werken bij
arrow_drop_up arrow_drop_down

Werken bij Doingoood

Jij zorgt dat onze deelnemers goed georganiseerd & zorgeloos van Afrika genieten

3

landen in Afrika

1000+

reizigers sinds 2010

15+

Afrikaanse en Nederlandse collega's

340.000

euro gedoneerd

Doingoood Coördinator in Afrika

In deze pittige functie ben je primair verantwoordelijk voor het ontwikkelen van de Doingoood organisatie op jouw bestemming (land). Je bent verantwoordelijk voor de kwaliteit en borging van de samenwerking met onze Afrikaanse projectpartners. Je begeleidt vrijwilligers, stagiaires en reizigers tijdens hun verblijf en activiteiten in Afrika en weet moeiteloos in te spelen op onverhoopte problemen of onverwachte plotwendingen die zich voordoen.


Je begeleidt en organiseert de impactreizen op jouw bestemming. Je onderhoudt nauwe contacten met onze projectpartners en evalueert de samenwerking regelmatig. Je geeft een goede opvolging en rapportering over de financiële ondersteuning aan de projecten. Je ondersteunt waar mogelijk de lokale projectpartners bij de implementatie van inkomen genererende projecten. Nieuwe kansen en mogelijkheden grijp jij met beide handen aan en help je tot een succes te maken.


Meer over de functie Doingoood Coördinator in Afrika >>>


Op dit moment hebben wij geen vacature open staan, maar stuur gerust een open sollicitatie!

Heb je in de toekomst interesse in de functie Coördinator voor een van onze bestemmingen in Afrika? Stuur je sollicitatie dan naar ineke@doingoood.nl. Veel mensen hebben belangstelling om bij ons te komen werken en we hebben maar zeer beperkt openstaande vacatures. Zorg daarom dat jouw sollicitatie zich onderscheidt!

In juli 2016 stond ik aan het begin van mijn avontuur in Oeganda. Ik vertrok voor in ieder geval 2 jaar naar dit prachtige land. Spannend, een beetje onzeker over wat me te wachten stond. Met in mijn achterhoofd dat het geen gemakkelijke job zou gaan worden. Het werken in een andere cultuur vergt wat van je flexibiliteit, aanpassingsvermogen en incasseringsvermogen. Maar ja, wel een groot avontuur. ‘It’s an adventure’ moest toch zo nodig je lijfspreuk worden, Frankie…

Maar wat een mooi avontuur is het tot nu toe geweest. Als mensen me vragen wat me het meest bij is gebleven, zijn het alle vrijwilligers en stagiaires die ieder op hun eigen manier iets van hun talent naar hier hebben gebracht. Ervaar en beleef het leven hier, ga het gesprek aan, geniet en deel je ervaringen met je vrienden en familie thuis. En de belangrijkste, pik eruit wat voor jou belangrijk is en neem dit mee in je verdere leven.

Frank Smits, coördinator Oeganda 2016-2019

Werkervaringsstage

Elk jaar hebben wij op verschillende standplaatsen een stage plaats beschikbaar voor een stage bij Doingoood. Het betreft de standplaatsen Oeganda en Malawi. Stage lopen bij Doingoood betekent dat je je breed ontwikkelt en zelfstandig leert werken. We hebben stage mogelijkheden bij Doingoood in Nederland en op onze bestemmingen in Afrika. Staat jouw stage er niet tussen maar heb je zelf een idee voor een stage bij ons? Wij staan altijd open voor suggesties en creatieve ideeën!

Deze stageplaats kan worden vervuld door:

  • Een HBO student die een stageplaats zoekt
  • Een student die een afstudeerstage plaats zoekt
  • Iemand die niet (meer) studeert maar werkervaring wil opdoen in het buitenland

De studierichting voor deze stage kan uiteenlopend zijn. We hebben mogelijkheden voor toerisme stages, maar hebben ook een stagiaire gehad aan de NHTV die International Media and Entertainment Management studeert en een documentaire maakt over een specifiek onderwerp. De mogelijkheden zijn daarom breed, neem even contact op als je meer wilt weten.

Aanvang van de stage is in overleg, de duur dient minimaal 5 maanden te zijn. Wat we regelmatig afspreken met stagiaires is dat zij na hun 20 weken stage nog een aantal weken langer blijven op de bestemming (bijv. in de zomervakantie) en dan ‘vakantiewerk’ bij ons doen.

Solliciteren op deze stageplaats kan bij Ineke van Huuksloot, via ineke@doingoood.nl

Wij maken gebruik van cookies