Fysio & Ergotherapie projecten

Malawi, Oeganda, Kenia

Over dit project

Bij een aantal verschillende projecten in Oeganda, Kenia en Malawi ben je voor Fysiotherapie of Ergotherapie vrijwilligerswerk of buitenlandstage van harte welkom.

De projecten waarmee wij samenwerken hebben vaak meer patiënten die zorg nodig hebben, dan de tijd en mankracht die hiervoor beschikbaar is. De Fysiotherapeuten en Ergotherapeuten doen wat ze kunnen om iedereen voldoende begeleiding te bieden. Sommige projecten begeleiden daarom kinderen in groepjes, waarbij de moeders tegelijkertijd leren welke oefeningen zij zelf met hun kinderen kunnen doen. Sommige projecten zijn ‘boarding schools’ waarbij de kinderen tijdens de schoolweken intern verblijven.

Hieronder vind je de projecten waar je als gediplomeerd of in opleiding zijnde fysiotherapeut of ergotherapeut van harte welkom bent.

Klik op het project voor meer informatie over het project, de activiteiten, waar je verblijft en wie je begeleidt.

KSPH
Special needs boardingschool 
Kampala, Oeganda

Port Reitz school
Special needs boardingschool 
Mombasa, Kenia

Children of Blessing
Centrum voor kids met special needs
Lilongwe, Malawi

APDK
Rehabilitatie voor kids met special needs
Mombasa, Kenia

Doordat ik stage heb gelopen moest ik van school uit enkele volgpatiënten uitkiezen en hen dagelijks behandelen. Het was heel leuk en leerrijk om te zien hoe deze kinderen door jouw therapie vooruit gaan en dingen leren. Zo heb ik er mede voor gezorgd dat enkele kindjes nu een zittende houding kunnen aannemen. Dit vergemakkelijkt het leven van zowel kind als ouder. Het is leuk om te zien hoe de ouders en sommige kinderen zelf appreciëren wat je allemaal doet. Daar haal je veel voldoening uit.

Loes

Stagiaire Ergotherapie