arrow_drop_up arrow_drop_down

Makerere school

Kampala - Oeganda

Over dit project

Makerere school is een ontzettend leuke, enigszins primitieve, basisschool in Kampala stad. De school ligt tegen een arme wijk aan en veel kinderen op de school komen uit deze wijk. Hun ouders betalen een kleine bijdrage om hun kinderen naar school te laten gaan. De school bestaat sinds 1996. Het is duidelijk dat deze school echt alleen over de basis behoeften beschikt, de gebouwen zijn eenvoudig en de leermiddelen beperkt. De voertaal op de school is Engels, hoewel veel kinderen uit de laagste klassen daar nog wel moeite mee hebben. Een behoorlijk percentage van de ouders van deze kinderen zijn zelf analfabeet en dat is ook merkbaar in de ontwikkeling van de kinderen. Op Makerere school zitten gemiddeld 300 leerlingen en 12 leerkrachten. De school heeft 3 kleuterschool klassen en 7 basisschool klassen.


Je kan veel betekenen op deze school en ondersteunen bij de lessen in de klas. Er is genoeg ruimte voor eigen inbreng van activiteiten, bijvoorbeeld op gebied van creativiteit, sport, spel en muziek.

Ik ben eigenlijk zonder verwachtingen naar ginder vertrokken zodat ik zeker en vast niet teleurgesteld kon zijn. En wees maar zeker, ik ben helemaal niet teleurgesteld over mijn tijd in Oeganda. Ik heb er een heel toffe tijd beleefd.

Lara Desserano, vrijwilligerswerk Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Assisteren in de klas met het geven van de vakken Engels en rekenen
 • Initiëren en organiseren van aanvullende activiteiten rondom sport, spel en creativiteit
 • Helpen met 1 op 1 begeleiding van de kinderen die extra ondersteuning nodig hebben
 • Helpen ontwikkelen van lesmateriaal

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Deze school beschikt over de S-BB erkenning voor de MBO opleiding Onderwijs Assistent. Er is een vaste leerkracht die het aanspreekpunt is voor stagiaires. Je krijgt de kans om te assisteren in de klas, zelfstandig lessen voor te bereiden en te geven en het ontwikkelen van aanvullend lesmateriaal. De school zal je met open armen ontvangen en de enthousiaste leerlingen sluit je al snel in je hart.
 • Deze school is een geweldige buitenlandstage plaats voor de PABO minor Internationalisering 'Teaching English Abroad'

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies