arrow_drop_up arrow_drop_down

Social Safari Experience Oeganda

Ontdek 'the pearl of Africa' 

15 of 22
dagen op reis

3

projecten waar we vrijwilligerswerk doen

1000+
dingen te zien en te beleven

Wil jij binnen 2 of 3 weken kennismaken met zowel de cultuur en natuur van Oeganda als met vrijwilligerswerk bij inspirerende projecten? Dan is de Social Safari Experience echt iets voor jou! Oeganda wordt ook wel de ‘Pearl of Africa’ genoemd en met recht. Oeganda biedt een prachtige natuur in een stukje authentiek Afrika dat nog niet erg overspoeld is door toerisme. 

Tijdens de dagen van het vrijwilligerswerk tijdens deze vrijwilligerswerk reis, ga je daadwerkelijk de handen uit de mouwen steken. We ondernemen allerlei waardevolle activiteiten met de kinderen. Je ziet verschillende projecten en werkt samen met de lokale bevolking. Een optimale combinatie reizen, relaxen en iets bijdragen voor een ander! Het programma van de Social Safari Experience vrijwilligers reis biedt een mooie afwisseling van reizen, vrijwilligerswerk en vrije tijd.

Onderstaande reis is geschikt voor álle leeftijden, vanaf 18 jaar. Onze groepen zijn vaak mixen van deelnemers van alle leeftijden en dat levert geweldig leuke groepen op.

Reizen met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus?


Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze 'corona garantie'. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Oeganda

Een Oeganda reis vol hoogtepunten

 • Walking tour Kampala waarbij je met onze gids op plekken komt waar nagenoeg geen toeristen komen. Ervaar het échte lokale leven van de Oegandese bevolking
 • Vrijwilligerswerk bij verschillende hartverwarmende projecten! Denk aan zwemmen met gehandicapte kinderen, op outreach in een sloppenwijk of sport- en spelactiviteiten in een afgelegen dorp
 • Workshop traditioneel Oegandees koken
 • Bezoek aan het pittoreske Jinja, waar je een boottocht maakt over de Nijl en waar je op je vrije dag kunt relaxen, raften, kayakken, paardrijden, mountainbiken of bungee jumpen
 • Een 3-daagse safari naar Murchison Falls National Park incl. boottocht, wild spotten tijdens games drive en wandeling naar de top van deze spectaculaire waterval
 • Bezoek aan neushoorn reservaat waarbij je deze ontzagwekkende dikkerds van dichtbij kunt observeren
 • Chimpansee trekking waarbij je in de jungle op zoek gaat naar de chimps
 • Indien je kiest voor de 22-daagse reis: een bezoek aan Banda Island, een stukje paradijs in Lake Victoria


Vandaag ben ik weer aankomen in Nederland na een super gave, bijzondere, indrukwekkende reis. Complimenten voor de begeleiding, opvang en het hele programma! Het was echt top, ik heb zo erg genoten tijdens deze reis. Heel erg bedankt iedereen, voor alles! 
Jiska Hertroys, Oeganda reis 2019

Over deze Oeganda reis

vanaf € 1595,-

Social Safari Experience Oeganda

De 15-daagse Oeganda reis kost € 1595

De 22-daagse Oeganda reis kost € 1895


De hierboven genoemde prijzen betaal je voor het programma in het land zelf. Hieronder vind je meer informatie over wat hierin allemaal is inbegrepen.

Verder over deze Oeganda reis

                                                     

Social Safari Experience Oeganda

Programma van dag tot dag

Dag 1: Welkom in Oeganda, de pearl of Africa. Dit is het begin van je vrijwilligerswerk reis! Je komt vandaag aan in op het vliegveld van Entebbe en wordt opgehaald door onze chauffeur en naar een je accommodatie in Kampala gebracht. Hier ontmoet je je reisgenoten en gaan jullie morgenochtend als groep beginnen aan deze geweldige reis! Vandaag kun je een beetje bijkomen van de vliegreis en je voorbereiden op het avontuur dat je de komende 2 weken te wachten staat.

Vandaag (dag 2) maak je kennis met je reisleider. Tijdens de koffie krijg je de introductie briefing over hoe de komende weken eruit gaan zien.

Daarna gaan we met een gids Kampala te voet verkennen. Dit is een hele leuke manier om kennis te maken met een echte lokale leven van de Oegandezen. Je reis met het openbaar vervoer en komt op plaatsen waar toeristen bijna nooit komen. Tijdens deze dagtrip krijg je alle highlights van de stad te zien waaronder het taxipark waar je letterlijk over de daken van de minibussen kunt lopen en zie je het paleis van de Buganda koning. Ook ga je genieten van de traditionele Oegandese keuken tijdens de lunch.

Op dag 3 en 4 gaan we vrijwilligerswerk doen bij een van de projecten waarmee Doingoood samenwerkt. Ons vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de behoeften van het betreffende project op dat moment.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk:

- Programma voor de straatkinderen van Kampala
- Sport- en speldag, muziek en dans activiteiten met kinderen uit een van de projecten
- Opknappen van bijv. een klaslokaal, slaapvertrekken of speeltuin van een van de projecten
- Een dagje uit met de kinderen van een van de projecten
- Koken voor het hele dorp met de vrouwen uit de community

Op dag 5 gaan we naar Jinja. Jinja is een stad ongeveer 90 km ten noordoosten van Kampala. Dit schattige stadje ligt aan de oorsprong van de Nijl en straalt een dorpse sfeer uit. Jinja staat bekend als de activiteiten hoofdstad van Oeganda omdat je hier allerlei avontuurlijke sporten op en rond de Nijl kunt doen. ‘s Middags vertrekt er een bootje en kun je de Nijl verkennen.

Dag 6 is ter vrije besteding. In Jinja is er heel veel te doen. Je kunt er raften, kayakken, quad-biken, paardrijden en bungee jumpen. Je kunt natuurlijk ook kiezen heerlijk te relaxen in de mooie natuur. Aan het einde van de dag rijden we weer terug naar Kampala.

Op dag 7 doen we weer vrijwilligerswerk bij een van de projecten waarmee Doingoood samenwerkt. Ons vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de behoeften van het betreffende project op dat moment.

Op dag 8 en 9 kun je even bijkomen van alle activiteiten en indrukken van de afgelopen dagen. Deze dag is ter vrije besteding. Indien je dit wenst, kun je deze dag invullen met extra vrijwilligerswerk. Je kunt ook heerlijk gaan zwemmen in een van de hotels in Kampala.

Op dag 10 doen we weer vrijwilligerswerk bij een van de projecten waarmee Doingoood samenwerkt. Ons vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de behoeften van het betreffende project op dat moment.

Van dag 11 t/m 13 ga je op een afwisselende en spectaculaire safari! Op dag 11 staan we vroeg op en vertrekken we rond 07.00 uur vanuit Kampala. We rijden in ongeveer 6 uur naar Paraa, in Murchison Falls National Park. De Witte Nijl stroomt van oost naar west door het park en heeft wilde watervallen en stroomversnellingen. In het park bevinden zich Rothschild-giraffen, nijlpaarden, nijlkrokodillen, olifanten, buffels, leeuwen, verschillende soorten antilopen (waaronder de ‘Ugandan Cob’) en diverse soorten vogels.

Onderweg naar het park stop je bij de Rhino Sanctuary. Onder begeleiding van een ranger heb je hier de kans om de weinige neushoorns die nog in Oeganda in het wild leven van dichtbij te observeren. Een spectaculaire ervaring! Na de tracking is er gelegenheid om te lunchen. Daarna rijden we door naar het kamp waar we overnachten. Je slaapt in een safari tent (met bedden).

Na een vroeg ontbijt nemen we op dag 12 om 7:00 uur de ferry naar de noordkant van het park. Tijdens de gamedrive gaan we op zoek naar de Big Five. Na de gamedrive keer je terug naar het Rest Camp voor de lunch. Om 14:00 stap je op de boot voor de tocht naar Murchison Falls. Tijdens deze anderhalf uur durende tocht zul je nog meer ‘wildlife’ van dichtbij zien: nijlpaarden, krokodillen, olifanten en de vele vogels die zich aan de waterkant op houden. Bij de watervallen verlaat je de boot en klim je onder begeleiding van een gids naar de top van de Murchison Falls. Bovenaan heb je een spectaculair uitzicht op de watervallen. Hier staat ook de safaribus op je te wachten om je terug te brengen naar het Rest Camp.

De volgende dag (dag 13) vertrek je na een vroeg ontbijt naar Budongo Forest. Dit is het vertrekpunt van de chimpansee tracking. Budongo Forest is bekend om zijn grote mahoniebomen en kent daarnaast de grootste populatie chimpansees in Oeganda. Onder begeleiding van een ranger ga je op zoek naar één van de groepen die in dit woud leven. Als een groep is gelokaliseerd blijf je ca. 1 uur in de buurt om de groep te observeren. Tegen lunchtijd ben je weer terug in de Budongo Forest lodge. Na de maaltijd vertrek je weer richting Kampala waar je rond 18:00 aankomt.

Op dag 14 doen we weer vrijwilligerswerk bij een van de projecten waarmee Doingoood samenwerkt. Ons vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de behoeften van het betreffende project op dat moment.

Op dag 15 is het helaas tijd om afscheid te nemen. Je kunt ervoor kiezen om deze dag naar huis te gaan maar er zijn ook opties tot verlenging. Je kunt verlengen met vrijwilligerswerk bij een van de Doingoood projecten.

22-daagse reis

Reizigers die voor de 22-daagse reis hebben gekozen blijven nog een weekje in Kampala. We een leuk en afwisselend programma in petto voor de komende dagen! Op dag 15 neem je afscheid van je reisgenoten die de 15-daagse reis deden en heb je zelf een relaxdag. Je kunt bijvoorbeeld lekker bij het zwembad gaan liggen of op zoek gaan naar leuke souvenirs op de craft market.

Dag 16 wordt een actieve dag. We gaan namelijk mountainbiken over de heuvelen van Kampala. Onder leiding van een gids ga je op pad en kun je genieten van spectaculaire uitzichten over de stad en over Lake Victoria. Aan het einde van de dag kom je moe maar voldaan thuis.

Op dag 17 en 18 gaan we aan de slag bij een van de projecten waar Doingoood in Oeganda mee samenwerkt. Ons vrijwilligerswerk wordt afgestemd op de behoeften van het betreffende project op dat moment.

Mogelijkheden vrijwilligerswerk:

- Programma voor de straatkinderen van Kampala
- Sport- en speldag, muziek en dans activiteiten met kinderen uit een van de projecten
- Opknappen van bijv. een klaslokaal, slaapvertrekken of speeltuin van een van de projecten
- Een dagje uit met de kinderen van een van de projecten
- Koken voor het hele dorp met de vrouwen uit de community

Van dag 19 t/m 21 kun je heerlijk gaan genieten van de relaxte sfeer op een van de Ssese Islands in Lake Victoria. Vanaf Kampala vertrek je met de boot richting het eiland, waar je na zo’n 3 uur varen aankomt. Banda Island maakt onderdeel uit van de Ssese Ilands in Lake Victoria. Het eiland is bij uitstek geschikt om compleet te relaxen, dus neem een boek of een muziekje mee en bereid je voor op totale ontspanning. Neem een duik in het water en zak neer in een stoel op het strand. Je kunt er ook vissen, een ‘community walk’ maken of een heerlijke wandeling over het eiland maken. Je verblijft hier op basis van volpension en je zult genieten van de heerlijke maaltijden. Aan het einde van dag 21 ga je terug naar Kampala. Tijd om je laatste souvenirs te shoppen en je koffers te gaan pakken want morgen staat helaas de terugreis alweer voor de deur.

Dag 22: Vandaag nemen we afscheid en word je naar het vliegveld gebracht voor je vlucht terug naar huis. Je kunt erop rekenen dat je met een hoop nieuwe ervaringen en een hart vol herinneringen naar huis gaat. Bij Doingoood is onze ervaring dat mensen die eenmaal in Afrika geweest zijn, altijd weer terug willen. Dus wij nemen geen afscheid maar zeggen….. tot ziens!

Inbegrepen

- Transfers: Ophalen vliegveld, terugbrengen naar vliegveld en transfers naar Jinja en v.v.
- Activiteiten die onderdeel uitmaken van het georganiseerde programma: Stadstour Kampala, boottocht Jinja, materialen en kosten voor uitvoering vrijwilligerswerk volgens programma, 3-daagse safari incl. - - Chimp trekking, boot tocht, bezoek aan Rhino Sanctuary, overnachtingen, park fees, game drives en maaltijden
- Kosten voor gebruik openbaar vervoer tijdens de dagen van vrijwilligerswerk
- Dagelijks ontbijt
- Lunch tijdens safari en tijdens dagen van vrijwilligerswerk
- Diners, behalve op de vrije dagen
- Comfortabele accommodatie in gedeelde slaapzaal (upgrade 1- of 2-persoonskamer mogelijk tegen toeslag)
- Accommodatie in tented camp tijdens safari (2 nachten)
- Accommodatie in hostel in Jinja (1 nacht)
- Ervaren (Nederlands sprekende) begeleiding, afgewisseld met lokale gids/begeleider
- Entreegelden voor inbegrepen activiteiten

Niet inbegrepen

- De verplichte bijdrage aan garantiefonds GGTO, van € 15 per boeking.
- Vliegtickets
- Verzekeringen, vaccinaties en visa
- Lunch op overige dagen dan hierboven genoemd, diners op de vrije dagen
- Overige uitgaven van persoonlijke aard en optionele excursies
- Optionele vrijwilligerswerk– of safari verlenging

Praktische informatie

- Voor Oeganda heb je een visum nodig. Deze dien je vooraf, online aan te vragen. Zie ook visum aanvragen Oeganda.
- In Oeganda worden US dollar biljetten van voor 2009 niet geaccepteerd.
- Voor deze reis dien je vaccinaties te halen en malaria preventie te slikken. Laat je voor vertrek tijdig en goed hierover informeren door bijvoorbeeld Thuisvaccinatie.nl. - Check bij je zorgverzekering of zij een bepaalde leverancier hebben omdat je vergoeding in dat geval hoger (of geheel) kan zijn.
- Voor de uitvoer van het vrijwilligerswerk wordt het zeer gewaardeerd als je actief meedenkt over de invulling van het programma.
- Als je graag iets voor de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen wilt meenemen, neem dan contact op met je reisleider om af te stemmen wat je kunt meenemen.

                                                           

Met welke Social Safari Experience Oeganda ga jij mee?

22 febr t/m 7 of 14 mrt 2020

Keuze uit de 15-of 22-daagse reis

25 jul t/m 8 of 15 aug 2020

  Keuze uit de 15-of 22-daagse reis

12 t/m 26 sept of 3 okt 2020

  Keuze uit de 15-of 22-daagse reis

Wist je dat....

 • Aan onze groepsreizen vaak deelnemers van alle leeftijden meegaan en dat dit altijd superleuke groepen oplevert?
 • De meeste van onze reizigers zich aanmelden als alleen-reiziger? 
 • Er zowel Nederlanders als Belgen aanmelden voor onze reizen?
 • Er tijdens onze reizen ook regelmatig de leukste, blijvende vriendschappen ontstaan?
 • Oeganda veel groener is dan jij je kan voorstellen?
 • Je nog nooit zoveel taxi-busjes bij elkaar gezien hebt als in downtown Kampala?
 • Je na je Oeganda reis nooit meer aan een horloge denkt als je het woord 'Rolex' hoort?
 • Je nooit maar één keer naar Afrika gaat? Je dus een behoorlijke kans maakt op een (niet-schadelijke) Afrika-verslaving?
 • Wij zorgen dat je gewoon heel goed georganiseerd naar Afrika op reis gaat?
Wij maken gebruik van cookies