Psychische zorg project

 

Het psychiatrisch ziekenhuis is onderdeel van een groot algemeen ziekenhuis. Naast psychiatrische zorg bieden ze ook psychologische zorg aan zowel volwassenen, jongeren en kinderen.  Aan de overkant van het hoofdgebouw is een aparte Youth Friendly Clinic. Hier zijn maatschappelijk werkers en psychologen werkzaam. Adolescenten en jongeren lopen hier binnen zonder afspraak en er wordt voorlichting gegeven over HIV, depressies en alle andere onder jongeren voorkomende problematiek. 

Het psychiatrische ziekenhuis is het op 1 na grootste ziekenhuis voor psychiatrie in Kenia. Het is opgericht rond 1981 en heeft nu een beddencapaciteit van 70. De patiënten hebben vaak drugsgerelateerde problematiek en worden of door de politie of door familieleden naar het ziekenhuis gebracht voor opname. Ook worden mensen behandeld voor onder andere schizofrenie, bipolaire stoornissen, depressie en andere psycho-somatische stoornissen. 

Er werken ongeveer 7 tot 8 sociaal psychiatrisch verpleegkundigen, een aantal psychologen en er is één psychiater. Hij heeft tweemaal per week consulten op locatie voor zowel de opgenomen patiënten als voor poliklinische patiënten (waaronder mensen in nazorg na de opname). Het ziekenhuis is 7 dagen in de week 24 uur per dag open. Patienten vanaf 16 jaar kunnen hier al worden behandeld. Er is echter geen aparte afdeling voor kind- en jeugpsychiatrie.

Indien je in opleiding bent of afgestudeerd voor psychiater of sociaal psychiatrische verpleegkundige ben je meer dan welkom hier. Als psychiater en/of student psychiatrie kun je niet alleen consulten geven, er is altijd een tweede persoon bij. Dit heeft onder andere te maken met de (mogelijke) taalbarriere en onvoorspelbaar gedrag van de patienten.

Voor psychologen en/of student psychologen is een plaatsing hier ook mogelijk voor wat betreft volwassenen problematiek. Kind- en jeugdpsychologen of studerend hiervoor kunnen niet in het psychiatrisch ziekenhuis werken, maar wel in de Youth Friendly Clinic of op de kinderafdeling in het ziekenhuis.

Er zijn geen speciale voorwaarden om hier te mogen werken, maar gepaste kleding,  een actieve werkhouding, kunnen luisteren, gedisciplineerdheid zijn, dienstbaar en respectvol zijn naar de patiënten is wel erg belangrijk.

Activiteiten bij dit project

 • Aanwezig zijn en assisteren bij intake gesprekken
 • Observeren van patienten en hun gedrag
 • Zelfstandig of onder begeleiding voeren van gesprekken met patienten indien mogelijk
 • Meelopen met de psychiater tijdens de rondes
 • Assisteren en meedenken met het maken van behandelplannen
 • Meedenken in het verbeteren van behandelprocessen

Dit ben jij

 • Minimaal 21 jaar
 • Gediplomeerd of in opleiding voor psycholoog, psychiater of psychiatrisch verpleegkundige
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en toont respect voor de doelgroep
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Dit project ligt op de route naar Port Reitz, waar nog andere Doingoood Experience projecten zijn. Je kan hierdoor makkelijk samen met je huisgenoten naar je project reizen
 • De reisafstand naar dit project is niet zo groot, maar je doet er met de minibus gemiddeld een uur over, omdat deze vaak stopt en pas gaat rijden als hij vol is. Bij file kan dit ook langer zijn. Afhankelijk van met hoeveel mensen tegelijk je naar projecten in deze buurt gaat, valt een Uber taxi nemen soms goedkoper uit sneller

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Kenia.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Kenia.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Kenia tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van het project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!