arrow_drop_up arrow_drop_down

Social Safari Experience Malawi

Ontdek 'the warm heart of Africa' 

15
dagen op reis

3

projecten waar we vrijwilligerswerk doen

1000+
dingen te zien en te beleven

Tijdens deze reis zie je zowel Malawi als Zambia. In Malawi vindt het grootste deel van het programma en het vrijwilligerswerk plaats. In Zambia kan je genieten van een onvergetelijke safari op de Afrikaanse savannen. Malawi wordt ook wel “The warm heart of Africa” genoemd vanwege de bijzonder warme, vriendelijke en bescheiden bevolking.

Malawi is ongeveer 3 keer zo groot als Nederland maar heeft ongeveer evenveel inwoners. Malawi heeft een prachtige natuur met het grote meer “Lake Malawi”, een glashelder meer met exotische eilandjes en schitterende witte stranden dat bijna 20% van de totale oppervlakte van Malawi bestrijkt. Verder is het erg bosrijk en tussen de bergen liggen ongerepte vlaktes en prachtige safari gebieden. Er heerst rust en kalmte en je zult het warme en gastvrije welkom van de Malawiërs niet snel vergeten. Malawi staat bekend als één van de meest vriendelijke en veiligste landen van Afrika.

Reizen met corona garantie

Wil je graag een reis boeken maar twijfel je of die wel door kan gaan vanwege beperkingen door het corona virus?


Wij bieden jou de mogelijkheid om gebruik te maken van onze 'corona garantie'. Dit houdt in dat je je kan aanmelden en wij een plek voor je vasthouden. Jij zit nergens aan vast, tot duidelijk is of de reis kan doorgaan. En tot duidelijk is of de reis kan doorgaan, betaal je ook nog niets. Dit geldt uitsluitend voor reizen die nieuw geboekt worden tussen 25 maart 2020 tot (voorlopig) 1 juli 2020.

Een inspirerende combinatie van reizen en vrijwilligerswerk in Malawi

Een Malawi reis vol hoogtepunten

 • Stadswandeling door Lilongwe met een bezoek aan de lokale markt met zijn adembenemende ‘tol brug’ en bezoek aan natuur reservaat midden in de stad
 • Vrijwilligerswerk bij inspirerende community projecten. Hier gaan we concreet aan de slag met waardevolle activiteiten
 • Een spectaculaire safari naar South Luangwa National park in buurland Zambia, op zoek naar nijlpaarden, olifanten, giraffen, leeuwen, luipaarden, buffels en de dieren van de ‘big 5’
 • Twee heerlijke dagen aan het azuurblauwe Lake Malawi in een pittoresk dorpje. Hier kan je (optioneel) tevens een boottocht maken of een kano huren.
 • Bezoek aan de prachtige Nkhoma Mountain waar je prachtig kunt hiken

Over deze Malawi reis

€ 1495,-

Social Safari Experience Malawi

De 15-daagse Malawi reis kost € 1495


De hierboven genoemde prijzen betaal je voor het programma in het land zelf. Hieronder vind je meer informatie over wat hierin allemaal is inbegrepen.

Verder over deze Malawi reis

                                                                           

Social Safari Experience Malawi

Programma van dag tot dag

Dag 1: Vandaag kom je aan op de luchthaven van Lilongwe in het prachtige en warme Malawi. Je wordt ontvangen door onze Nederlands sprekende reisleider en naar je accommodatie gebracht. Je verblijft in één van onze comfortabele vrijwilligershuizen. In de loop van de dag maak je kennis met de rest van je reisgenoten en zal onze reisleider een briefing houden over de leuke dingen die je tijdens deze reis allemaal te wachten staan.

Dag 2: Vandaag ga je de stad verkennen. Lilongwe is een rustige, gemoedelijke stad die een dorpse sfeer uitstraalt. Je maakt een wandeling door de stad waarbij je een eerste indruk krijgt van het lokale leven van de Malawiërs. We nemen je mee naar de lokale markt waar de verschillende soorten kleurrijk en heerlijk zoet fruit keurig liggen uitgestald in de vele kramen. Je steekt de ‘tolbrug’ op de markt over, een houten loopbrug om van de ene kant naar de andere kant van de markt te komen. We brengen tevens een bezoek aan een natuur reservaat dat midden in de stad ligt. In de middag ga je je voorbereiden op de komende dagen van vrijwilligerswerk.

Dag 3, 4 en 5: Deze drie dagen staan in het teken van vrijwilligerswerk. Je gaat aan de slag bij een van de projectpartners van Doingoood in Malawi. De keuze van het project hangt af van de behoeften van een project op dat moment. We gaan waardevolle activiteiten ondernemen die ook daadwerkelijk kunnen worden afgerond binnen de tijd die we hebben zodat de impact maximaal is. Voorbeelden van vrijwilligerswerk tijdens de Social Safari Experience:

Sportevenement met kinderen van een community project
Opknappen van klaslokalen en muurschilderingen maken
Op outreach waarbij we concreet aan de slag gaan met een specifieke doelgroep

Dag 6: Vandaag kun je even bijkomen van alle indrukken die je in de afgelopen dagen hebt opgedaan. Je kunt er voor kiezen om een dagje te relaxen bij het zwembad of je kunt op eigen gelegenheid op pad gaan. Onze reisleider adviseert je graag over de mogelijkheden voor optionele extra uitstapjes en excursies. Denk bijvoorbeeld aan een Cultural Malawi Village walk of een bezoek aan het Wildlife reservaat en research centrum.

Van dag 7 tot en met dag 9 staat er een spectaculaire safari op het programma. We nemen je mee naar buurland Zambia waar je oog in oog komt te staan met de wilde dieren op de Afrikaanse savennen. In het South Luanga National Park vind je meer dan 100 verschillende diersoorten waaronder de leeuw, luipaard, buffel, giraffe, zebra, olifant en neushoorn. Het South Luanga National Park is tevens erg populair bij fotografen voor het fotograferen van wilde dieren. In de komende dagen maak je verschillende game drives waarbij je met de gids op zoek gaat naar de dieren. Je krijgt de kans om het wild van dichtbij te observeren. Een absoluut unieke en onvergetelijke ervaring die je nog lang zal bijblijven. Op dag 9 vertrek je na het ontbijt weer richting Lilongwe. Let op: voor het maken van deze safari heb je een extra visum nodig voor Zambia en dien je te beschikken over een ‘gele koorts certificaat’ en een ‘cholera stempel’ in je vaccinatieboekje. Meer informatie hierover ontvang je van ons in de uitgebreide voorbereidingsbrochure die je vooraf toegestuurd krijgt.

Dag 10 en 11: Op deze dagen steken we de handen weer uit de mouwen bij een van de projecten waarmee Doingoood in Malawi samenwerkt.

Op dag 12 staat er een wandeling op Nkhoma Mountain op het programma. Onder leiding van een gids verrek je in de vroege, koele uren van de dag voor een prachtige wandeling naar de top, vanwaar je een weids uitzicht hebt. Het eerste deel van de wandeling is niet erg steil en prima te doen voor de meesten. Na zo’n 4 kilometer wordt het steiler, je kunt er dan ook voor kiezen om daar te wachten tot de rest van de groep terug komt. De tweede helft van de klim is stijl. Echt flink klimmen! Tijdens de daling gebruik je je handen om op de rotsblokken te steunen. Je wordt op de top wel beloond met een prachtig uitzicht! Mocht je deze wandeling toch teveel sportieve uitdaging vinden dan kun je er uiteraard voor kiezen om een extra relaxdag te houden.

Dag 13: Vandaag vertrek je voor een mooie rit naar Senga Bay, een heerlijke plek aan de oevers van het azuurblauwe Lake Malawi. Laat je betoveren door het heerlijke strand en het azuurblauwe water van het meer. Zorg dat je je zwemspullen voor het grijpen hebt, want je zult hier beslist even een verfrissende duik in het water willen nemen!

Op dag 14 heb je nog een heerlijke, relaxte dag bij Senga Bay. Je kunt (optioneel) ervoor kiezen om een kano te huren en zelf het meer op te gaan of je kunt een boottochtje maken. Gewoon heerlijk in de zon liggen en een boekje lezen op het strand is natuurlijk ook een prima optie! Aan het einde van de dag rijden we terug naar Lilongwe. Helaas is dan de tijd aangebroken om je spullen te gaan inpakken want dit is alweer je laatste nacht in Malawi. Wanneer je langer wilt genieten van het mooie Malawi dan kun je je verblijf nog verlengen met extra vrijwilligerswerk, een reis of safari. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden.

Op dag 15 nemen we afscheid en word je naar de luchthaven gebracht voor je terugvlucht naar Nederland.

Inbegrepen

> Transfers van de luchthaven bij aankomst en vertrek
> Ervaren, Nederlands sprekende reisbegeleiding.
> Tijdens de safari word je begeleid door een lokale,
Engels sprekende gids.
> Comfortabele accommodaties in Lilongwe en Senga Bay met stromend water, elektriciteit en goed sanitair, op basis van een gedeelde slaapzaal
> Een onvergetelijke 3-daagse safari naar een van de mooiste wildparken van buurland Zambia op basis van volpension, incl. gids, parkfees, overnachtingen in tented camp,
> Dagelijks ontbijt
> Volpension tijdens de safari. Ontbijt en diner tijdens de dagen in Senga bay.
> Activiteiten die onderdeel uitmaken van het georganiseerde programma: Stadstour Lilongwe, materialen en kosten voor uitvoering vrijwilligerswerk volgens programma, 3-daagse safari, kookworkshop, bezoek & hike Nkhoma Mountain
> Kosten voor gebruik openbaar vervoer tijdens de dagen van vrijwilligerswerk
> Entreegelden voor inbegrepen activiteiten

Niet inbegrepen

> De verplichte bijdrage aan garantiefonds GGTO, van € 15 per boeking.
> Internationale vliegreis
> Verzekeringen, inentingen en visa
> Maaltijden op overige dagen dan hier genoemd, diners op vrije dagen
> Overige uitgaven van persoonlijke aard en optionele excursies
> Optionele vrijwilligerswerk, reis of safari verlenging

Praktische informatie

> Voor Malawi is het visum dat je bij binnenkomst krijgt voor de eerste 30 dagen $ 75,00
> Voor Zambia (safari) kost het visum $50 en dit dien je gepast en in US dollars bij je te hebben. Na de safari, bij het opnieuw inreizen van Malawi dien je (helaas) opnieuw de entry fee van $ 75,00 voor Malawi te betalen.
> We raden je sterk aan om vooraf een multi entry (toeristen) visum aan te vragen bij de ambassade in Brussel. Dat scheelt veel gedoe en tijd bij de grens, gedurende de safari.
> In Malawi worden US dollar biljetten van voor 2009 niet geaccepteerd. Dollars ter plaatse verkrijgen (dus wisselen van euro’s naar dollars) is nagenoeg onmogelijk.
> Voor deze reis dien je vaccinaties te halen en malaria preventie te slikken. Laat je voor vertrek tijdig en goed hierover informeren door bijvoorbeeld de Traveclinic.
> Check bij je zorgverzekering of zij een bepaalde leverancier hebben omdat je vergoeding in dat geval hoger (of geheel) kan zijn.
> Voor de safari dien je te beschikken over een ingevulde, geldige gele koorts stempel. Je dient je vaccinatieboekje te laten zien aan de grens dus deze dien je bij je te hebben op deze reis.
> Voor de uitvoer van het vrijwilligerswerk wordt het zeer gewaardeerd als je actief meedenkt over de invulling van het programma.
> Als je graag iets voor de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen wilt meenemen, neem dan contact op met je reisleider om af te stemmen wat je kunt meenemen.

                                                                                    

Met welke Social Safari Experience Malawi ga jij mee?

25 juli t/m 8 of 15 aug 2020

Keuze uit de 15 of 22- daagse reis

Wist je dat....

 • Aan onze groepsreizen vaak deelnemers van alle leeftijden meegaan en dat dit altijd superleuke groepen oplevert?
 • De meeste van onze reizigers zich aanmelden als alleen-reiziger? 
 • Er zowel Nederlanders als Belgen aanmelden voor onze reizen?
 • Er tijdens onze reizen ook regelmatig de leukste, blijvende vriendschappen ontstaan?
 • Lake Malawi schitterend blauw is, en zó groot dat het net lijkt of je aan zee staat?
 • Malawi ook wel 'the warm heart of Africa' genoemd wordt vanwege de vriendelijke, relaxte bevolking?
 • Je op safari in Zambia superveel wilde dieren gaat zien zodat je na afloop pagina's tekort zal komen in je fotoboek?
 • Je nooit maar één keer naar Afrika gaat? Je dus een behoorlijke kans maakt op een (niet-schadelijke) Afrika-verslaving?
 • Wij zorgen dat je gewoon heel goed georganiseerd naar Afrika op reis gaat?
Wij maken gebruik van cookies