arrow_drop_up arrow_drop_down

Tussenjaar buitenland

Laat ons je helpen om goed georganiseerd naar Afrika te gaan

15 
jaar Afrika ervaring
1000+
tevreden Afrika gangers

340.000+

gedoneerd aan projecten

Jouw tussenjaar in Afrika gewoon heel goed geregeld

Zoek jij een tussenjaar in het buitenland? Doe vrijwilligerswerk in Afrika tijdens jouw tussenjaar! 

Een tussenjaar in Afrika biedt je een enorme kans. Door een tijdje in een andere cultuur te leven en samen te werken met de lokale bevolking, doe je een ervaring op waarvan je de rest van je leven profiteert.


Het is onze missie om jouw tussenjaar in Afrika zo relaxed en zorgeloos mogelijk te laten verlopen.

Meer informatie over een tussenjaar in Afrika? Via de button hieronder kan je de brochure aanvragen.


Tussenjaar plannen met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus?


Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze 'corona garantie'. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Ik wilde altijd al naar Afrika, maar wilde eerst mijn opleiding tot Onderwijs assistent afronden. Door mijn tijd in Oeganda tijdens mijn tussenjaar kon ik werkervaring opdoen met lesgeven en het werken met jongeren. Hierdoor kan ik een keuze maken in wat ik straks wil gaan doen. 

Demi Romein, tussenjaar in Oeganda 2019

Het tussenjaar in Afrika van Ruben in Malawi

Ruben was net 18 en klaar met de middelbare school. Hij nam een tussenjaar en ging voor 6 maanden naar Malawi. Dat is hem zó goed bevallen, dat hij daarna nog langer gebleven is om de Doingoood coördinator in Malawi te helpen met dagelijkse klussen. Wat een top ervaring! 

Alle projecten bekijken >>>

Tussenjaar nemen? 7 onmisbare tips voor succes

Tussenjaar nemen: Je bent bijna klaar met school maar je weet nog niet wat je daarna wil gaan doen. Hier vind je 7 onmisbare tips voor succes tijdens jouw tussenjaar.

Zij gingen naar Afrika en dit vonden ze ervan

"Het was veel leuker dan ik dacht en ik ben ontzettend tevreden."
"Het leukste van mijn project vond ik dat alles wat ik deed, de lokale bevolking ook aan het doen was en je dus echt meehielp. Er was een planning op mijn project en in de weekenden had ik vrije tijd om Oeganda te ontdekken. Het was anders dan ik vooraf dacht, maar ook veel leuker dan ik dacht en ik ben ontzettend tevreden. De coördinator stond altijd voor me klaar. Ze had zelf ook veel ervaring en kon elke vraag wel beantwoorden of gewoon naar je luisteren. Zelf had ik niet zoveel behoefte aan begeleiding, maar toch stond ze klaar om naar mijn verhaal te luisteren en te checken of alles oké was."
Eva Tabak, Oeganda 2019
"Ik zou zo nog een keer gaan, wil nu alweer terug :-)"
"Ik heb bijna een maand lang met 8 mensen in het Doingoood huis gezeten en dit was super gezellig en hele leuke mensen. Het huis heeft mijn verwachtingen zeker overtroffen! Je weet nooit waar je precies in terecht gaat komen, maar ik was alleen maar positief verrast. Mijn project Adziwa Care is een plek waar je omgeven wordt door spelende en vrolijke kindjes. Het leukste vond ik de momenten waarop we met z'n allen buiten in de zon gingen dansen! Ook het koken met alle huismoeders van de lokale nsima is een leuke ervaring!"

Carolien Vis, Malawi 2019 
"Mijn verwachtingen zijn op beide projecten overtroffen!"
"Hele prettige organisatie; In de keuze van projecten heel betrokken, korte lijntjes en heel welwillend om vragen te beantwoorden, zaken uit te zoeken en vervolgens de beste opties voor je samen te voegen. Door het vele persoonlijke contact voelt de organisatie erg vertrouwd aan en dat maakt de voorbereidingen op het Afrikaanse avontuur nog net een stukje leuker! Ook rondom de donaties vind ik de communicatie heel prettig. Anneke hield me goed op de hoogte over de wensen van de projecten. Je wordt echt betrokken bij de besteding van je eigen donatie, dat is fijn!"
Marloes Hirdes, Kenia 2018

Tussenjaar op je 17e

Ben je (bijna) klaar met je HAVO of VWO en wil je een tussenjaar op je 17e in Afrika? Dan ben je bij Doingoood in vertrouwde handen. Onze programma’s voor een tussenjaar op je 17e zijn met zorg samengesteld. De projecten waar je kan meehelpen zijn zorgvuldig geselecteerd zodat deze ook geschikt zijn om als 17-jarige aan deel te nemen. Na je middelbare school heb je vaak nog geen echte werk- of stage ervaring, maar die kan je tijdens een tussenjaar in Afrika wel gaan opdoen. Voor het soort activiteiten dat je gaat doen houden we rekening met de wensen en behoeften van het project. Daardoor komen niet alle projecten in aanmerking voor je. We kijken graag met je mee om het beste project voor jou te selecteren! Meld je aan voor een info avond, zodat we jou op weg kunnen helpen. 

Projecten voor vrijwilligerswerk tijdens je tussenjaar

Ben jij benieuwd wat je kan gaan doen tijdens jouw tussenjaar in Afrika? Vind je het leuk om een op een school te helpen door een leerkracht te ondersteunen in de klas? Of ben je een avontuurlijk type en ga je de uitdaging aan om een tijdje op het platteland in een sociaal project te helpen. Ben je dol op dieren, dan is een wildlife project echt iets voor jou. Kijk vast rond tussen alle projecten en laat ons weten wat je het liefste zou doen. Wij helpen je met informatie en advies zodat je bij een project terecht komt dat helemaal bij je past!
Alle projecten bekijken >>>

Vrije tijd

Tijdens je tussenjaar is er natuurlijk ook volop kans om je bestemming te ontdekken. Ga bijvoorbeeld mee op een 3- of 4 daagse safari met een groepje van Doingoood. Onze coördinator op jouw bestemming organiseert ook korte trips en leuke excursies waaraan je kan meedoen. 


Wat ook vaak gebeurt, is dat familie of vrienden tijdens of na je tussenjaar op bezoek komen. Krijg je bezoek van familie of vrienden? Ga met elkaar op een mooie safari. Sluit aan bij een Doingoood groepje of boek een privé safari voor jullie eigen groep. Alles is mogelijk, ook maatwerk als jullie zelf iets in gedachten hebben. We helpen jullie graag!

6 redenen waarom jij blij gaat zijn met Doingoood

👍🏽 Je krijgt Nederlandse begeleiding in Afrika

Hoe vaak ben jij al in Afrika geweest? Hoeveel mensen ken jij in het land waar je heen gaat en bij wie je terecht kan? De kans is groot dat je bestemming, of zelfs het hele continent, nieuw voor je is. Hierdoor is het fijn om te weten dat er iemand voor je klaar staat. Vanaf het moment dat je uit het vliegtuig stapt tot het moment dat je incheckt voor je reis terug naar huis. En alles daar tussenin kan gewoon in je eigen taal besproken worden.
Lekker vertrouwd!

👍🏽 Je verblijft in ons eigen Doingoood huis

Jouw Afrika avontuur is indrukwekkend. Want je komt in een andere cultuur, maakt dagelijks nieuwe dingen mee en je moet je draai vinden in een nieuw land. Daardoor is het gewoon heel fijn als jij jouw verhaal kwijt kan aan je huisgenoten. Ervaringen delen, samen koken, uitstapjes maken in het weekend of een drankje bij de ondergaande zon. Herinneringen maken is zoveel leuker als je dit met anderen kunt delen! Ons huis is een heerlijk plek om in thuis te komen!

👍🏽 Je kan onze coördinator 24/7 bereiken voor hulp

Gelukkig gebeurt het niet vaak dat mensen midden in de nacht de coördinator nodig hebben. Maar het kan wel. Bijvoorbeeld als je een dokter nodig hebt. Of omdat je door een noodgeval thuis direct op het vliegtuig terug naar huis moet. Dan is fijn dat er iemand voor je klaar staat met raad en daad. Onze coördinator is een kei in kalm blijven in vervelende situaties en weet wat er moet gebeuren in geval van nood. Wel zo fijn dat je er niet alleen voor staat.

👍🏽 Je gaat op reis naar
veilige bestemmingen

We laten je natuurlijk alleen naar veilige landen vertrekken. Dat staat als een paal boven water. Onze coördinatoren wonen en werken ook in die landen. En op hen zijn we heel zuinig, dus risico’s nemen is er niet bij. Je komt in een land waar de economische omstandigheden minder zijn dan waar jij vandaan komt. Dat brengt andere gedragsregels met zich mee. Door onze ruim 15 jaar Afrika ervaring, weten wij daar alles van. En die kennis delen we graag met jou.

👍🏽 Je gaat goed voorbereid op reis, zonder verrassingen

Een nieuwe cultuur écht ervaren lukt alleen als je je goed voorbereidt. Verantwoord internationaal vrijwilligerswerk of stage doen kan alleen als je weet wat er van je verwacht wordt. Daarom zorgen wij dat je maximaal voorbereid op reis gaat. We besteden vooral aandacht aan een stuk bewustwording. Waar kom je terecht? Welk gedrag is passend? Wat mag je wel of niet verwachten op je project?


Goed voorbereid tel je voor twee!

👍🏽 Je gaat naar een betrouwbaar, eerlijk project

Hoe weet je of je iemand kan vertrouwen? Door diegene te leren kennen. Door veel in gesprek te gaan en elkaar (kritische) vragen te stellen. Zo werkt het tussen mensen en zo werkt het ook bij Doingoood. Onze coördinatoren komen vaak op de projecten. Hierdoor kennen zij de mensen en de uitdagingen van elk project. Geen verborgen agenda’s of vage praktijken. Voor ons blijft niets verborgen. We komen ook onaangekondigd langs. En evalueren met al onze deelnemers.

Tussenjaar begeleiding in Afrika

Kies je voor een buitenland ervaring met Doingoood, dan kun je rekenen op uitstekende begeleiding in Afrika. In alle landen hebben we eigen coördinatoren die onze deelnemers begeleiden. Onze coördinator zorgt dat alles geregeld is: vanaf je aankomst maken wij je wegwijs, introduceren je op je project en op je bestemming en staat de coördinator 24/7 voor je klaar in geval van nood.

Investering tussenjaar in Afrika

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.

Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.

Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken.

Meer over de investering voor mijn tussenjaar in Afrika >>>

Ontmoet ons en laat je inspireren op een info avond!

Wil jij weten wat een buitenlandstage in Afrika inhoudt? Wil je ontdekken welke stageplaatsen het beste bij jouw leerdoelen passen? En ben je benieuwd hoe Doingoood ervoor zorgt dat jij zorgeloos kan genieten van een geweldige buitenland ervaring?

Ontmoet ons op een info avond en kom alles te weten!

Wij maken gebruik van cookies