Op safari in Afrika

‘The only man I envy is the man who has not yet been to Africa. For he has so much to look forward to’

Een bezoek aan Afrika is natuurlijk niet compleet zonder een safari. Je zult versteld staan van de gevarieerde landschappen, de verscheidenheid aan dieren en vogelsoorten en de gastvrijheid van de Afrikanen. Tijdens je vrije dagen, voor of na je vrijwilligerswerk of buitenland stage, er is altijd wel een gelegenheid om een aantal dagen op safari te gaan. De 5 grootste soorten wilde dieren die je op safari in Afrika kunt zien worden aangeduid met de ‘big 5′. Dit zijn de olifant, buffel, neushoorn, luipaard en de leeuw.

 

Natuurlijk hoef je tijdens je stage of vrijwilligerswerk niets te missen van al het moois op je bestemming. Wij stellen, voor 3 en 4-daagse safari’s, groepen samen van Doingoood deelnemers die dan gezamenlijk op zo’n korte trip gaan. Dit kan gewoon in de weekenden tussendoor en kan makkelijk geregeld worden met je project of stageplaats.

 

De meeste korte safari’s vinden plaats van donderdag tot en met zondag of van vrijdag tot en met zondag, zodat je zo min mogelijk tijd op je project mist. De 7-daagse safari’s kan je plannen op de door jou gewenste vertrekdatum.

Korte safari’s

Korte safari’s zijn safari’s waarbij je in 3 of 4 dagen heel wat ziet. Ideaal om tussendoor te plannen in een (lang) weekend. Op die manier kan je tussen je stage of vrijwilligerswerk door ook heerlijk genieten van een prachtige safari. Doingoood stelt groepen samen van Doingoood vrijwilligers die gezamenlijk op safari gaan. Zou houden we op safari gaan betaalbaar.

 

De 7-daagse rondreizen kun je boeken vanaf 2 personen. Leuk om aan het begin of einde van je stage of vrijwilligerswerk in Afrika te doen, bijvoorbeeld wanneer er familie over komt en jullie samen je bestemming willen ontdekken. Onderstaande reizen betreffen privé rondreizen, dat wil zeggen dat je deze alleen kan boeken met een zelf samengesteld gezelschap. Doingoood stelt voor de 7-daagse rondreizen niet zelf groepen samen op vastgestelde data.

Met welke safari ga jij mee?

3 daagse ‘big 5’ safari Murchison Falls NP Oeganda

Ga op neushoorn trekking met een ranger, spot wilde dieren op de waterkant vanuit de boot, hike naar de top van de watervallen en zoek de big 5 tijdens een game drive in het park.  

3 daagse safari Tsavo east NP in Kenia

Bewonder de ‘rode olifanten van Tsavo, zie zoveel zebrastrepen dat je de tel kwijtraakt, kijk je ogen uit naar de statige giraffe die blaadjes uit de boom eet, leer vuur maken bij de Masai en doe een dansje mee

4 daagse South Luangwa NP safari Zambia (vanuit Malawi)

Zoveel wilde dieren dat je ogen en oren te kort komt. Spot jij rond zonsondergang het luipaard in de boom? En heeft Ginger, de leeuw, zich al gemeld? Zorg ook dat de olifant niet gaat winkelen in je tent 🙂

 Weekend trips & vrije tijd