arrow_drop_up arrow_drop_down

The Surgery

Kampala, Oeganda

Over dit project

The Surgery is een international medisch ziekenhuis gelegen in het centrum van Kampala en biedt haar patiënten betaalbare en op wetenschap gebaseerde zorg. De artsen verbonden aan The Surgery zijn algemeen opgeleid en gespecialiseerd in onder andere reis- en tropische ziekten. Het ziekenhuis biedt daarnaast 24 uur per dag 7 dagen in de week Spoedeisende hulp. 


Je kunt van The Surgery het volledige pakket aan zorg verwachten wat past bij een internationale instelling. Van reisadvies, kleine operaties, spoedeisende hulp, geestelijke gezondheidszorg, kindzorg tot de begeleiding van zwangere vrouwen. Dit pakket aan zorg bevat ook X-rays, ultrasound-onderzoeken en laboratoriumservices. Ook beschikt The Surgery over een eigen ambulancedienst en verzorgt internationale medische evacuaties. 


Het ziekenhuis staat voor een aantal (christelijke) waarden zoals integriteit, eerlijkheid en betrouwbare dienstverlening. Het ziekenhuis wordt in Oeganda aanbevolen door diverse ambassades, bedrijven en verzekeringsmaatschappijen om medische handelingen uit te voeren, diagnoses te stellen naar internationale standaarden. Bij The Surgery werken zowel internationale als lokale doktoren en verpleegkundigen.

 

"Ik ben echt heel erg blij geweest met de begeleiding van Doingoood. Ze stonden voor me klaar en ze regelde al die kleine dingen waar je dan geen zorgen over hoeft te maken zodat mijn tijd daar nog leuker was. Ik kijk echt terug naar de meest gave ervaring van mijn leven!"

 

.
Maartje Stout, stagiaire verpleegkunde Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

Je kunt je aanmelden voor The Surgery wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, dokters assistent, radioloog of arts.

Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen. Het is ook mogelijk om je voorkeur voor een specifieke afdeling aan te geven. Indien mogelijk kun je dan langere tijd op die afdeling meewerken.


The Surgery is een fantastische kliniek voor een  buitenlandstage! 

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je bent gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige of doktersassistent
 • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (geldt alleen voor gediplomeerden)
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed zodat je onderdeel kunt zijn van het team
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Reisafstand naar het project vanuit het Doingoood huis is ongeveer 25 minuten per brommer taxi
 • Dit project is door S-BB erkend als geschikte MBO stageplaats voor de MBO opleidingen verpleegkunde en doktersassistent
 • The Surgery is één van de meer westerse klinieken in Kampala. Je treft hier dan ook regelmatig expats
 • In de wachtkamer van dit project zit een geweldig restaurantje met heerlijke koffie, verse sappen en smakelijke broodjes

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499         
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies