arrow_drop_up arrow_drop_down

Maatschappelijke zorg & Social work stage in Afrika

Zoveel méér dan alleen ervaring opdoen in je vakgebied

Doe jij een MBO opleiding Maatschappelijke zorg of de HBO Social Work (of een vergelijkbare) opleiding en wil je je horizon verbreden? Doe dan je stage in Afrika!


Een maatschappelijke zorg of Social Work stage in het buitenland geeft je de mogelijkheid om samen te werken met vakgenoten uit een andere cultuur. Je ontwikkelt je interculturele competenties. Je leert veel over hoe familiebanden werken in een andere cultuur, over de relatie man-vrouw, over de invloed van stigmatisering en met welke maatschappelijke uitdagingen jouw doelgroep te maken heeft.


De projecten waar je jouw Maatschappelijke Zorg stage of Social Work stage kan doen zijn heel divers. Je kan stage lopen bij projecten gericht op familiehereniging voor straatkinderen, crisisopvang voor zwangere tieners, projecten gericht op gehandicaptenzorg of projecten op het platteland die zich richten op een brede problematiek binnen hun community.

De stage van Ellen op het platteland van Oeganda

Ellen liep stage bij het project CEPO. Haar stagebegeleider is Sociaal Werker en richt zich op de ondersteuning van een brede doelgroep binnen haar community. Ellen richtte zich met haar stage op communicatie in Oeganda. In haar video krijg je een inkijkje in haar dagelijkse activiteiten tijdens haar buitenlandstage.

Goed om te weten over een Maatschappelijke Zorg of Social Work stage

  • Voor de MBO Maatschappelijke zorg opleidingen hebben we S-BB erkende stageplaatsen voor de uitstroom richtingen Persoonlijk Begeleider Specifieke Doelgroepen en Sociaal Cultureel Werker, Sociaal Maatschappelijk dienstverlener en Gehandicapten zorg. 
  • Voor de HBO Social Work (of vergelijkbare) opleidingen hangt de best passende stageplaats af van jouw leerdoelen, de eisen van je opleiding aan de stageplaats en/of het onderwerp van je onderzoek. We adviseren je graag!
  • Er wordt zelfstandigheid van je verwacht. Natuurlijk word je goed geïntroduceerd en krijg je begeleiding, maar het succes van je stage en het uitvoeren van opdrachten is in grote mate afhankelijk van de initiatieven die je daarin zelf neemt. Wanneer je een afwachtend type bent kun je beter niet voor een buitenlandstage kiezen.

Laat ons je helpen om je Maatschappelijke zorg of Social Work stage met school te regelen

Heeft jouw school nog niet eerder met ons samengewerkt voor het organiseren en begeleiden van buitenlandstages? Of weet je dat niet zeker? Neem dan even contact met ons op. Wij begeleiden jaarlijks vele MBO en HBO studenten van verschillende scholen. We gaan graag bij jouw stagebegeleider op bezoek om uit te leggen hoe het allemaal geregeld is. En we kunnen ook referenties geven zodat jouw school kan bellen met andere scholen waarmee we veel werken om te horen hoe de samenwerking bevalt. 

Ja, ik wil op stage naar Afrika!

Waar kan je jouw Maatschappelijke Zorg of Social Work stage doen?

Hieronder laten we je alvast een paar projecten zien waar je jouw Maatschappelijke Zorg of Social Work stage kan doen. Maar dat is zeker niet alles! Kijk voor een compleet overzicht op de pagina 'projecten'.

stage social work afrika

Agape Ministries

Kampala - Oeganda
2-3 stageplaatsen

afrika social work stage

CEPO

Masaka - Oeganda
2 stageplaatsen

buitenlandstage gehandicaptenzorg

APDK

Mombasa - Kenia
2 stageplaatsen

Begeleider gehandicaptenzorg stage Afrika

Children of Blessing

Lilongwe - Malawi
2 stageplaatsen

Social work buitenlandstage

Community project Oeganda

Kampala - Oeganda
2 stageplaatsen

Social Work stage Afrika

HIV project Oeganda

Kampala - Oeganda

2 stageplaatsen

Ja, ik wil op stage naar Afrika!

Wij maken gebruik van cookies