Youth Business Project

 

Malawi heeft een van de jongste bevolkingsgroepen van Afrika. Volgens statistieken uit 2016 is 70% van de bevolking van Malawi jonger dan 35 jaar met een gemiddelde leeftijd van 17 jaar.

De jonge bevolking van Malawi kampt met een aantal grote problemen; een gebrek aan voldoende en kwalitatief onderwijs en een lastige arbeidsmarkt. Veel jong volwassenen kunnen helaas hun middelbare school niet afmaken en vooral onder meisjes is dit percentage erg hoog. De meeste jongeren in achterstandswijken hebben hiermee te kampen; schoolgeld is er helaas vaak niet waardoor er veel ‘drop-outs’ zijn. Daarnaast zijn er weinig kansen op de arbeidsmarkt. Dat heeft tot gevolg dat veel van deze jongeren kampen met een laag zelfbeeld en daardoor vervallen in criminele activiteiten en levensstijlen. Gelukkig is daar het Youth Business Project! Dit project helpt deze jongeren!

Zij stellen deze vaak kwetsbare jongeren in staat om als zelfstandig ondernemer te werken door hen een beroepsopleiding te laten volgen of door samen te werken aan het vergroten van hun capaciteit(en) en vaardigheden. Door middel van trainingen in ondernemerschap ontwikkelen zij het zelfbewustzijn en de vaardigheden van deze jongeren. Wanneer zij de trainingen met goed vervolg afronden, krijgen zij de kans om middels een leningsregeling een eigen onderneming te starten. Zij worden daarbij van het begin tot het einde begeleid om hun slagingskans te vergroten.

Het Youth Business Project biedt elk jaar aan meer dan 200 jongeren deze kans.  Ook helpt het project (startende) zakenvrouwen uit de gemeenschap en biedt hen (aanvullende) opleidingen aan op het gebied van levensvaardigheden, bedrijfsbeheer, financiën en mensenrechten.

Lijkt het jou fantastisch om hieraan een steentje bij te dragen? Dat kan! Youth Business Project is met name op zoek naar vrijwilligers en stagiaires die het project naar een hoger niveau willen en kunnen tillen. Het onderwijs wordt uitgevoerd door lokale docenten, maar vooral de bedrijfsvoering, marketing en communicatie en de social media behoeft veel aandacht. Volg je of heb je een opleiding gevolgd op het gebied van Marketing & Communicatie, Small Business, Bedrijfseconomie, Graphic Design, of Business Development? Sta jij achter de missie en visie van dit project en denk jij met jouw achtergrond, opleiding of kennis te kunnen helpen dan ben je van harte welkom!

Activiteiten bij dit project

 • Verbeteren van de website
 • Opzetten social media strategie en het maken van aansprekende content
 • Bedenken van een goed marketing en communicatie plan
 • Helpen met verbeteringen binnen de organisatie
 • Meedenken en meedoen om zo het programma van het project te verbeteren
 • Helpen tijdens outreaches naar afgelegen dorpen om follow ups te doen bij jongeren die deelgenomen hebben aan het programma
 • Bedenken en uitvoeren van fondsenwervingsacties.

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Affiniteit met de doelgroep van dit project
 • Opleiding (volgend of gevolgd) of gedegen ervaring met de eerder genoemde activiteiten
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval niet op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij de aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Je werkt zowel op het hoofdkantoor als in de communities
 • De afstand van het vrijwilligershuis naar het project is met het openbaar vervoer of met de taxi ongeveer 20 tot 30 minuten

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van vrijwilligerswerk en stage in Afrika

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!