Adziwa Primary School

 

Adziwa Primary School is een christelijke middelbare en basisschool met in totaal ongeveer 700 leerlingen en 28 leerkrachten. Deze school is al behoorlijk ontwikkeld en in de onderbouw klas staan 1 gekwalificeerde leerkracht en 1 onderwijs assistent, op een groep van ongeveer 50 kinderen. In de bovenbouw (groep 5-8) staat 1 leerkracht voor de klas. De manier van les geven is enigszins vergelijkbaar met hoe het in Nederland wordt gedaan en de lessen zijn zeer interactief.

De dag begint om 7.30 met devotion voor alle werknemers, waarbij er uit de bijbel wordt voorgelezen. Vervolgens worden door alle leerlingen christelijke liederen gezongen en wordt er gedanst. Hierna beginnen de lessen die bestaan uit social science, wiskunde, agriculture, godsdienst, Engels en Chichewa (de lokale taal). Sinds kort is er ook een apart natuur- en scheikunde lokaal (een soort science lab) waar verschillende proefjes gedaan kunnen worden.

Om 11 uur krijgen alle kinderen pap en om half 1 gaan de eerste basisschool groepen naar huis en de middelbare school begint dan in die lokalen met de schooldag. De andere kinderen gaan door tot 3 uur. Op vrijdagmiddag is er een sport- en spelmiddag. Op de school zitten kinderen met verschillende achtergronden. Zo zijn er bijvoorbeeld grote verschillen in het inkomen van de ouders  of verzorgers. Om deze reden worden er ook verschillende bijdragen gerekend voor het onderwijs op deze school.

Ondanks dat deze school al behoorlijk ontwikkeld is willen ze graag de hulp van ervaren vrijwilligers gebruiken om meer inzicht te krijgen in hoe de lessen nog beter en creatiever kunnen worden gegeven en meer leren over hoe de Nederlandse manier van lesgeven is. Ook is men erg benieuwd hoe het is om met iemand samen te werken met een totaal andere cultuur, omdat ze denken dat ze hier veel van kunnen leren. Het samenwerken met mensen uit een andere cultuur zal ook de belevingswereld van de kinderen (die nu vooral gericht is op het dorp waar ze in wonen) verbreden.

Activiteiten bij dit project

 • Voorbereiden van lessen op een vernieuwende/creatieve manier
 • Eigen talent benutten om de kinderen een nieuwe vaardigheid aan te leren
 • Sport- en spelactiviteiten organiseren
 • 1 op 1 bijles geven
 • Teach the teacher, ervaren leerkrachten kunnen samenwerken op gebied van ontwikkeling van lesmethoden

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Gediplomeerd of in opleiding voor leerkracht (basis)school of een relevante sportopleiding
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 

  • Dit project is S-BB erkend voor de MBO opleidingen Onderwijs Assistent en Sport & Beweging
  • Op dit project zijn alle leerkrachten opgeleid om sportlessen te geven en te begeleiden. De school beschikt al over een uitgebreid sportprogramma. De school geeft zelf aan dat zij ook graag hun sportprogramma wil evalueren en verder uitbreiden, daar liggen tevens mooie kansen voor stagiaires! Bij dit project is veel ruimte voor het introduceren van nieuwe sporten en spelmethoden om de kinderen te stimuleren middels beweging. Daarom is dit een hele leuke stageplaats voor studenten die een sportopleiding volgen. Op deze school word je met open armen ontvangen door het enthousiaste team van leerkrachten!
  • Bij Adziwa school zijn er ook heel goede mogelijkheden om een PABO stage te doen. De school is goed georganiseerd en beschikt over voldoende lesmaterialen. De leerkrachten werken graag met je samen met het geven van de lessen. Men is ook zeer geïnteresseerd in de lesmethoden en lesmaterialen die in het westen worden gebruikt. Daarnaast kan je leerlingen 1 op 1 begeleiden, bijvoorbeeld de leerlingen die wat extra aandacht nodig hebben. Je kan helpen met het ontwikkelen van (nieuw) lesmateriaal en eigen lessen verzorgen. De school staat zeer positief tegenover het begeleiden van onze stagiaires. Hier ga je gegarandeerd een top stage ervaren!

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van vrijwilligerswerk in Afrika

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!