Shifoga community project

 

Dit project ligt vlakbij de ingang van het Nationaal Park Shimba Hills. Er wordt nauw samengewerkt met verschillende grote en kleine organisaties gericht op natuur- en wildlife behoud. Iedereen met een liefde voor natuur en wildlife gaat hier zijn hart ophalen. Niet alleen verblijf je in een prachtig gebied in de natuur, je bent ook gefocust op het behoud & onderhoud van de natuur en het wildlife wat daar is.

Er worden jaarlijks grootschalige evenementen georganiseerd voor het planten van inheemse bomen zowel in het Shimba Hills National Park als in de omringende communities. Dit vindt plaats in de maanden april/mei gedurende het regenseizoen en ook in de maand december. Je kan helpen bij het organiseren van deze evenementen en natuurlijk ook meehelpen met het planten. De omringende communities maken ook woodlots, dit zijn bospercelen. Hier worden bomen geplant in een omheind gebied. De reden voor het maken van deze woodlots is, dat vrouwen hier het hout kunnen verzamelen om te koken. Dit als bescherming voor het omringende bos. Voorheen was dit hun terrein om hout te sprokkelen waardoor vele bomen gekapt werden. Door dit project is de lokale bevolking bewust geworden van de noodzaak om hun leefomgeving het bos te beschermen. Zij vertellen er graag over en vinden het leuk om bezoekers een kleine inwijding te geven in hun spirituele activiteiten van de Kaya traditie.

Er wonen drie families colobus apen rondom dit project. Je kan meehelpen om deze apen te monitoren en onderzoek te doen. Er moeten ook loopbruggen gemaakt worden over de weg zodat deze apen niet aangereden worden. Ook zijn er door de lokale bevolking elektrische hekken geplaatst zodat het grote wild geen schade kan aanrichten aan de landbouwprojecten van de community. 

Er is een vlinderkas. Als je ervan houdt om vlinders te bestuderen en mee te werken aan het behoud van unieke soorten dan kun je hier je steentje bijdragen. Werkzaamheden zijn o.a. het onderhouden van de vlinderkas, planten van inheemse struiken welke vlinders graag lusten. Plaatsen van vallen om vlinders te vangen, te selecteren en/of te bestuderen.

Je kunt de lokale gemeenschap ook ondersteunen door het ontwerpen van de natural trail. Werkzaamheden zijn o.a. bewegwijzeringsborden ontwerpen, labelen van de bomen, de picknick plek herontwerpen. Een mooie route uitstippelen en begaanbaar maken. Een programma schrijven voor deze natural trail zodat deze gemarkeerd kan worden en bekendheid gaat krijgen. Je werkt hierbij nauw samen met de lokale gidsen van de community.

Vind je het een uitdaging om op Afrikaanse wijze huizen te bouwen dan kan dit ook bij dit project. De community wil drie nieuwe huizen in Digo (lokale stam van de Keniaanse kust) stijl bouwen. Je maakt hierbij gebruik van de lokale materialen zoals klei, takken en bladeren.

Verder zijn er zowel basisscholen als middelbare scholen in de communities. Als je afgestudeerd docent bent of in opleiding voor leraar of onderwijsassistent dan is dit een mooie uitdaging.

Kortom dit project is zeer divers. Het biedt mogelijkheden voor zowel studenten en vrijwilligers met een achtergrond in natuur- & wildlife, maar ook zonder specifieke achtergrond ben je hier van harte welkom.

Activiteiten bij dit project

 • Meehelpen met het bouwen van Afrikaanse huizen
 • Natural trail ontwerpen en ontwikkelen
 • Vlinders bestuderen en hun kas onderhouden en beplanten met vlinderstruiken
 • Planten van bomen in de woodlots en bij de jaarlijkse evenementen
 • Lesgeven op de basisschool of middelbare school in de communities (indien je de benodigde achtergrond hebt)
 • Monitoren van en onderzoek doen naar colobus apen
 • Fondsenwerving & social media

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Passie en liefde voor natuur en wildlife
 • Gediplomeerd of in opleiding als docent, onderwijsassistent of een natuur en wildlife richting is een pre
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Belangrijk voor dit project is een hands on mentaliteit.
 • Je kan op het project wonen of bij een gastgezin op loopafstand van het project. Je verblijft dan bij een familie van een community lid in het dorp. Dit op basis van volpension 7 dagen in de week.
 • In de weekenden kun je met de minibus naar Diani beach gaan om te relaxen. Dit is op ongeveer 45 minuten afstand van het project.
 • Het project is vlakbij de ingang van het Nationaal Park Shimba Hills dus midden in de natuur aan de zuidkust.

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Kenia.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Kenia.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Kenia tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van het project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!