Adziwa Community Care

 

Dit project geeft je het gevoel van thuiskomen. Adziwa is een community centrum waar kinderen die in pleeggezinnen wonen worden opgevangen. Om het project zijn huizen gebouwd waar de kinderen bij hun verzorgers wonen. Het project is verantwoordelijk voor meer dan 90 gezinnen die in de wijk Kauma, een buitenwijk van Lilongwe, wonen. Er wordt ondersteuning geboden aan gezinnen die zorgen voor de kinderen binnen de eigen familiekringen. De families worden geholpen met het zelf generen van inkomsten door de grote moestuin die achter de dagopvang gelegen is. Zaden, materialen en kennis wordt gedeeld met de vrouwen en mannen die zorg dragen voor 1 of meerdere kinderen. Het project genereert zelf ook inkomen door het houden van geiten en varkens. Het maken en verkopen van houtskool (het alternatief voor brandhout) is ook een onderdeel waar de verzorgers aan mee werken.

De kinderen die nog te jong zijn voor de lagere school worden van maandag t/m vrijdag de gehele dag opgevangen. Er zijn 2 groepjes van jonge en de iets oudere kinderen. In totaal zijn het ruim 85 kinderen die begeleid worden door 5 verzorgers/ leerkrachten. De kinderen zijn tussen de 1 en 5 jaar oud, ze krijgen in de ochtend les van zeer enthousiaste docenten. Er wordt voor de kinderen een warme maaltijd gemaakt in de traditionele keuken, waar extra handen zeker welkom zijn. Er zijn kleine speeltuintjes voor de kinderen gemaakt waar de dagopvang regelmatig heen gaat om buiten te spelen. Het project heeft ook een waterput aangelegd waar iedereen water uit kan halen om de groentes water te geven.

De kinderen eten om de dag maïspap en rijst. De kinderen eten dan zelfstandig, ook al zijn ze nog heel jong. Na het eten wordt er opgeruimd en hebben de kinderen weer tijd om te spelen. Hierna gaan de kinderen soms slapen of er worden andere activiteiten gedaan. Vanaf 16.00 uur worden de kinderen weer opgehaald om naar huis te gaan.

Als vrijwilliger kan je op verschillende manieren je steentje bijdragen, alle hulp is van harte welkom en de mensen die op het project werken vinden het erg leuk om samen met jou als vrijwilliger te werken. Je kunt helpen met wassen, koken, verschonen, eten uitdelen en activiteiten met de kinderen ondernemen. Daarnaast geven de zorg moeders ook aan dat ze graag meer voor de kinderen willen doen, dus vrijwilligers kunnen hier goed bij helpen en ondersteunen. De werknemers zijn zeer vriendelijk en willen je graag alles leren over de Malawiaanse cultuur als je daar voor open staat. Het is een erg mooi project waar hard gewerkt wordt door weinig mensen in verhouding tot het aantal kinderen. De projectmedewerkers doen het werk met heel veel liefde. Kortom, een top project!

Activiteiten bij dit project

 • In het klasje mee helpen met het geven van simpele lesjes, knutselen en zingen
 • Helpen met koken en het voeden van de kleinste kinderen
 • Begeleiden van bijvoorbeeld spelen, boekjes lezen, in de speeltuin spelen, liedjes zingen
 • Meehelpen in de moestuin
 • Het proces voorbereiden en het helpen van maken van briketten

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je hebt werkervaring met of bent opgeleid om met kinderen te werken. 
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Bij Adziwa kan je ook stage lopen, voor uiteenlopende opleidingen. Bijvoorbeeld voor CMV, MWD, Onderwijs assistent of administratieve opleidingen. Vooral de projectleider is enorm leergierig en vindt het heel interessant om verdere kennis op te doen over ontwikkeling van kinderen, opstarten van inkomen genererende activiteiten, schrijven van plannen en opzetten van een goede administratie. Overleg even met ons welke stagemogelijkheden er voor jou zijn bij dit project
 • Van te voren kleine activiteiten voorbereiden (en materiaal hiervoor meenemen) is best handig
 • Je kunt eigen initiatieven inbrengen, alle hulp is waardevol en nodig. Men waardeert jouw inbreng (als je gespecialiseerde kennis hebt) op gebied van activiteiten die de ontwikkeling van de kinderen of de medewerkers stimuleert.

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Andere Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

 • Hidden

Bekijk hier een video om een nog betere impressie te krijgen van dit project

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!