arrow_drop_up arrow_drop_down

Port Reitz hospital

Mombasa - Kenia

Over dit project

Port Reitz Hospital is een overheidsziekenhuis, wat inhoudt dat veel mensen uit de lagere inkomensklassen naar dit 
ziekenhuis komen. Het ziekenhuis heeft veel verschillende afdelingen zoals de mannen- en de vrouwen verpleegafdeling, een kinderafdeling, vaccinatie afdeling, behandelkamers, verloskunde afdeling en een operatiekamer waar op verschillende dagen verschillende specialismen opereren.


Daarnaast is er op het terrein een HIV-kliniek en een TBC-kliniek. Er komen veel
 zwangere vrouwen naar dit ziekenhuis om te bevallen. Gemiddeld zijn er tussen de 250 en 350 bevallingen per
maand. Port Reitz Hospital is een opleidingsziekenhuis, men is daardoor gewend aan het opleiden van studenten.
 Je komt hier dan ook zeker lokale studenten van het nabijgelegen nursing college tegen.

In Kenia hebben 
mensen bijna nooit een zorgverzekering. Hierdoor moet men voor al hun zorgkosten betalen. Het gevolg hiervan is, dat men daardoor soms later naar het ziekenhuis met bepaalde klachten dan wij in West-Europa gewend
 zijn. Hierdoor kunnen relatief eenvoudige ziekten veel ernstiger zijn, en soms niet meer goed behandeld worden, dan wanneer de patiënt eerder voor behandeling bij een dokter was gekomen. Houd er rekening mee dat je geconfronteerd kunt worden met hogere percentages van sterfgevallen die voorkomen hadden kunnen worden. Ook komen veel zwangere vrouwen niet, of onvoldoende, voor prenataal onderzoek.


Dit is een van de oorzaken waardoor complicaties niet altijd in een tijdig stadium gesignaleerd en behandeld kunnen worden, met als gevolg dat ook de moeder- en babysterfte in het kraambed hogere percentages kent dan in West-Europa.

"In het Port Reitz Hospital heb ik een leuke en leerzame tijd gehad op de labour ward. Het was gezellig met het personeel en de studenten en ik heb veel ervaring op kunnen doen. Bevallingen assisteren, zelfstandig bevallingen doen onder supervisie, de baby opvangen bij een keizersnee, enz. Deze stageplaats is zeker aan te raden, net als de accommodatie waar ik verbleef. Kortom, een geweldig en leerrijk avontuur!"

 

.
Emma van der Wekken, stagiaire verloskunde

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

Je kan je aanmelden voor Port Reitz hospital wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, verloskundige, dokters assistent of arts. Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen. Afhankelijk van de duur van je verblijf, kan je over de afdelingen roteren. Het is ook mogelijk om je voorkeur voor een specifieke afdeling aan te geven. Indien mogelijk kun je dan langere tijd op die afdeling meehelpen.


Tijdens je stage krijg je waarschijnlijk te maken met andere soorten ziektebeelden dan in Nederland.  Ook complicaties tijdens zwangerschap en bevalling zullen anders zijn dan in Europa. Je mag, onder supervisie en wanneer dit je afstudeerstage verloskunde is, ook zelfstandig bevallingen begeleiden.

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Gediplomeerd als verpleegkundige, verloskundige of in opleiding hiervoor (MBO of HBO), dokters assistente of arts
 • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (geldt alleen voor gediplomeerden)
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken
 • Bij dit project is een eenmalige registratiefee van toepassing van Ksh. 10.000, dit is ongeveer 95 euro.

Goed om te weten over dit project

 • Het ziekenhuis ligt op ongeveer 1 uur met OV van het Doingoood huis. De afstand is niet groot, maar het busjes stopt vaak en gaat pas rijden als hij vol is. Het kan soms ook langer duren, als er file is. Het goede nieuws: er is altijd genoeg te beleven en te zien!
 • Dit ziekenhuis ligt op hetzelfde terrein als onze andere projecten APDK en Port Reitz school
 • Het ziekenhuis begeleidt stagiaires en vrijwilligers met groot enthousiasme
 • Houd er rekening mee dat niet alle patiënten Engels zullen spreken, waardoor je soms vertaling nodig zal hebben
 • Bij dit project is een eenmalige registratiefee van toepassing van Ksh. 10.000, dit is ongeveer 95 euro
 • Wil je zelf een witte jas en witte broek of rok meenemen en gesloten, zwarte schoenen
 • Er is een lokaal restaurantje tegenover het ziekenhuis waar je lekker kan lunchen voor ongeveer 1 euro per maaltijd.
 • Dit project ligt in de wijk Port Reitz, waar zich nog 3 Doingoood projecten bevinden. Je kan hierdoor makkelijk samen met je huisgenoten naar je project reizen

Begeleiding in Kenia

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Ons Doingoood huis in Mombasa bevindt zich op een terrein dat een bewaakte toegangspoort heeft. Op 5 minuten loopafstand vind je 'Nyali Cinemax' een complex met o.a. een supermarkt, restaurant en bowlingbaan/ bioscoop. Op 10 minuten afstand met de matatu (busje), tuktuk (brommer) of de Uber vind je Nyali City Mall met nog meer restaurants, een apotheek, diverse winkels, een medische kliniek, fastfood corners en souvenir winkels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                       
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies