Projecten in Oeganda

Share your talent, pay it forward

 

Je bent op zoek naar zinvol vrijwilligerswerk in Afrika, een leerzame stage of geweldig tussenjaar.

Kennismaken met andere culturen en ervaren hoe mensen in Afrika leven lijkt jou super interessant en leerzaam. Voor je eigen ontwikkeling of gewoon omdat je graag andere mensen helpt. Je bent je ervan bewust dat je in een land komt waar dingen anders kunnen gaan dan je thuis gewend bent. En dat vind je nou juist leuk! Dat vraagt natuurlijk ook iets van jou; aanpassingsvermogen, een goede voorbereiding, een oprechte interesse waarom de dingen gaan zoals ze gaan; zonder oordeel.

Want jouw buitenlandervaring heeft pas écht impact als alle betrokkenen met een goed gevoel terugkijken op een fijne, zinvolle samenwerking.

Je helpt mee bij onze hartverwarmende projecten, in de stad of op het platteland. Allemaal gerund door lokale projectleiders met het hart op de juiste plek. Hieronder vind je alle projecten, overzichtelijk per categorie. Van welk project gaat jouw hart sneller kloppen?

Natuurlijk helpen wij jou zo goed mogelijk bij het selecteren van het best passende project voor jou. Wij kennen alle projecten hieronder persoonlijk en uit eigen ervaring. Daarom kunnen wij jou uitstekend adviseren. We helpen je graag!

Algemene Gezondheidszorg

Gezondheidszorg | MBO, HBO en gediplomeerd

Holy cross mission hospital

Een klein missie ziekenhuis gericht op algehele gezondheidszorg voor de omliggende wijken.

> Meer lezen

gezondheidszorg|MBO, HBO en gediplomeerd

Buganda Mission Hospital 

Algemeen ziekenhuis met een spoedeisende hulp afdeling en eigen operatiezalen.

> Meer lezen

gezondheidszorg | MBO, HBO en gediplomeerd

The surgery hospital Kampala

Algemeen ziekenhuis met veel specialismen, maar wel met specialisatie tropische ziekten.

> Meer lezen

Gezondheidszorg | MBO, HBO en gediplomeerd

HIV project

Gericht op voorlichting, outreaches, bezoeken van scholen met als doel behandeling en preventie van HIV / Aids.

> Meer lezen

Special needs projecten

special needs | MBO, HBO en gediplomeerd

KSPH

Kostschool voor gehandicapte kinderen met meerdere behandel mogelijkheden.

> Meer lezen

special needs | MBO, HBO en gediplomeerd

Katalemwa project

Begeleiding van ouders met kinderen met verstandelijke en lichamelijke beperkingen

> Meer lezen

special needs | MBO, HBO en gediplomeerd

Rehabilitatiecentrum

Project om de zelfredzaamheid van verstandelijk beperkte kinderen te optimaliseren.

> Meer lezen

Community projecten

community project | geen opleiding vereist

Kamwokya

Project om kinderen in sloppenwijken een betere kans op een toekomst te geven.

 > Meer lezen

community project | geen opleiding vereist

Community project

Helpt kinderen in sloppenwijken met het verbeteren van hun leefomstandigheden.

> Meer lezen

community project | geen opleiding vereist

LWENGO

Verbeteren van de leefomstandigheden van diverse groepen in de community.

> Meer lezen

community project | geen opleiding vereist

CEPO

Het community project heeft als doel om vrouwen zelfstandig en onafhankelijk te laten zijn.

> Meer lezen

community project| geen opleiding vereist

Pelido

Opgericht om tegenwicht te geven aan uitdagingen binnen de gemeenschap.

> Meer lezen

Jongeren project

jongeren project | MBO, HBO, gediplomeerd

Wakisa Ministries

Wakisa Ministries is een crisisopvang centrum voor tienermeisjes met een ongeplande zwangerschap.

> Meer lezen

jongeren, Oeganda, Afrika, Doingoood Experience

jongeren project | geen specifieke opleiding

Kawempe project

Project gericht op kinderen en jongeren uit de wijk met tal van educatieve programma’s en activiteiten.

> Meer lezen

Educatie project

educatie project | geen specifieke opleiding

Makerere school

Primitieve basisschool die zich richt op lesgeven aan de armste kinderen uit de wijk waar de school staat.

> Meer lezen

Dieren en sport projecten  

sport project | geen specifieke opleiding noodzakelijk

Voetbalproject 

Het project streeft ernaar om elk kind de mogelijkheid te geven om te voetballen en daardoor verder te ontwikkelen.

Meer lezen>

dieren project | geen opleiding vereist

Dierenasiel Kampala

Opvangcentrum voor honden, katten, kittens en puppies wat er naar streeft om zo snel mogelijk een goed en veilig thuis te vinden.

> Meer lezen

ERVARINGEN EN REVIEWS VAN VRIJWILLIGERS & STAGIAIRES

ZIJ GINGEN NAAR AFRIKA EN DIT VONDEN ZE ERVAN

Het samenwerken met de Afrikanen. De trips naar fantastisch mooie plaatsen. De fijne en zeer goede begeleiding. Het verblijf in het Doingooodhuis waar alles is wat je nodig hebt, om je prettig te voelen.
Liesbeth Karel
Liesbeth Karel
06:53 04 Mar 22
De begeleiding van Doingoood Experience is top. Dat is ook de reden dat ik voor deze organisatie heb gekozen. Veel een op een begeleiding op het begin en later werd dit wat minder, maar ik kon nog altijd terecht bij mijn begeleiders. Wanneer ik ze nodig heb, staan ze daar voor mij. Heel fijn om dit te ervaren in het buitenland.
Nina Ijsselstijn
Nina Ijsselstijn
18:55 28 Feb 22
Via Doingoood ben ik een maand in Kenia geweest, wat een topervaring was dat! Voordat de reis begint wordt er echt aandacht besteed aan wat jij wilt doen in Afrika en daarnaast krijg je ook alle tips zodat je goed voorbereid op reis kan gaan. In Kenia aangekomen ben ik geweldig begeleid door Carola & Sultani, zij hebben ervoor gezorgd dat ik me altijd veilig en vertrouwd voelde in Mombasa tijdens mijn project. Wat een geweldig land, project, cultuur en organisatie Doingoood!
Tirza Ruis
Tirza Ruis
11:42 31 Oct 21
Ik raad doingoood zeker aan. Goede begeleiding bij de voorbereidingen van de trip. Als er een probleem was kon ik altijd bij doingoood terecht. Het project in Kenia was ontzettend leuk om mee te maken. Als je graag op een project wil gaan werken, raad ik doingoood zeker aan!
Anne Den Braber
Anne Den Braber
16:31 20 Aug 21
Vrijwilligerswerk. Je wordt op een bijzonder goede manier begeleidt. Niet alleen tijdens het project maar zeker ook daar buiten. Erg persoonlijk!
Siem Winterink
Siem Winterink
14:53 06 Jul 21
Wat heb ik een toptijd gehad in Malawi! Van het moment van vliegtuig boeken tot in het vliegtuig terug naar huis fantastisch begeleid door Marieke en Armel. Daarnaast hebben we ook alle uithoeken van Lilongwe wel gezien met behulp van een betrouwbare en gezellige Doingoood Experience ‘privéchauffeur’. Mijn project had/heeft zoals alle andere projecten waar Doingoood Experience mee samenwerkt ontzettend veel potentie om te groeien, wat het leuk en makkelijk maakt om op jouw manier en met jouw kennis en kunde een steentje bij te dragen. Als we na een week hard werken zin hadden om een weekend naar, bijvoorbeeld, het prachtige Liwonde National Park te gaan, werd dit vooraf goed geregeld door Marieke en Armel en hoefde je alleen maar in de auto te stappen en te genieten van de autorit door het prachtige Malawi. Ik ben Doingoood Experience ontzettend dankbaar voor de mooie 'Experience' die ze mij hebben gegeven.
Emma van den Brink
Emma van den Brink
06:03 24 Jun 21
Ongelofelijk! Wat heb ik een toptijd gehad bij Marieke en Armel in Malawi. Echt een aanrader. bijzondere mensen ontmoet en genoten van de cultuur en al het moois dat Malawi te bieden heeft. Alle praktische zaken zijn zo goed geregeld dat je je volledig kan focussen op je vrijwilligerswerk. ideaal! 5 weken gewerkt aan een mooi en vooral interessant project. u guys are the best! Zikomoooo ❤
Ben Tuinenburg
Ben Tuinenburg
11:26 10 Apr 21
ik ben 6 weken in Malawi geweest via doingoood Experience en dat is uitstekend gegaan goede begeleiding /voorlichting bij de voorbereidingen van de reis ,uitzoeken welk project het beste bij je past .Ook de opvang in Malawi was prima geregeld Alles goed uitgelegd Is er een probleem dan wordt er meegedacht naar een oplossing In het questhouse is goed vertoeven Alles is aanwezig !!ook de gezelligheid:)Het was fijn om o l v en met deze organisatie vrijwilligerswerk te doen Dank voor alles Marieke en Armel
Anneke Boerlage
Anneke Boerlage
06:47 29 Mar 21
Mijn eerste avontuur in Afrika. Tijdens de info avond heb ik al mijn wensen verteld, ik wilde iets waarbij gezondheidsvoorlichting gegeven kon worden, mee kon denken met ontwikkelingen en echt op het platteland (heuvels alsnog). Ook wilde ik per se naar Malawi doordat het tot een van de armste landen ter wereld behoort maar een enorm veilig land scheen te zijn. (en ja dat kan ik nu beamen! Heb me geen moment onveilig gevoeld!) Hierdoor beval Doingoood mij “Project Mawa” aan en ben ontzettend dankbaar dat ze dat hebben gedaan. De projectleider (Lewis) is een zeer enthousiaste, zorgzame en ondernemende man ook de huismoeder (Lizzy) die voor mij gezorgd heeft is een lieve zorgzame vrouw en die heel erg haar best doet om jou lekker te laten eten! Je wordt warm onthaald en ze willen echt dat jij het naar je zin hebt. Je hebt een ochtend programma en een middag programma waarin veel activiteiten gebeuren afhankelijk van het seizoen. Er zijn dan ook verschillende lokale vrijwilligers groepen waarmee je op pad gaat en zij vinden het maar al te leuk om jou wat te leren. Voorbeelden van enkelen activiteiten waren bijvoorbeeld kledingwassen, water halen en maïspellen. Natuurlijk zijn er veel meer maar dat mag je zelf ontdekken! Ook is er altijd ruimte voor eigen ideeën om activiteiten op te zetten dit geef je aan bij Lewis en hij pakt het meteen op en is overal enthousiast voor. Alles qua educatie willen ze graag leren en kan heel snel worden georganiseerd. Heb jij zin in een potje voetbal met de jongeren binnen de community van “Project Mawa” dan heb je binnen no-time twee teams bij elkaar, ja ze zijn heel fanatiek! Er is enorm veel te doen en ook in je vrije tijd vinden mensen het een eer als je ze op komt zoeken om een praatje met ze te maken en echt hun cultuur te leren kennen. Persoonlijk was ik heel benieuwd naar hun eigen toekomst visie en hoe zij wilde ontwikkelen en ik heb waanzinnig leuke mensen ontmoet met echt grote toekomst plannen die er hard voor werken en heel ondernemend zijn, voor hen ligt er duidelijk een mooie toekomst in verschiet! Ik voelde me echt één van de community members en was zeer populair bij de kinderen die het maar al te leuk vonden om gekieteld of rond geslingerd te worden. Één ding is zeker ik ga terug!
Bas Bosma
Bas Bosma
12:04 15 May 20
As the name Doingoood,just as anyone hears it in any language translation it is really doing good no question of doubt.love you Doingoood,long live Doingoood.
Dorothy Bright
Dorothy Bright
21:00 18 Mar 20
De afgelopen weken hebben we een fijn verblijf gehad in het DoingGoood huisje in Malawi. De coördinatoren zijn vriendelijke en betrokken mensen. We hebben een leuke tijd gehad in het Likuni Mission Hospital en hebben hier veel geleerd. De omgeving is mooi en je hebt genoeg keuze voor een uitstapje. We hebben een leuke tijd gehad en hebben veel gelachen met elkaar. Wij raden DoingGood in Malawi zeker aan als je een goed geregelde stage (of vrijwilligerswerk) wil doen en ook een gezellige tijd wil hebben in Malawi. Groetjes Nora en Robin!
Nora Sanders
Nora Sanders
08:52 18 Mar 20
samen met mijn vriendin hebben wij (5 jaar geleden alweer) een bijzonder mooie en onvergetelijke tijd gehad in Malawi! Mede dankzij doinggoood. En wat zouden we graag nog eens terug willen gaan... ❤
Mariska van Leeuwen
Mariska van Leeuwen
13:57 09 Mar 20
Al jaren wilde ik ontwikkelingswerk doen in Afrika. Door in gesprek te gaan met Ineke kwamen we uit in Oeganda bij een tehuis voor straatkinderen. Heel waardevol geweest, die tijd vergeet ik nooit meer. 1 van de kinderen die ik daar heb ontmoet is nog steeds mijn sponsorkindje en daar ben ik heel trots op! Gefeliciteerd met jullie jubileum!
Marielle Waasdorp
Marielle Waasdorp
15:35 06 Mar 20
I volunteered with doingood for 4 weeks in Zomba, Malawi and had an absolutely amazing time. The project was well managed and the people I worked with were extremely welcoming and lovely. I felt well taken care of by doingood and the coordinates at the project. I would definitely recommend volunteering in Zomba and with doingood!
Sunniva Fredstad
Sunniva Fredstad
15:24 18 Feb 20
#THE BEST
Kivic Joel
Kivic Joel
17:44 13 Aug 18
Vrijwilligerswerk doen via Doingoood is absoluut een aanrader. Alles is top geregeld en de coördinatoren ter plaatse zijn altijd beschikbaar voor eventuele vragen. Ook komen zij je regelmatig bezoeken op het project om te kijken of alles nog goed met je gaat en hoe het project zelf ervoor staat. Deze controle zorgt ervoor dat Doingoood met hele leuke projecten samenwerkt, waardoor je via Doingoood eigenlijk altijd goed zit! Dus twijfel niet langer en ga je via Doingood als vrijwilliger inzetten in Afrika! Have fun 😉 Groetjes Bram
Bram Viskil
Bram Viskil
13:29 19 Feb 18
2 oktober 2017 vloog ik voor 6 weken vrijwilligerswerk naar Oeganda. Deze zes weken bij project “agape ministries”, voor opvang en behandeling van straatkinderen, waren onwijs bijzonder. Om iets te kunnen betekenen voor de organisatie en natuurlijk de kinderen, was fantastisch. Ook raad ik dit iedereen aan, omdat je er zelf persoonlijk veel van kunt leren. Waarom ben ik met Doingoood gegaan? Omdat Doingoood van begin tot eind alles goed heeft geregeld, er korte lijnen zijn voor vragen en advies, zij zeer betrokken zijn met de vrijwilligers én naast vrijwilligerswerk; zij ook alles kunnen regelen voor een eventuele aansluitende vakantie. Daarnaast vond ik het zeer prettig dat ik mocht meedenken in wat de beste doeleinden zouden kunnen zijn voor een meegebrachte donatie. De communicatie over donaties is transparant en duidelijk.Doingoood heeft er mede voor gezorgd dat mijn periode van vrijwilligerswerk in Oeganda onvergetelijk is geweest!Of ik nog eens wil gaan? JA! �
Pauline van der Gulik
Pauline van der Gulik
14:09 31 Dec 17
Afgelopen weken (september 2017) zijn mijn moeder en ik in Oeganda geweest met de SSE. Wat een top reis hebben wij gehad! Een hele bijzondere en waardevolle combinatie van vrijwilligerswerk en vakantie. De dagen op de projecten waren zo opgesteld dat wij een hele nuttige bijdrage konden leveren ondanks de korte tijd dat we daar doorbrachten. Ik was van te voren een beetje bang dat ik me schuldig zou voelen, schuldig dat je daar slechts een paar dagen bent, dat je het dan meer voor jezelf doet als voor de kinderen, en schuldig dat je daarna weer vrolijk op safari gaat - maar dat schuldgevoel viel reuze mee door de manier waarop Doingoood de projectdagen had ingedeeld. Wij hebben een blijvende verbetering achtergelaten in de vorm van vrolijk geschilderde muren, wij hebben gezellige middagen gehad met kinderen en jonge vrouwen en Doingoood bracht niet alleen ons mee maar ook voor iedereen een warme maaltijd, waterijsjes en frisdrank. Zo mooi om te zien hoe groot de dankbaarheid daar is. Wij hoefden ons niet schuldig te voelen dat we weer weggingen want wij wisten dat Doingoood gelukkig gewoon door gaat met goede dingen doen op die projecten en gauw weer teruggaat met nieuwe vrijwilligers, donaties, materialen etc. Het schuldgevoel wat ik had verwacht werd dus juist vervangen door een gevoel van waardering voor de organisatie en ik ben juist ontzettend trots dat wij daar een (klein) steentje aan hebben kunnen bijdragen. Dat we het vrijwilligerswerk afwisselden met gave uitstapjes en een safari voelde ook alleen maar goed. De Oegandezen zijn oprecht blij en vereerd dat je hun mooie land komt bezoeken dus het is voor hen logisch en alleen maar gaaf dat je ook de mooie natuur gaat opzoeken. De SSE is dus een reis die wij iedereen zouden aanraden, een onvergetelijke ervaring in het (terechte) "pareltje" van Afrika!
Robyn Reiling-Holland
Robyn Reiling-Holland
13:00 18 Sep 17
Afgelopen zomer ben ik 4 weken in Malawi geweest om te werken bij het project Adziwa Care. Ik heb enorm genoten van het land, het leven met de lokale bevolking en het project. Daarnaast is er ook voldoende tijd (een deel van) Afrika te verkennen: de stad in, een weekend naar Lake Malawi, op safari in Zambia. Ik besef nog steeds niet dat het na zo'n lange tijd van voorbereiding alweer voorbij is. Gelukkig hebben we de foto’s en de herinneringen nog, dit was zeker een reis waar we nog jaren over zullen praten. Ik wil jullie als organisatie heel erg bedanken voor de goede zorgen, de hulp die jullie geboden hebben tijdens de voorbereiding en het prettige verblijf. Als anderen zo’n reis willen maken zal ik ze zeker aanraden om met jullie te reizen, want alles was perfect geregeld. Bedankt hiervoor, en wie weet tot ziens als ik zelf in de toekomst nog een keer zo’n mooie reis wil maken.
Karlijn Peerboom
Karlijn Peerboom
08:06 30 Aug 17
Mijn maand vrijwilligerswerk in Oeganda was in één woord: GEWELDIG! Het was de mooiste en leerrijkste maand van mijn leven. Ik heb zoveel gezien en meegemaakt, ik heb zoveel lieve mensen leren kennen maar vooral heb ik zeer fel genoten van het enthousiasme dat de kinderen op mijn schooltje toonden wanneer ze me elke dag zagen. Deze ervaring was nooit zo mooi geweest zonder Doingoood. Dankzij hun hoefde ik me nergens zorgen over te maken. Zo zorgden zij op voorhand voor alle nodige informatie zodat ik niet voor verrassingen kwam te staan. Toen ik eens in Oeganda aankwam, stond Moses van Doingoood me op te wachten. Dat was heel aangenaam. Tijdens mijn verblijf in Afrika was het coördinatrice Inge waar ik onvoorwaardelijk op kon rekenen. Zij stond onmiddellijk klaar met uitleg en hulp (bijvoorbeeld in verband met de geweldige weekend tripjes- weekendje op Banda eiland, raften op de Nijl, op safari gaan-, fundraising activiteiten etc). Deze ervaring was er niet één van één maand. Voor mij was het een levenservaring. Vrijwilligerswerk doen in Afrika heeft bijgebracht aan mijn visie op de wereld alsook op de richting die ik wil uitgaan in mijn eigen leven.Met spijt ging ik terug naar huis. Toch ben ik helemaal akkoord met wat men zegt: Naar Afrika ga je nooit één keer. Dat telt voor mij nu ook: we zien elkaar terug Afrika! Je was geweldig!
Audrey Vandenborne
Audrey Vandenborne
17:14 28 Aug 16
Wij, Jan & Diny beiden ruim 55 plussers, zijn na 2 maal vrijwilligerswerk gedaan te hebben in Kenia, in september 2014 op SSE geweest in Oeganda.Het vrijwilligerswerk was al een mooie en onvergetelijke ervaring maar de SSE in Oeganda een echte aanrader. Doingoood gaf duidelijke informatie vooraf in Nederland en er was een geweldige begeleiding in Kenia en Oeganda.Tijdens een SSE leer je het land, de mensen en het leven aldaar kennen. Geniet je van de prachtige natuur tijdens de safari en de onvergetelijke lach op de gezichten van de kinderen tijdens het vrijwilligerswerk.kortom een reis die heel goed is opgezet, erg afwisselend is en een ervaring rijker maakt. Dus zeker een aanrader.
Jan Dolman
Jan Dolman
18:48 16 Aug 16
In 2012 met Doingoood naar Oeganda geweest. Goed georganiseerd en persoonlijke begeleiding gehad, zowel vooraf als tijdens het verblijf. Doingoood heeft een duidelijke visie en vindt duurzaamheid belangrijk, het gaat altijd om het belang en de veiligheid van de doelgroep.Zeker een aanrader!
Inge Keesman
Inge Keesman
18:34 11 Aug 16
In februari 2016 heb ik meegedaan aan de Kilimanjaro Charity Climb. In één woord: fantastisch! De ervaring om deze berg te beklimmen is geweldig en de wetenschap dat je dit voor het goede doel is super! Doingoood heeft de reis geweldig georganiseerd. Uitstekende gidsen, uitstekende reisleidster (Anneke) goede accommodaties, goed eten. Kortom, als je het dak van Afrika wilt beklimmen (en dat wil je :-)), dan moet je dit via Doingoood doen!
Matthijs Visscher
Matthijs Visscher
17:20 10 Aug 16
Deze zomer drie weken met Doingoood op Social Safari Experience geweest naar Oeganda. Ik raad het iedereen aan die vrijwilligerswerk met vakantie wil combineren. Je komt in contact met de lokale bevolking en leert het land goed kennen. Je maakt kennis met diverse projecten waar je in een paar dagen zeer betrokken bent en met 'kleine' dingen, zoals knutselen of koken, een hoop bereikt op dat moment. Safari ontbreekt ook niet en er is ook nog tijd voor relaxen. De begeleiding is heel goed en staat echt voor je klaar. Ik heb er weer van genoten! Bedankt daarvoor!
Yara Schutrups
Yara Schutrups
14:25 09 Aug 16
In oktober 2014 via Doingoood naar Tanzania geweest als vrijwilliger naar het project Daycare for the poor. Een zeer persoonlijke informatieavond vooraf met veel ruimte voor alle vragen. Daarna goed geholpen bij het maken van de keuze van het project wat goed aansloot bij mijn kwaliteiten en wensen. Goede voorbereiding betekent dat je weet wat je ter plekke kunt verwachten. Begeleiding ter plekke was prima en ik heb een onvergetelijke tijd gehad.
Jeannette Starrenburg-Vernooij
Jeannette Starrenburg-Vernooij
15:11 05 Aug 16

waar verblijf je?

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Oeganda.

Welke voorbereiding tref ik?

Lees meer over je voorbereiding.

Wie begeleid je?

Maak kennis met jouw begeleiding in Oeganda tijdens jouw verblijf.

Wat kost jouw verblijf?

Lees meer over de kosten om deze experience mogelijk te maken.

ENTHOUSIAST GEWORDEN?

Vul je gegevens in en download het inspiratie magazine voor nóg meer inspiratie!

Doingoood Experience zorgt samen met jou dat jouw Afrika reis gewoon heel goed geregeld is. Vanaf het moment van je aanmelding totdat je weer uit het vliegtuig stapt staan wij voor je klaar.

  • Hidden
Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!