arrow_drop_up arrow_drop_down

Voetbal project Oeganda

Kampala, Oeganda

Over dit project

Voetbal project Oeganda is een Oegandese NGO die voetbal-gerelateerde activiteiten inzet om:

 • Talentvolle jongeren te ontwikkelen
 • Jonge mensen uit kansarme situaties te halen
 • Plezier te beleven!

Het project is in 2004 gestart door drie ex-internationals met een paar voetballen en een droom om jonge spelers naar de top te begeleiden. Het project streeft ernaar om elk kind de mogelijkheid te geven om te voetballen. Daarnaast gelooft het project erin dat sport helpt om gezonder te leven, met minder blessures, en dat sport helpt bij het ontwikkelen van sociale vaardigheden.

Het project is zes dagen in de week actief, op verschillende scholen in Kampala. Tevens heeft Voetbal project Oeganda verschillende eigen projecten opgezet waaronder een talentenprogramma, een eigen voetbalclub (regionale klasse) en een bekertoernooi voor slechthorende en doven kinderen. Allemaal met als doel om lokaal voetbal, vanaf de basis, op een professionele manier te ontwikkelen. Het voetbalproject begeleidt jongens en meisjes vanaf 5 t/m 18 jaar. Daarnaast heeft Voetbalproject Oeganda de droom om een eigen voetbalveld te realiseren net buiten de stad, met een eigen accommodatie en een verblijf voor de jonge voetballers. Tot dat die droom is gerealiseerd maken ze gebruik van de sportvelden van de scholen in en rondom de stad.


Je kan deelnemen aan dit sportproject indien je een passie voor voetbal en werken met jeugd hebt. Je assisteert de coach met het trainen van de kinderen, gaat mee naar wedstrijden, je legt schoolbezoeken af en je inspireert de coaches en de kinderen bij het opzetten van trainingsprogramma’s. Er wordt op verschillende locaties in de stad getraind, door verschillende coaches. Na je eerste week oriëntatie wordt gekeken bij welk(e) team(s) je jezelf het beste kunt gaan inzetten.


De trainingen vinden zowel tijdens als na schooltijd plaats en in de weekenden. Overdag wordt er ook gewerkt aan het organiseren van toernooien en wedstrijden. Daarnaast worden scholen en omliggende dorpen bezocht om ‘voetbal clinics’ te geven. Ook kan men hulp gebruiken bij het bijhouden van de administratie, financiën en allerlei andere, losse projecten die op dat moment actueel zijn. Het project is op zoek naar vrijwilligers en/of stagiaires die geïnteresseerd zijn in zowel administratieve, innovatieve als sportieve uitdagingen. Je moet tevens flexibel zijn omdat de werktijden en activiteiten van dag tot dag kunnen wisselen.

"Ik kan alleen nog maar lof en respect overdragen voor wat jullie doen, hoe jullie dat geregeld hebben en de manier waarop jullie in zo een land, waar alles heel moeilijk gaat, toch goede afspraken hebben weten te maken en een vrij gestructureerde reis hebben weten te organiseren. Dank jullie wel voor deze onbeschrijflijk mooie en gave ervaring."

Robyn, vrijwilligerswerk Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Trainen en coachen van de kinderen tijdens de voetbaltraining
 • Alle trainingen worden van maandag t/m zaterdag gegeven, in overleg bepalen we welke dagen je werkdagen gaan worden
 • Het meehelpen op de zaterdagtrainingen wordt aangeraden omdat de zaterdag is gereserveerd voor (kansarme) jongeren die zelf geen geld hebben om de contributie te betalen
 • Het begeleiden van competities en wedstrijden in en rondom Kampala
 • Het opzetten en meedenken over aanvullende programma’s voor het project
 • Helpen met administratieve en organisatorische werkzaamheden
 • Meedenken over een crowdfunding actie voor het realiseren van een eigen voetbalaccommodatie voor Voetbalproject Oeganda

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Affiniteit met de doelgroepen van dit project
 • Je bent in goede lichamelijke conditie en in staat mee te trainen
 • Ervaring met voetbal (of in een andere tak van sport) coaching is mooi meegenomen
 • Passie voor werken met jeugd
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Reisafstand naar het project vanuit het Doingoood huis verschilt per trainingslokatie
 • Dit project is tevens S-BB erkend voor de MBO opleidingen Sport & Bewegen

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                           
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen:  € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies