arrow_drop_up arrow_drop_down

Sportproject Malawi

Lilongwe, Malawi

Over dit project

Het voetbal project in Malawi ondersteunt getalenteerde jongens en meisjes op het gebied van professionele voetbal-coaching, educatieve ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling.

 

Momenteel heeft het project 60 jongens en 20 meisjes onder haar vleugels. De voetbalspelers die zij begeleiden worden vanuit het hele land gescout. Jaarlijks zijn er ongeveer 6000 jongeren die zich opgeven om eventueel gescout te kunnen worden. De spelers moeten door verschillende rondes voordat zij zich echt bij de organisatie mogen aansluiten. Spelers die te ver van de stad vandaan wonen, krijgen huisvesting aangeboden in het huis in Lilongwe. Anderen die dichterbij wonen, worden elke dag opgehaald om naar school en naar de trainingen te gaan.

 

Het project begeleidt getalenteerde jongens als meisjes tussen 9 en 18 jaar. Sommige spelers komen zelfs uit voor het nationale team van Malawi!

 

Het voetbalproject investeert in de talentontwikkeling van deze kids en in hun persoonlijke ontwikkeling met als doel meer te worden dan een goede voetballer of voetbalster maar een rolmodel voor anderen. ‘Als je alleen goed kan voetballen, maar je niet kan verantwoorden, kom je er nog niet’ stelt projectbegeleider George.
De kids gaan elke dag naar school en worden bijgeschoold in vakken als Engels, presenteren, communicatie en gespreksvoering. Het project heeft de ambitie om in 2020 een eigen lagere school op te richten om zo voetbal en onderwijs meer met elkaar te verbinden. Dat komt ook ten goede aan de talenten; meer focus betekent meer resultaat.

 

Als vrijwilliger of stagiair op dit project zijn je werkzaamheden zeer divers. Wel is interesse voor en kennis over voetbal een vereiste. Werkzaamheden zijn onder andere: het geven van lessen zoals rekenen en Engels, het helpen met huiswerk of training geven over hoe het lichaam werkt. Ook zou het project blij zijn met vrijwilligers en stagiaires die zouden kunnen meehelpen aan het innoveren van een nieuwe methodes voor de technische planning van het project of die social media deskundig zijn en zo kunnen helpen in het verkrijgen van meer zichtbaarheid.

 

Verder zijn voetbal- en lifestyle (persoonlijke ontwikkeling) coaches hier ook van harte welkom. Een combinatie van werkzaamheden is, in overleg, mogelijk.

Ik ben thuis gekomen met véél mooie herinneringen, goede ervaringen en unieke verhalen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie fijne voorbereidingen, hulp en begeleiding naar en tijdens mijn avontuur in Afrika, Malawi! Ik heb ZEER genoten van mijn tijd en weet al zeker dat ik terug zal gaan. Zonder jullie heb ik deze ervaring niet zo kunnen beleven, nogmaals hartelijk dank hiervoor!"

Tashmyn Rosario, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Als vrijwilliger of stagiair kan je helpen bij de educatieve ondersteuning van de talenten. Denk hierbij aan het geven van Engels- en rekenlessen, helpen bij het maken van huiswerk, persoonlijke ontwikkelingslessen ontwerpen en geven.
 • Studerende en afgestudeerde Sportkundigen zijn van harte welkom! Ga met de kids aan de slag en deel je kennis met de staff van het project. Zo kun je werken aan innovatieve bewegingsprogramma’s, kracht- en conditietrainingen ontwerpen en voedingsprogramma’s opstellen.
 • Heb je aantoonbare voetbalcoach ervaring? Kom dan helpen bij het voorbereiden en geven van de voetbal trainingen aan de diverse teams. Denk ook aan techniek en tactiek en het geven van trainingen aan de deelnemers aan het community project. Sharing = caring!
 • Ben je voetbal-minded en heb je kennis van social media? Kom dan content maken, een content-kalender opstellen en zorg ervoor dat de zichtbaarheid van het project op diverse social media kanalen wordt vergroot. Inbreng van eigen ideeën hierover zijn van harte welkom dus je kunt heerlijk creatief en actief aan de slag.
 • Voor de meiden van het voetbal project is er nog een speciaal programma waarin zij worden onderwezen op specifieke ‘meisjes’ en ‘vrouwen’-items  zoals omgaan met seksueel geweld, zelfvertrouwen en persoonlijke hygiene. Heb je hier affiniteit mee? Dan ben je van harte welkom om mee te werken aan het ontwikkelen en uitvoeren van dit programma.
 •  Het project zoekt ook mensen die de combinatie voeding en sport kunnen maken!

Dit ben jij

 • Minimaal 21 jaar en sportief!
 • Affiniteit met de doelgroepen van dit project
 • Je bent in goede lichamelijke conditie en in staat mee te trainen
 • Ervaring in en kennis over voetbal is een vereiste!
 • Als coach assistent is aantoonbare ervaring op niveau vereist
 • Passie voor het werken met jeugd
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het kantoor van Voetbal project Malawi ligt op loopafstand van het Doingoood huis.
 • De sportvelden liggen buiten de stad. De trainingen vinden over het algemeen laat in de middag (na schooltijd) plaats.
 • Om als (assistent) coach op het project aan de slag te gaan, is aantoonbare ervaring en een relevante opleiding vereist.
 • Interessant project voor stages en afstudeeropdrachten in de richting van Sportkunde, Sportwetenschappen, Sport&Bewegen, Sportmanagement en Sportmarketing.
 • Minimale periode als vrijwilliger of stagiair is 2 tot 3 maanden, afhankelijk van de positie.

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft in ons knusse Doingoood huis in Lilongwe. Het huisje ligt op een terrein met meerdere huizen. Op de veranda kun je heerlijk genieten van je ontbijt of een drankje in de middag. Het huis heeft 2 slaapkamers, elk met 2 stapelbedden erin. In totaal kan je met 8 mensen in dit huisje verblijven. Je zit op ongeveer een kwartiertje reisafstand naar het winkelcentrum(pje), waar je een koffietent, hotel met zwembad, fastfood en wat kleine winkeltjes vindt. 

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies