arrow_drop_up arrow_drop_down

Kinondo hospital 

Diani Beach, Kenia

Over dit project

Dit ziekenhuis is begonnen als kliniek, in 2008. Het doel is om tegemoet te komen aan de grote vraag naar basis gezondheidszorg voorzieningen, voor de behandeling van ziekten zoals malaria, HIV, TB, infecties door paracieten, bevallingen en moeder- en kindzorg. In de directe omgeving van het ziekenhuis, hadden de mensen in deze gemeenschap geen directe toegang tot gezondheidszorg. Hierdoor maakte de lokale bevolking ook vaak gebruik van een traditionele medicijnman. 


Inmiddels is de kliniek uitgegroeid tot een volwaardig ziekenhuis. Het ziekenhuis beschikt over opname afdelingen en eind 2019 is ook de operatiekamer geopend. Ook beschikt het ziekenhuis over een eigen laboratorium. 


Het ziekenhuis heeft 65 mensen in dienst en verleent gezondheidszorg aan zo'n 120.000 mensen per jaar. Zo'n 700 HIV patiënten ontvangen zorg van Kinondo hospital. Eén van de grootste winsten op gebied van gezondheidszorg is dat er geen patiënten meer overlijden aan de gevolgen van malaria (tenzij er andere complicaties zijn), dankzij de medische zorg van het ziekenhuis.

Voordat het ziekenhuis er was, stierven veel moeders en babies tijdens of vlak na de geboorte. Dat kwam doordat veel vrouwen thuis bevielen in hun zelf gebouwde huisjes, onder onhygiënische omstandigheden en zonder toegang tot verdere hulpmiddelen. Het ziekenhuis heeft een team van mensen dat de dorpen in gaat en zwangere vrouwen informeert over het belang van veilig bevallen in het ziekenhuis. Vanaf de 4e maand van de zwangerschap kunnen aanstaande moeders begeleid worden door het ziekenhuis, om de kansen op een veilige geboorte zo groot mogelijk te maken. 


Een bijzonder mooi ecologisch initiatief van dit ziekenhuis, is dat het medisch afval wordt verbrand in een speciaal kookapparaat. De community krijgt hier geld voor. En op het kookapparaat wordt gekookt voor de patiënten én voor de kinderen van de nabijgelegen basisschool!

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

Bij Kinondo hospital kun je meehelpen bij alle afdelingen: mannen afdeling, vrouwen afdeling, kinderafdeling en kraamafdeling. Ook kan je observeren (of assisteren) bij operaties. 

Dit ben jij

  • Minimaal 18 jaar
  • Gediplomeerd verpleegkundige, dokters assistent, OK assistent of in opleiding hiervoor (MBO of HBO)
  • Je kunt een geldige BIG registratie overleggen (alleen voor gediplomeerden)
  • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
  • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
  • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
  • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

  • Dit ziekenhuis is tevens S-BB erkend voor MBO Verpleegkunde- en Doktersassistent stages. Ook HBO-V stagiaires en geneeskunde studenten zijn van harte welkom voor een interessante stage
  • Je verblijft in de accommodatie van een ander project, Blessed Camp. Vanaf je accommodatie ga je met het OV in zo'n 20-30 minuten naar het ziekenhuis. 
  • Je helpt mee in het ziekenhuis in de dagdiensten van maandag tot en met vrijdag. In het weekend ben je vrij. Nachtdiensten draai je niet omdat we graag willen dat je uitsluitend bij daglicht gebruik maakt van OV. 

Begeleiding in Kenia

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft in het guest house van één van onze andere projecten in Msambweni: Blessed Camp. Phoebe zorgt dagelijks voor je (lokale) ontbijt en diner. Je leeft echt tussen de lokale bevolking. In het dorp zelf zijn kleine kiosken voor wat basis boodschappen: beltegoed, fruit, groenten, frisdrank, koekjes. De mensen in het dorp zijn enorm vriendelijk, er komen bijna geen toeristen dus het is een unieke kans om het échte lokale leven te ervaren. Je zit op 30 minuten afstand (met de matatu -minibus-) van ‘de bewoonde wereld’ in Ukunda, hier vind je diverse winkels, een grote supermarkt en meerdere hotels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 159
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 149
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 139
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 160

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies