arrow_drop_up arrow_drop_down

Lilongwe Hospital

Lilongwe - Malawi

Over dit project

In een land waar ziektes als malaria, cholera, bilharzia en gele koorts nog frequent voorkomen is het belangrijk om goede gezondheidszorg te hebben. Door de groeiende populatie in Lilongwe in combinatie met de gemiddeld lage inkomsten in de stad, bood het gezondheidssysteem niet op alle gebieden een goede kwaliteit. Daarom opende het African Bible College de eerste Christian Community Clinic.


Het Lilongwe Hospital bood in eerste betaalbare en kwalitatieve zorg aan ABC studenten, de faculteit, missionarissen en de lokale inwoners van de omliggende gebieden. Inmiddels weten alle inwoners van Lilongwe het ziekenhuis te vinden! De medische zorg betreft onder andere gynaecologische, orthopedische, chirurgische en kinderzorg. Het ziekenhuis heeft een eigen apotheek, laboratorium en een X-ray afdeling. Tevens beschikt ABC Clinic over een gespecialiseerde oorkliniek. En sinds dit jaar (2020) is er ook een hele nieuwe oogkliniek geopend.


Naast de ziekenhuiszorg is er ook een mobiele kliniek die naar afgelegen gebieden gaat om daar medische hulp te bieden. En wordt door het ziekenhuis zorg geboden aan een gevangenis in de buurt. Het ziekenhuis is, naast verpleegkundigen, ook altijd op zoek naar (gespecialiseerde) artsen of artsen in opleiding. Ook zijn apothekers (assistenten), oog- & oorartsen voor de speciale oog- & oorkliniek en verloskundigen zijn van harte welkom. Je krijgt de kans om op verschillende afdelingen mee te werken.


Het ziekenhuis ligt dicht bij het Doingoood vrijwilligershuis, dus voor de sportievelingen is een wandeling in de ochtend naar je werk zeker een optie. Anders biedt de fietstaxi, de tuktuk of de minibus uitkomst.

De coördinator was er op elk moment dat je haar nodig had! Ze heeft me ontzettend op mijn gemak gesteld, al vanaf het moment dat ze me op kwam halen op het vliegveld! De vrouwen op het project zijn de liefste die ik ooit ontmoet heb, de kids zijn super lief en de sfeer is heerlijk. Voornamelijk de interactie met de kids was super leuk! Bedankt voor deze top ervaring! Ik zal dit mijn hele leven meenemen, en kijk nu al uit naar mijn vakantie in juni: ik kom terug naar Malawi!

 

.
Petra van Donselaar, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Je kunt je aanmelden voor dit project wanneer je een opleiding volgt of gediplomeerd bent als verpleegkundige, (gespecialiseerd) arts, verloskundige, apotheker of apothekers assistente of radioloog. Je krijgt de kans om mee te draaien op verschillende afdelingen, maar het is ook mogelijk om langere tijd op een specifieke afdeling te werken.

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je bent gediplomeerd of in opleiding voor verpleegkundige, arts, apotheker of apothekersassistente.
 • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (alleen noodzakelijk als je gediplomeerd bent)
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed zodat je onderdeel kunt zijn van het team
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen je graag bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Reisafstand vanaf het Doingoood huis naar het project is ongeveer 5 minuten met de minibus of tuktuk, 10 minuten op de fietstaxi en 20 minuten met de benenwagen.
 • ABC Clinic is tevens het ziekenhuis wat Doingoood aanbeveelt aan haar vrijwilligers/stagiaires en reizigers in geval van ziekte.
 • In het ziekenhuis werken zowel lokale artsen, verpleegkundigen en administratief personeel als internationaal personeel.

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

 • Je slaapt in een van de slaapkamers op de tweede verdieping. De slaapkamers zijn simpel, maar knus en er zijn bedden, beddengoed, klamboes en een woonkamer. Tevens is er een grote veranda waar je heerlijk kunt zitten en een fantastisch uitzicht hebt over het gebied.
 • De toilet en douche zijn in de tuin en zij vrij basic.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies