Sportproject 

 

Het voetbal project in Malawi ondersteunt getalenteerde jongens en meisjes op het gebied van professionele voetbal-coaching, educatieve ondersteuning en persoonlijke ontwikkeling.

Momenteel heeft het project 60 jongens en 20 meisjes onder haar vleugels. De voetbalspelers die zij begeleiden worden vanuit het hele land gescout. Jaarlijks zijn er ongeveer 6000 jongeren die zich opgeven om eventueel gescout te kunnen worden. De spelers moeten door verschillende rondes voordat zij zich echt bij de organisatie mogen aansluiten. Spelers die te ver van de stad vandaan wonen, krijgen huisvesting aangeboden in het huis in Lilongwe. Anderen die dichterbij wonen, worden elke dag opgehaald om naar school en naar de trainingen te gaan.

Het project begeleidt zowel getalenteerde jongens als meisjes tussen 9 en 18 jaar. Sommige spelers komen zelfs uit voor het nationale team van Malawi!

Het voetbalproject investeert in de talentontwikkeling van deze kids en in hun persoonlijke ontwikkeling met als doel meer te worden dan een goede voetballer of voetbalster maar een rolmodel voor anderen. ‘Als je alleen goed kan voetballen, maar je niet kan verantwoorden, kom je er nog niet’ stelt projectleider George.
De kids gaan elke dag naar school en worden bijgeschoold in vakken als Engels, presenteren, communicatie en gespreksvoering. Het project heeft de ambitie om in de toekomst een eigen lagere school op te richten om zo voetbal en onderwijs meer met elkaar te verbinden. Dat komt ook ten goede aan de talenten; meer focus betekent meer resultaat.

Als vrijwilliger of stagiair op dit project zijn je werkzaamheden zeer divers. Wel is interesse voor en kennis over voetbal een vereiste. Werkzaamheden zijn onder andere: het geven van lessen zoals rekenen en Engels, het helpen met huiswerk of training geven over hoe het lichaam werkt. Ook zou het project blij zijn met vrijwilligers en stagiaires die zouden kunnen meehelpen aan het innoveren van een nieuwe methodes voor de technische planning van het project of die social media deskundig zijn en zo kunnen helpen in het verkrijgen van meer zichtbaarheid.

Verder zijn voetbal- en lifestyle (persoonlijke ontwikkeling) coaches hier ook van harte welkom. Een combinatie van werkzaamheden is, in overleg, mogelijk.

Activiteiten bij dit project

 • Educatieve ondersteuning van de talenten. Denk hierbij aan het geven van Engels en rekenlessen, helpen bij het maken van huiswerk, persoonlijke ontwikkelingslessen ontwerpen en geven.
 • Werken aan innovatieve bewegingsprogramma’s, kracht- en conditietrainingen ontwerpen en voedingsprogramma’s opstellen.
 • Voorbereiden en geven van de voetbal trainingen aan de diverse teams. Denk ook aan techniek en tactiek en het geven van trainingen aan de deelnemers aan het community project.
 • Ben je voetbal-minded en heb je kennis van social media? Kom dan content maken, een content-kalender opstellen en zorg ervoor dat de zichtbaarheid van het project op diverse social media kanalen wordt vergroot. Inbreng van eigen ideeën hierover zijn van harte welkom 
 • Voorlichting en onderwijs van de meisjes van het voetbal project over specifieke ‘meisjes’ en ‘vrouwen’-items  zoals omgaan met seksueel geweld, zelfvertrouwen en persoonlijke hygiene. 
 • Ervaring met voeding in combinatie met sport? Dan ben je meer dan welkom om deze informatie middels presentaties en workshops te delen en eventueel aanpassingen te maken in de voedingschema’s van de jongens en meisjes

Dit ben jij

 • Minimaal 23 jaar 
 • Gediplomeerd of in opleiding voor een sport gerelateerde opleiding is een vereiste
 • Je bent in goede lichamelijke conditie en in staat mee te trainen
 • Ervaring in en kennis over voetbal is een vereiste
 • Als coach assistent is aantoonbare ervaring op niveau vereist
 • Passie voor het werken met jeugd
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werkene doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • De sportvelden liggen buiten de stad. De trainingen vinden over het algemeen laat in de middag (na schooltijd) plaats.
 • Om als (assistent) coach op het project aan de slag te gaan, is aantoonbare ervaring en een relevante opleiding vereist.
 • Interessant project voor stages en afstudeeropdrachten in de richting van Sportkunde, Sportwetenschappen, Sport&Bewegen, Sportmanagement en Sportmarketing.
 • De minimale periode voor vrijwilligers en stagiaires is 6 weken. 

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van dit project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!