arrow_drop_up arrow_drop_down

Mustard Seed

Lilongwe - Malawi

Over dit project

Dit project is een initiatief van de Amerikaanse Angela en haar Malawische man Alex.  Zij leven hier samen hun dochtertje. Zij hebben er bewust voor gekozen om zich te vestigen in een landelijk gebied, ongeveer 30 minuten buiten Lilongwe, waar hulporganisaties niet komen. In dit gebied is geen kleuterschool aanwezig, daarom biedt dit project van maandag tot en met donderdag van 08.00 uur tot 11.30 uur kleuteronderwijs aan in hun schattige schooltje. Het schooltje heeft 1 klaslokaal met verschillende speelhoeken, zoals de poppenhoek, de natuurhoek, de verkleedhoek en de bouwhoek. In de grote tuin zijn verschillende eenvoudige maar functionele speeltoestellen neergezet.


Er is een lokale juf die de kinderen begeleidt. Ook krijgen de kinderen een beker warme pap op school.

Het project bevindt zich op de begane grond van een huis, dat Angela en haar man zelf -grotendeels van hout- gebouwd hebben. Via een steile trap bereik je de eerste verdieping waar zich een veranda, een woonkamer en 2 slaapkamers bevinden. Vanaf de veranda heb je een geweldig uitzicht over het hele gebied. Het huis is back-to-basic, en dat is onderdeel van de ervaring waarvoor je kiest bij dit project.


In de tuin is een douche gebouw en een lokaal toilet (lees: gat in de grond). Er is een waterpomp waar je vers water mee kan oppompen voor je dagelijkse douche. Het project wordt omgeven door maïs- en landbouwvelden. Hier hoor en zie je geen verkeer (hooguit een fiets of een brommer-taxi)en kun je genieten van de dorpse rust.


Angela heeft heel wat ideeën voor het project en wil graag samenwerken met vrijwilligers om hier verder vorm aan te geven. Dit project ga je leuk vinden als je het fijn vindt om in de rust van een dorp te zijn, niet erg veel te ‘moeten’, kan meedeinen met het ritme van het dorpse leven en ‘van niet iets’ kan maken.


 

.
A delicate name

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Meehelpen op het kleuterschooltje, van maandag t/m donderdag ochtend
 • Meehelpen met de dagelijkse dingen op het project: de tuin verzorgen, de moestuin bijhouden en water geven, lesjes voorbereiden
 • Ondersteunen bij fondsenwervende activiteiten
 • Meehelpen met het uitwerken van ideeën en nieuwe initiatieven voor het project

Dit ben jij

 • Minimal 18 jaar
 • Back to basic gaan is voor jou geweldig, (natuur)kampeer liefhebbers vinden dit vaak juist erg leuk
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het project ligt ongeveer een uurtje buiten Lilongwe, echt in een plattelandsomgeving zonder verdere faciliteiten
 • Houd er rekening mee dat je echt mee moet kunnen en willen gaan in het dorpse tempo. Als je een enorm bezige bij bent die niet houdt van stilzitten en rust en ruimte om je heen, dan kies je beter één van onze andere leuke projecten
 • Een aantal malen per week gaat Angela naar een internet café in een klein dorpje verderop, om fondsenwerving te regelen. Ze kan hier ook heel goed hulp en verdere ideeën bij gebruiken, dus als je het leuk vindt om daarbij mee te helpen dan is dat zeer welkom.

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft boven het schooltje op de etage. Het betreft een zelfgebouwd houten huis met een steile trap naar de veranda. Het huis bestaat uit een woonkamer en 2 slaapkamers. Het huis is eenvoudig maar knus en er zijn bedden met beddengoed en muskieten netten, een bank een tafel en in de tuin een douche en toilet. Door je verblijf bij dit project (het is te ver om dagelijks vanuit Lilongwe heen en weer te gaan) sponsor je tevens het project. In overleg zou je ook op vrijdag t/m zondag naar ons Doingoood huis in Lilongwe kunnen komen, zodat je wat meer faciliteiten hebt en tijd kan doorbrengen met onze andere vrijwilligers.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies