arrow_drop_up arrow_drop_down

Vilwakwe school

Mombasa - Kenia

Over dit project

Vilwakwe school is echt een superleuke school, niet in de laatste plaats om de geweldige, enthousiaste mensen die er werken. Doingoood werkt sinds 2010 samen met Vilwakwe school en telkens weer komen onze vrijwilligers en stagiaires enorm enthousiast terug van dit project. Madam Mary is een hele energieke en warme vrouw, zij is de oprichter van de school en zet zich met hart en ziel in voor de ruim 300 kinderen die hier inmiddels naar school gaan. De school bevindt zich in een buitenwijk van Mombasa en de kinderen die er naar school gaan wonen veelal in de zeer eenvoudige, zelfgebouwde huisjes rondom de school. De maatschappelijke problematiek in deze buurt is behoorlijk: veel kinderen komen uit éénoudergezinnen, sommige meisjes worden op jonge leeftijd van school gehaald om te trouwen, sommige kinderen komen uit extreem arme gezinnen of hebben te maken met een ongezonde thuissituatie. De school is eenvoudig; de klaslokalen zijn van hout met golfplaten daken en roosters als ramen. In onze voorlichtingsfilm zie je een stukje van de school, komt madam Mary kort aan het woord en vertelt vrijwilliger Ursula over haar vrijwilligerswerk.


Als vrijwilliger kun je meehelpen in de klassen ter assistentie van de aanwezige leerkrachten. Wanneer je bevoegd leerkracht bent kun je ook zelf lesgeven. Je kunt helpen met de lessen Engels, rekenen, godsdienst (als je dat wilt) en verder aanvullende activiteiten doen: bijles geven, sport en spel organiseren, knutselen, muziek, zang en dans. Bij dit project krijg je veel ruimte voor eigen inbreng van activiteiten.

Madame Mary vertelt over het ontstaan van de school. Ik vind het fantastisch om te luisteren naar haar verhalen. Ongeveer 12 jaar geleden begon Madame Mary met het onderwijzen van een paar kinderen in de buurt. Nu telt de school ongeveer 400 leerlingen. Met recht vertelt Madame Mary vol trots over de ontwikkeling van de school. Eén zin van haar zit al de hele middag in mijn hoofd: ‘’In my heart, I am a millionaire’’. Die zin beschrijft perfect het gevoel dat je krijgt als je hier vrijwilligerswerk doet.

Harm Burgers, vrijwilligerswerk Vilwakwe school

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Meehelpen in de klassen 1 t/m 8 (kleuters tot en met 12 jaar)
 • Ondersteunen van kinderen die bijles nodig hebben
 • Sport, spel, muziek, dans en creatieve activiteiten organiseren en begeleiden
 • Meehelpen met koken van de lunch

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Dit project is S-BB erkend voor de MBO opleiding Onderwijs Assistent. Het is ook een zeer geschikte stageplaats voor PABO studenten. Of voor de internationale minor 'Teaching Abroad'
 • Dit project is ook heel geschikt voor mensen die van klussen houden en de handen uit de mouwen willen steken! De meeste klaslokalen zijn hard toe aan een opknapbeurt: in de regentijd lopen ze vol met water en in de zomer is het er zo snikheet dat het er bijna niet uit te houden is. Begin 2018 zijn enkele Doingoood vrijwilligers begonnen met het opknappen van enkele lokalen en we zouden graag zien dat dit kan worden voortgezet. De houten wanden zijn verhoogd en vervangen voor steen, waardoor het dak hoger wordt. Hierdoor is er meer ruimte voor goede ventilatie. De daken zijn iets verlengd waardoor de regen er nu afdruipt, in plaats van naar binnen. De klaslokalen moeten van binnen nog netjes afgewerkt worden en voorzien van leuke, educatieve schilderingen. Dus ben jij een handige Harrie(t)? Dan ben je ook van harte welkom bij Vilwakwe school!

Begeleiding in Kenia

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Ons Doingoood huis in Mombasa bevindt zich op een terrein dat een bewaakte toegangspoort heeft. Op 5 minuten loopafstand vind je 'Nyali Cinemax' een complex met o.a. een supermarkt, restaurant en bowlingbaan/ bioscoop. Op 10 minuten afstand met de matatu (busje), tuktuk (brommer) of de Uber vind je Nyali City Mall met nog meer restaurants, een apotheek, diverse winkels, een medische kliniek, fastfood corners en souvenir winkels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies