stout

Verpleegkunde stage

Stage plannen met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus

Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze ‘corona garantie‘. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Ja, ik meld me aan voor buitenlandstage

Enthousiast geworden? Meld je aan en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op. We bespreken dan uitgebreid welk project het beste bij jouw opleiding past en vertellen je alles over je buitenlandstage in Afrika en wat je daarvan mag verwachten.

De ergotherapie stage van Loes en Kato

 

Loes en Kato deden hun stage voor de opleiding Ergotherapie in Oeganda. In deze video vertellen zij over hun project, de werkzaamheden, hoe ze de begeleiding van Doingoood ervaren en wat ze het leukste aan hun project vonden. 

De minor ‘teaching English abroad’ van Iris en Vera

Voor hun minor Internationalisering van hun PABO opleiding gingen Iris en Vera naar een basisschool in Oeganda. In deze video vertellen ze over hun ervaringen. 
“Het was een geweldig avontuur en een onvergetelijke ervaring.”
De twee maanden met Doingoood naar Oeganda heb ik als persoon én professional beschouwd als een onvergetelijke ervaring. Geweldig om op deze manier kennis te mogen maken met een ander land en cultuur. In het ziekenhuis onwijs veel gezien en meegemaakt, van pasgeboren baby’s tot patiënten in shock, botbreuken, ongelukken, HIV-patiënten tot het meemaken van een ambulance rit! Hoge toppen maar ook dalen. Veel hulp kunnen bieden waar patiënten en verpleging erg dankbaar voor waren, anderzijds moeten accepteren dat er patiënten (zelfs baby’s) overlijden door traag handelen of keuzes vanuit religie.
Geertje

stage verpleegkunde

“Je kunt gewoon altijd bij ze terecht en ze nemen je serieus met alles.”
Vooral je eerste reis is deze begeleiding heel fijn. Je kunt gewoon altijd bij Doingoood terecht en ze nemen je serieus met alles. Echt gewoon top! Verder heb ik ook veel geleerd op het project. Ook als ik het betrek op mijn studie (maatschappelijk werker). Je moet de jongens vaak begrenzen en goed op je eigen grenzen letten. Aan deze competentie werk je automatisch op het project. Verder heb ik ook counseling sessions gedaan wat natuurlijk ook erg aansluit op mijn opleiding. Het leukste vond ik dat ik de jongens kon helpen, want ze verdienen het echt. Ze maakten me elke dag vrolijk!
Arieke

stage maatschappelijk werk

“Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug.”

Ik heb een moeilijke start gehad en heb helaas van stageplaats moeten veranderen. Dit heeft me veel stress opgeleverd, maar ik ben blij dat Doingoood me hierbij geholpen heeft. Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug. En Doingoood is relatief goedkoop in vergelijking met andere organisaties. Hele fijne begeleiding gehad van de coördinator. Bij haar kon je niet alleen terecht met je stageverhalen en eventuele problemen, maar ook je persoonlijke verhaal (bijv. heimwee) als je daar behoefte aan had. De coördinator was echt bereid om te helpen en kwam regelmatig langs in het ziekenhuis.. Dankjewel voor alles!
Emma

stage verloskunde

Doe je buitenlandstage in Oeganda, Malawi of Kenia

 

Jouw goed begeleide buitenlandstage kan je doen in Oeganda, Malawi of Kenia. Afhankelijk van jouw opleiding en buitenlandstage voorkeuren kunnen wij je een advies geven over welke stageplaats het beste bij jouw studie past. Elk land heeft zijn eigen betoverende mogelijkheden voor leuke dingen doen in je vrije tijd. Kies daarom vooral voor de stageplaats die het beste past bij jouw leerdoelen. Hulp nodig? We adviseren je graag!

6 redenen waarom jij blij gaat zijn met Doingoood

1. Je krijgt Nederlandse begeleiding in Afrika
Hoe vaak ben jij al in Afrika geweest? Hoeveel mensen ken jij in het land waar je heen gaat en bij wie je terecht kan? De kans is groot dat je bestemming, of zelfs het hele continent, nieuw voor je is. Hierdoor is het fijn om te weten dat er iemand voor je klaar staat. Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt tot het moment dat je incheckt voor je reis terug naar huis. En alles daar tussenin kan gewoon in je eigen taal besproken worden. Lekker vertrouwd!

2. Je verblijft in onze eigen, fijne accommodaties
Jouw Afrika avontuur is indrukwekkend. Want je komt in een andere cultuur, maakt dagelijks nieuwe dingen mee en je moet je draai vinden in een nieuw land. Daardoor is het gewoon heel fijn als jij jouw verhaal kwijt kan aan je huisgenoten. Ervaringen delen, samen koken, uitstapjes maken in het weekend of een drankje bij de ondergaande zon. Herinneringen maken is zoveel leuker als je dit met anderen kunt delen! Ons huis is een heerlijk plek om in thuis te komen!

3. Je kan onze coördinator 24/7 bereiken voor hulp
Soms gebeurt het dat mensen midden in de nacht de coördinator nodig hebben. Ook dan zijn we er voor jou. Bijvoorbeeld als je een dokter nodig hebt. Of omdat je door een noodgeval thuis direct op het vliegtuig terug naar huis moet. Dan is fijn dat er iemand voor je klaar staat met raad en daad. Onze coördinator is een kei in kalm blijven in vervelende situaties en weet wat er moet gebeuren in geval van nood. Wel zo fijn dat je er niet alleen voor staat.

4. Je gaat op reis naar veilige bestemmingen
We laten je natuurlijk alleen naar veilige landen vertrekken. Dat staat als een paal boven water. Onze coördinatoren wonen en werken ook in die landen. En op hen zijn we heel zuinig, dus risico’s nemen is er niet bij. Je komt in een land waar de economische omstandigheden minder zijn dan waar jij vandaan komt. Dat brengt andere gedragsregels met zich mee. Door onze ruim 15 jaar Afrika ervaring, weten wij daar alles van. En die kennis delen we graag met jou.

5. Je gaat goed voorbereid op reis, zonder verrassingen
Een nieuwe cultuur écht ervaren lukt alleen als je je goed voorbereidt. Verantwoord internationaal vrijwilligerswerk of stage doen kan alleen als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom zorgen wij dat je maximaal voorbereid op reis gaat. We besteden vooral aandacht aan een stuk bewustwording. Waar kom je terecht? Welk gedrag is passend? Wat mag je wel of niet verwachten op je project? Goed voorbereid tel je voor twee!

6. Je gaat naar een betrouwbaar, eerlijk project
Hoe weet je of je iemand kan vertrouwen? Door diegene te leren kennen. Door veel in gesprek te gaan en elkaar (kritische) vragen te stellen. Zo werkt het tussen mensen en zo werkt het ook bij Doingoood. Onze coördinatoren komen vaak op de projecten. Hierdoor kennen zij de mensen en de uitdagingen van elk project. Geen verborgen agenda’s of vage praktijken. Voor ons blijft niets verborgen. We komen ook onaangekondigd langs. En evalueren met al onze deelnemers.

Projecten voor buitenlandstage in Afrika

 

Met Doingoood kan je buitenlandse stage in Afrika doen in de landen Oeganda, Malawi, Kenia of Namibië. Bijvoorbeeld bij een sociaal project, een ziekenhuis, in het onderwijs, bij een community project of met gehandicapte kinderen. Mogelijkheden genoeg!

Alle projecten bekijken >>>

Stage begeleiding in Afrika


Kies je voor een buitenland stage met Doingoood, dan kun je rekenen op uitstekende stage begeleiding in Afrika. In alle landen hebben we eigen coördinatoren die onze stagiaires begeleiden. Onze coördinator zorgt ervoor dat alle randvoorwaarden voor een goede afronding van de stage geregeld zijn: introductie, evaluatie en voortgang van je stage opdrachten en begeleiding in het geval van onverhoopte uitdagingen op de stageplek. Op je stage zelf word je ook nog begeleid door een professional uit jouw vakgebied, die jou inhoudelijk begeleidt en beoordeelt.

Buitenlandstage vacatures

 

Ons netwerk in Afrika is groot en we kunnen daardoor veel soorten buitenlandstages aanbieden. Vertel ons over de buitenlandse stage die je zoekt: welke opleiding je doet, wat je wilt leren of onderzoeken, aan welke eisen jouw stageplaats moet voldoen, wat voor werkzaamheden of organisatie je zoekt en wanner de stage moet plaatsvinden. We adviseren je graag. Benieuwd naar de concrete stageopdrachten van dit moment?

Naar de stage vacatures >>>

Ontmoet ons en laat je inspireren!

Wil jij weten wat een buitenlandstage in Afrika inhoudt? Wil je ontdekken welke mogelijkheden het beste bij jouw wensen, opleiding en ideeën passen? En ben je benieuwd hoe Doingoood ervoor zorgt dat jij zorgeloos kan genieten van een geweldige buitenland ervaring?

Ontmoet ons op een info avond en kom alles te weten over jouw ideale Afrika avontuur!

Informatie voor MBO scholen

MBO stagebegeleiders en BPV-begeleiders kunnen alle informatie over stage lopen in Afrika vinden op de pagina Stage informatie voor scholen

Alle aangeboden MBO stageplaatsen zijn officieel S-BB erkend als geschikte leerplaats voor diverse MBO opleidingen. 

De maatschappelijke zorg stage van Willemijn

Willemijn deed voor de opleiding maatschappelijke zorg op het ROC Menso Alting in Zwolle een buitenlandstage. Zij liep stage bij Agape Ministries in Oeganda.

Jouw investering voor je buitenlandstage in Afrika

 

Stage lopen in Afrika is ook investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen daarom kosten kijken bij jouw Afrika avontuur. Je kan alleen kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: ‘wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige, leerzame ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.

Je betaalt bij ons niet voor het doen van de stage in Afrika zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) stagebegeleiding in Afrika.

Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. Alle MBO stageplaatsen zijn S-BB erkend.

Meer informatie over mijn investering >>>

Vrije tijd

 

Tijdens je buitenlandstage in Afrika is er natuurlijk ook volop kans om je bestemming te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee op een 3- of 4 daagse safari met een groepje van Doingoood. Onze coördinator op jouw bestemming in Afrika organiseert ook korte trips en leuke excursies waaraan je kan meedoen.

Wat ook vaak gebeurt, is dat familie of vrienden tijdens of na je stage in Afrika op bezoek komen. Krijg je bezoek van familie of vrienden? Ga met elkaar op een mooie safari. Sluit aan bij een Doingoood groepje of boek een privé safari voor jullie eigen groep. Alles is mogelijk, ook maatwerk als jullie zelf iets in gedachten hebben. We helpen jullie graag!

Aanmelden buitenlandstage in Afrika

Ben je enthousiast geworden over stage lopen in Afrika? Meld je aan met de button hieronder.

Na jouw aanmelding:

> Nemen wij contact met je op voor een intake gesprek

> Helpen wij je (indien nodig) om je buitenlandstage op jouw school te regelen

> Krijg je toegang tot onze online Doingoood community met voorbereidingsinformatie en om vast reisgenoten te ontmoeten

> Begeleiden wij jou tijdens het voorbereidingstraject, zodat je maximaal voorbereid op reis gaat