Mustard Seed

 

Dit fantastische community project ligt in een landelijk gebied buiten de stad Lilongwe. Dit project zet zich volledig in om de leefomstandigheden voor de community te verbeteren.

Angela en haar man Alex zetten zich in eerste instantie in voor de allerkleinsten uit de gemeenschap. Voor deze doelgroep, 0 tot 4 jarigen, was er, door de extreme armoede in het gebied, niets; geen opvang, geen onderwijs. Terwijl Angela & Alex er juist in geloven dat in die eerste 4 jaar de basis wordt gelegd voor de rest van het leven.

Zij bouwden daarom een huis met 2 verdiepingen. Op de begane grond zijn twee ruimtes die ingericht zijn als kleuterschool. Twee lokale leraren geven van maandag tot donderdag in de ochtend les aan de allerkleinsten uit de community. Ze leren onder andere het alfabet, leren lezen en zingen liedjes om zo hun taalvaardigheid te verbeteren.  In de grote tuin rondom het huis zijn verschillende eenvoudige, maar functionele speeltoestellen neergezet. Tevens krijgen de kinderen zelfgemaakte pap.

Op het land rondom het huis worden gewassen verbouwd die worden gedeeld met de inwoners van de gemeenschap om er zo voor te zorgen dat iedereen in ieder geval een maaltijd per dag heeft.

Dit project heeft erg veel potentie en er is dan ook echt volop werk te doen. Zo kun je meehelpen op het land met het verbouwen van gewassen, zijn er continue bouwprojecten gaande, kun je helpen met lesgeven en leuke activiteiten en (onderwijs)spelletjes verzinnen voor de kinderen. Angela en haar man hebben nog veel meer ideeën die ze in de toekomst willen uitvoeren en daar kun jij onderdeel van zijn!

Je verblijft tijdens je periode bij Mustard Seed op het project. Je slaapt namelijk op de tweede verdieping van het huis. Er zijn twee ruime slaapkamers en je hebt een geweldige veranda om te relaxen en te genieten van het onvergetelijke uitzicht. Het toilet en de douche zijn in de tuin en vrij basic. De slaapkamers zijn simpel maar functioneel ingericht.

Lijkt het jou geweldig om je handen uit de mouwen te steken, back to basic te gaan en tijdelijk te leven tussen de lokale mensen in een adembenemend gebied? Dan is dit project echt een geweldige kans. Je werkt van maandag t/m donderdag en verblijft op het project. In het weekend heb je de mogelijkheid om in het vrijwilligershuis in Lilongwe te verblijven of om excursies te doen.

Activiteiten bij dit project

 • Meehelpen op de kleuterschool van maandag t/m donderdag ochtend
 • Meehelpen met het verbouwen van groenten
 • Helpen van de vrouwen in de community met eten maken en wassen
 • Constructie werkzaamheden
 • Meewerken met het uitwerken van ideeën en nieuwe initiatieven voor de verbetering van het project
 • Meedenken bij marketing, fondsenwerving en communicatie strategieën

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Back to basic gaan is voor jou geweldig, (natuur)kampeer liefhebbers vinden dit vaak juist erg leuk
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het project ligt buiten de stad Lilongwe. Daarom verblijf je op het project gedurende jouw vrijwilligersperiode.
 • Met het OV reis je in ruim een uur naar Lilongwe waar je het weekend kunt doorbrengen in het Doingoood vrijwilligershuis. Check wel even de beschikbaarheid van te voren!
 • Het is een project in ontwikkeling, dus er zijn nog heel veel projecten uit te voeren, waardoor je echt je handen uit je mouwen kunt steken
 • Er is een huismama die helpt met koken en de boodschappen.

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van vrijwilligerswerk en stages in Afrika

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!