Government Hospital

 

Bij dit ziekenhuis kun je als gediplomeerde vrijwilligerswerk doen en stage lopen. Het ziekenhuis ligt in het havengebied van Mombasa; een half uurtje rijden van de drukke binnenstad en een klein stukje verder vind je de prachtige stranden van Mombasa. 

Het is een overheidsziekenhuis, wat inhoudt dat vaak mensen met zeer lage inkomens naar dit ziekenhuis komen. Het ziekenhuis heeft veel verschillende afdelingen, zoals de mannen- en de vrouwen-verpleegafdeling, een kinderafdeling, een vaccinatie-afdeling, consult-kamers, een verloskundige afdeling en een operatiekamer. In de operatiekamer staan op verschillende dagen diverse specialismen te opereren. Daarnaast is er op het terrein een HIV-kliniek, een TBC-kliniek en een psychiatrisch ziekenhuis. Ook zijn er tandartsen werkzaam in het ziekenhuis.  Omdat het een overheidsziekenhuis is komen er veel zwangere vrouwen naartoe om te bevallen. Gemiddeld zijn er tussen de 250 en 350 bevallingen per maand!

Wat de directeur speciaal aangaf, is dat er hier ook heel veel te leren valt over tropische ziekten.

Dit ziekenhuis is een opleidingsziekenhuis en daarom is het personeel gewend aan het opleiden van studenten. Maar ze kunnen ook altijd de hulp gebruiken van een gediplomeerd vrijwilliger. In Kenia hebben mensen eigenlijk geen zorgverzekering, waardoor ze voor al hun zorgkosten moeten betalen. Hierom gaan mensen soms later naar het ziekenhuis met bepaalde klachten dan wij in West-Europa gewend zijn. Ook lopen mensen vaak het ziekenhuis binnen zonder afspraak te hebben. Hierdoor is het werk zeer gevarieerd. 

Je bent van harte welkom om stage te lopen in dit ziekenhuis wanneer je een studie doet in de richting van geneeskunde, verpleegkunde, doktersassistent, tropische ziekten, tandheelkunde, tandarts assistente of een andere medische studie. 

Activiteiten bij dit project

 • Meedraaien op verschillende afdelingen van het ziekenhuis 
 • Assisteren bij of uitvoeren van verpleegtechnische / medische handelingen
 • Meer leren over tropische ziektes
 • Indien bevoegd / bekwaam meehelpen op de tandheelkunde
 • Indien bevoegd / bekwaam meehelpen tijdens bevallingen

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige, arts, tandarts, tandartsassistente, doktersassistent
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Dit ziekenhuis ligt in de wijk Port Reitz, waar nog andere Doingoood Experience projecten zijn. Je kan hierdoor makkelijk samen met je huisgenoten naar je project reizen
 • De reisafstand naar dit project is niet zo groot, maar je doet er met de minibus gemiddeld een uur over omdat deze vaak stopt en pas gaat rijden als hij vol is. Bij file kan dit ook langer zijn. Afhankelijk van met hoeveel mensen tegelijk je naar projecten in deze buurt gaat, valt een Uber taxi nemen soms goedkoper uit en is ook sneller.
 • Op ongeveer 5 minuten lopen van het ziekenhuis is een lokaal restaurantje waar je voor ongeveer 1 euro een lokale maaltijd kan eten.

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Kenia.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Kenia.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Kenia tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van het project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!