Takulandirani (welkom) in Malawi

Algemene informatie over dit fantastische land

 

Malawi is niet het eerste land waar je aan denkt als je denkt aan Afrika. Toch heeft dit kleine landje heel veel te bieden. Op safari en eindeloos wilde dieren kijken omdat je een van de weinigen bent in het Nationaal Park, van het heuvelachtige landschap genieten terwijl je van de een naar de andere plaats rijdt of snorkelen en duiken in Lake Malawi. Het kan allemaal!

Zeker de laatste jaren wordt er hard gewerkt om Malawi als toeristische bestemming op de kaart te zetten en gezien de uitzonderlijke vogelpopulatie, de terugkeer van veel verschillende diersoorten en Lake Malawi met zijn unieke onderwaterwereld lukt dit steeds beter.

Malawi staat bekend als een van de veiligste landen en de bevolking als een van de meest vriendelijke in Afrika. Het land bestaat uit meerdere inheemse etnische groepen. De belangrijkste officiele talen in Malawi zijn Engels en Chichewa. De hoofdstad van Malawi is Lilongwe. Wist je dat je prachtige fietstochten kan maken? De lokale bevolking gebruikt de fiets ook vaak als vervoersmiddel.

Malawi kent een (sub)tropisch klimaat. De warmste maanden zijn oktober en november. Vooral in de maanden mei, juni en juli kan het ’s nachts behoorlijk afkoelen. Malawi is geen standaard reisbestemming en daardoor perfect om te gaan ontdekken.

Je helpt mee bij onze hartverwarmende projecten, in de stad of op het platteland. Allemaal gerund door lokale projectleiders met het hart op de juiste plek. In het weekend heb je de tijd om het land te verkennen en te genieten van al het moois dat Malawi te bieden heeft.

AccomModatie

Lees meer over waar jij verblijft tijdens jouw experience in Malawi.

Projecten

Lees meer over onze unieke lokale projecten in Malawi.

BEGELEIDING

Maak kennis met jouw begeleiding in Malawi tijdens jouw verblijf.

EXCURSIES

Lees meer over de gave excursies die wij aanbieden in Malawi.

Wist je dat

Leuke weetjes over Malawi

Chichewa de officiele taal is naast Engels?

Het is de meest gesproken taal in Malawi.

Middels deze video kun je alvast wat basis Chichewa oefenen voordat je aan je Afrika avontuur begint.

Voor meer leuke en informatieve video’s kun je je abonneren op ons YouTube Kanaal

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!