arrow_drop_up arrow_drop_down

Youth Business Program

Lilongwe - Malawi

Over dit project

Malawi heeft een van de jongste bevolkingsgroepen van Afrika. Volgens statistieken uit 2016 is 70% van de bevolking van Malawi jonger dan 35 jaar met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar.

 

De jonge bevolking van Malawi kampt met een aantal grote problemen; een gebrek aan voldoende en kwalitatief onderwijs en een lastige arbeidsmarkt. Veel jong volwassenen kunnen helaas hun middelbare school niet afmaken en vooral onder meisjes is dit percentage erg hoog. De meeste jongeren in achterstandswijken hebben hiermee te kampen; schoolgeld is er helaas vaak niet waardoor er veel ‘drop-outs’ zijn. Daarnaast zijn er weinig kansen op de arbeidsmarkt. Dat heeft tot gevolg dat veel van deze jongeren kampen met een laag zelfbeeld en daardoor vervallen in criminele activiteiten en levensstijlen. Gelukkig is daar het Youth Business Program! Dit project helpt deze jongeren!

 

Zij stellen deze vaak kwetsbare jongeren in staat om als zelfstandig ondernemer te werken door hen een beroepsopleiding te laten volgen of door samen te werken aan het vergroten van hun capaciteit(en) en vaardigheden. Door middel van trainingen in ondernemerschap ontwikkelen zij het zelfbewustzijn en de vaardigheden van deze jongeren. Wanneer zij de trainingen met goed vervolg afronden, krijgen zij de kans om middels een leningsregeling een eigen onderneming te starten. Zij worden daarbij van het begin tot het einde begeleidt om hun slagingskans te vergroten.


Het Youth Business Program biedt elke jaar aan meer dan 200 jongeren deze kans.  Ook helpt het project (startende) zakenvrouwen uit de gemeenschap en biedt hen (aanvullende) opleidingen aan op het gebied levensvaardigheden, bedrijfsbeheer, financiën en mensenrechten. 

 

Lijkt het jou fantastisch om hieraan een steentje bij te dragen? Dat kan! Youth Business Program is met name op zoek naar vrijwilligers en stagiaires die het project naar een hoger niveau willen en kunnen tillen. Het onderwijs wordt uitgevoerd door lokale docenten, maar vooral de bedrijfsvoering, marketing en communicatie en de social media behoeft veel aandacht. Volg je of heb je een opleiding gevolgd op het gebied van Marketing & Communicatie, Small Business, Bedrijfseconomie, Graphic Design, of Business Development? Sta jij achter de missie en visie van dit project en denk jij met jouw achtergrond, opleiding of kennis te kunnen helpen dan ben je van harte welkom!

Vooral al het je eerste keer buiten Europa is is het erg fijn dat er zoveel informatie verstrekt wordt en begeleiding is op de bestemming zelf. Op het project vond ik dat er lieve mensen werken, je kan goed overleggen over dingen. Er is ook ruimte voor eigen initiatief. .

Lisanne de Jong, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Verbeteren van de website
 • Opzetten social media strategie en het maken van aansprekende content
 • Bedenken van een goed marketing en communicatie plan
 • Helpen met verbeteringen binnen de organisatie
 • Meedenken en meedoen om zo het programma van het project te verbeteren
 • Helpen tijdens outreaches naar afgelegen dorpen om follow ups te doen bij jongeren die deelgenomen hebben aan het programma
 • Bedenken en uitvoeren van fondsenwervingsacties. 

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Affiniteit met de doelgroep van dit project
 • Opleiding (volgend of gevolgd) of gedegen ervaring met de eerder genoemde activiteiten
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval niet op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het project is relatief dicht bij het vrijwilligershuis gevestigd; op 20 minuten  loopafstand of met de tuk tuk of fietstaxi binnen nog geen 10 minuten op je bestemming
 • ’s Avonds worden er ook sportlessen (aerobics, capoeira en Zumba) gegeven bij het project waar je, gratis, aan kunt deelnemen!

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft in ons knusse Doingoood huis in Lilongwe. Het huisje ligt op een terrein met meerdere huizen. Op de veranda kun je heerlijk genieten van je ontbijt of een drankje in de middag. Het huis heeft 2 slaapkamers, elk met 2 stapelbedden erin. In totaal kan je met 8 mensen in dit huisje verblijven. Je zit op ongeveer een kwartiertje reisafstand naar het winkelcentrum(pje), waar je een koffietent, hotel met zwembad, fastfood en wat kleine winkeltjes vindt. 

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies