Hope Hospital

 

Malawi is helaas een van de landen die zwaar getroffen is door de Aids pandemie; meer dan 10% van de volwassen bevolking is besmet met HIV. In de grotere stedelijke centra, zoals de hoofdstad Lilongwe, is zelfs tot 20% HIV positief. Het aantal artsen en het budget voor gezondheidszorg is laag.

Daarom startte het Hope ziekenhuis, in eerste instantie in 2004 als een non-profit organisatie, om een verschil te maken in de HIV/Aids epidemie. In die tijd lag de focus op thuiszorg en HIV preventie op scholen. Het ziekenhuis is inmiddels uitgegroeid tot een druk medisch centrum dat meer dan 7000 (lokale) patiënten met HIV verzorgt. Het ziekenhuis beschikt over een modern laboratorium met instrumenten voor een volledig onderzoek naar HIV en tuberculose. Tevens is er een röntgen- en een echografie-afdeling en een voedingsprogramma voor ondervoede en risicopatiënten.

In het ziekenhuis bevinden zich een aantal klinieken. De Moyo kliniek (moyo betekent “leven”in Chichewa) biedt gratis hoogwaardige  HIV/Aids en tuberculosezorg. 

De Dalitso kliniek (Dalitso betekent “zegen” in Chichewa) is de kliniek die tegen betaling de zorgkosten in de Moyo kliniek subsidieert. Hierdoor is het een essentieel onderdeel van het ziekenhuis en helpt zo mensen die de zorg niet kunnen betalen. In deze kliniek is er toegang tot algemene gezondheidszorg. Het biedt 24 uur per dag poliklinische consulten en spoedeisende hulp. Er zijn verschillende huisartsen en specialisten die overdag de klinieken runnen; inloop patienten en op afspraak. Tevens is er een afdeling fysiotherapie.

De Thandizo kliniek (thandizo betekent “hulp” in Chichewa) is een intramurale faciliteit met 15 bedden die patiënten 24 uur per dag zorg biedt. Particuliere patiënten hebben de mogelijkheid om in een semi-privé of een privé kamer te verblijven. Deze kamers zijn voorzien van een badkamer en douche. Recentelijk is er een operatie afdeling geopend. Dit biedt mogelijkheden om chirurgische ingrepen te doen. Het ziekenhuis heeft geen kraamafdeling of verloskamers.

Ben je arts, verpleegkundige, fysiotherapeut of operatieassistent? Afgestudeerd of in opleiding? Het ziekenhuis biedt volop mogelijkheden voor het op doen en delen van kennis en kunde en het lopen van een stage!

Activiteiten bij dit project

 • Je kunt assisteren in de HIV/Aids, tuberculose kliniek waar gratis zorg wordt gegeven
 • Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen, maar het is ook mogelijk om langere tijd op een specifieke afdeling mee te draaien
 • Je krijgt de gelegenheid om mee te kijken tijdens operaties

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige, doktersassistent of arts
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het ziekenhuis heeft geen kraamafdeling en geen verloskamers
 • De afwisseling tussen betaalde en onbetaalde zorg maakt het een heel interessant project
 • De focus van dit ziekenhuis ligt op HIV / Aids zorg
 • Zowel studenten als professionals moeten van te voren geregistreerd zijn bij of de Nursing Council of de Medical Council. Kijk voor meer informatie op de pagina Voorbereiding

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van vrijwilligerswerk en stage in Afrika

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!