arrow_drop_up arrow_drop_down

Youth Empowerment Malawi

Lilongwe, Malawi

Over dit project

Het Youth Empowerment Malawi richt zich op jonge mensen die in conflict leven met de lokale wetgeving of slachtoffer zijn geworden van uitbuiting en mensenhandel. Daarvoor heeft Youth Empowerment Malawi twee projecten opgezet om deze doelgroep te helpen re-integreren, in hun kracht te zetten, vaardigheden te leren en zich te ontwikkelen tot zelfstandige jonge mensen.

 

De projecten

Een van de projecten werkt met (veelal jonge) meisjes die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of mensenhandel of kwetsbaar zijn hiervoor. Het doel van het project is enerzijds bewustzijn creëren over verschillende gevaren zoals (seksueel) misbruik en mensenhandel maar ook over de rechten die je als mens hebt. Dit wordt gedaan door middel van workshops die op scholen gegeven worden aan groepen meiden. 

 

Het tweede deel van het project richt zich op meiden die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Deze meiden kunnen naar het dagcentrum komen. Er zijn ongeveer 90 meiden betrokken bij het project. Op het dagcentrum worden counseling sessies gehouden en activiteiten (zoals sport en creatieve activiteiten) georganiseerd. Ook worden er workshops aangeboden om de meiden te helpen om vaardigheden te ontwikkelen zodat zij in hun eigen onderhoud kunnen voorzien. 

 

Het andere project richt zich op jongens tot 18 jaar die gevangen zitten. Middels een 6 maanden programma worden zo’n 25 jongens voorbereid tot terugkeer naar de maatschappij. Ze leren vaardigheden en discipline en krijgen onderwijs in taal en rekenen om na de rehabilitatie-periode in hun eigen onderhoud te kunnen voorzien.  

 

Ik ben thuis gekomen met véél mooie herinneringen, goede ervaringen en unieke verhalen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie fijne voorbereidingen, hulp en begeleiding naar en tijdens mijn avontuur in Afrika, Malawi! Ik heb ZEER genoten van mijn tijd en weet al zeker dat ik terug zal gaan. Zonder jullie heb ik deze ervaring niet zo kunnen beleven, nogmaals hartelijk dank hiervoor!"

Tashmyn Rosario, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

Het is van belang dat je een bepaalde vaardigheid hebt die van pas komt op beide projecten. Denk aan dans, muziek, kunst (art&craft), zingen, koken, sport(en), Engelse les of ICT onderwijzen, handarbeid of autotechniek, houtbewerking of metselen. Daarnaast is er ruimte om te helpen in de ziekenboeg met het verzorgen van wonden, met de meiden en de jongens spelletjes te spelen of andere activiteiten te bedenken en uit te voeren. Ook kun je mee bij het bezoeken van de ouders voor mediation sessies. Of mee naar de gevangenis voor het bijwonen van een training.

 

Op woensdagmiddag hebben de meiden voetbaltraining dus neem vooral sportieve kleding mee. Ook de jongens maak je heel blij om met ze tegen een balletje te trappen, met ze te poolen of een potje Bawo te spelen. Daarnaast ben je van harte welkom om te ondersteunen bij de workshops voor de meiden op de verschillende scholen. Deze workshops vinden plaats op maandag-, dinsdag- en donderdagmiddag en zijn veelal wel in het Chichewa.   

 

Dit ben jij

  •  Minimaal 21 jaar
  • Gediplomeerd of in opleiding tot Sociaal Werker of een vergelijkbare functie/opleiding
  • Je vindt het leuk en beschikt over een vaardigheid of vaardigheden om de doelgroep te helpen zich verder te ontwikkelen door het overbrengen van kennis en kunde
  • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
  • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen, bent initiatiefrijk en flexibel
  • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
  • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het project wil vooraf kennismaken met iedereen die zich aanmeldt en op basis daarvan beslissen of je kunt deelnemen
 • Tijdens de schoolvakanties ligt een deel van de activiteiten op het meisjesproject stil of is rustiger
 • De projecten zijn eenvoudig te bereiken (lopend of met openbaar vervoer) vanaf het Doingoood huis
 • Je inzet vindt plaats op twee verschillende locaties/projecte

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft in ons knusse Doingoood huis in Lilongwe. Het huisje ligt op een terrein met meerdere huizen. Op de veranda kun je heerlijk genieten van je ontbijt of een drankje in de middag. Het huis heeft 2 slaapkamers, elk met 2 stapelbedden erin. In totaal kan je met 8 mensen in dit huisje verblijven. Je zit op ongeveer een kwartiertje reisafstand naar het winkelcentrum(pje), waar je een koffietent, hotel met zwembad, fastfood en wat kleine winkeltjes vindt. 

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies