arrow_drop_up arrow_drop_down

Kilimanjaro Charity Climb

Een avontuurlijke expeditie voor een goed doel

100.000+
gedoneerd dankzij eerdere expedities

11

dagen durende expeditie
2020
eerstvolgende expeditie

Elke 2 jaar organiseren wij de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb. Deelnemers leveren een sportieve prestatie waarvoor zij gesponsord worden. Eerdere expedities waren in 2014, 2016 en 2018. In totaal hebben deze 3 expedities ruim € 100.000 aan sponsorgeld opgeleverd. Dit bedrag is -zonder strijkstok- aan verschillende van onze projectpartners geschonken.

Ook in 2020 staat er weer een Kilimanjaro expeditie op het programma.


Strik je veters en ga mee!

"Het meedoen aan de Kilimanjaro Charity Climb is veruit één van de meest fantastische dingen die ik in mijn leven tot nu toe gedaan heb. De voorbereiding, het werven van sponsors, de klim, het zien van vele fabuleuze landschappen, het doorlopen van de diverse zones, het in de nacht lopen van het laatste stuk, en natuurlijk het bereiken van de top."
Matthijs Visscher, Kilimanjaro deelnemer 2016

Kilimanjaro Charity Climb 2020

Van 29 februari 2020 t/m 10 maart 2020 vindt de 4e editie van de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb plaats. Op het programma voor 2020 staat de prachtige 7-daagse Lemosho Route. De expeditie wordt begeleid door Anneke Vermeulen, die al 3 maal eerder op de top van Mount Kilimanjaro stond. Ook het gehele traject van voorbereiding wordt door Anneke begeleid.

Wil je meer weten over deze bijzondere expeditie voor een goed doel? Kom naar een gratis en vrijblijvend info moment en laat je inspireren.

De Doingoood Kilimanjaro Charity Climb is een bijzonder avontuur!

Je beklimt de hoogste berg van Afrika en tegelijkertijd ondersteun je hiermee een goed doel. De Lemosho route voert je in 7 dagen door een prachtig en gevarieerd landschap over de kraterrand naar de ijskap van de indrukwekkende, 5.895 meter hoge Uhuru Peak.

Of de beklimming van de Kilimanjaro nou op je ‘bucket list’ staat of niet, het is een overweldigende ervaring. En wat deze klim natuurlijk extra bijzonder maakt is dat je er tevens een goed doel mee steunt.


De Kilimanjaro beklimmen is niet zo heel moeilijk, het is wel een uitdaging. De klimtocht is voornamelijk een wandeltocht bergopwaarts. De Kilimanjaro beklimmen is niet gevaarlijk maar wordt wel moeilijker naarmate je hoger komt vanwege de lagere luchtdruk. Om de kans op het bereiken van de top zo groot mogelijk te maken nemen we onderweg een acclimatiseringsdag. Een goede voorbereiding en een flinke dosis doorzettingsvermogen dragen er zeker aan bij om de top van de Kilimanjaro daadwerkelijk te bereiken.

De Doingoood Kilimanjaro Charity Climb in het kort

 • Totale reisduur 11 dagen
 • Lemosho route 7 dagen
 • Slapen in tenten onderweg
 • Je betaalt de reissom van de klim
 • Je werft € 2500 fondsen voor het goede doel
 • We helpen je met een goede voorbereiding
 • Uhuru Peak (top) ligt op 5895 meter
 • Maximaal 15 deelnemers VOL = VOL
 • Nederlandse expeditieleider
 • Zeer professioneel team van lokale gidsen en dragers

Hoe is de Kilimanjaro Charity Climb geregeld?

Het ondernemen van een avontuurlijke expeditie, zoals het beklimmen van de Kilimanjaro in Tanzania, brengt een hele organisatie met zich mee. Veiligheid staat in alles absoluut voorop. Wij lopen met zeer ervaren, bekende gidsen, die onze groepen al drie maal eerder met succes naar de top hebben begeleid. Daarnaast lopen er dragers mee voor de bagage, het eten en de mobiele keuken. Er loopt een kok mee die voor smakelijke maaltijden zorgt. Dagelijks wordt er een medische check gedaan om te zorgen dat de gezondheid van de deelnemers voldoende is om verder te gaan. Kortom, zowel voorafgaand aan de reis als tijdens de beklimming staat een heel team aan experts voor je klaar.

Reissom en sponsoring

De Kilimanjaro Charity Climb is een sponsorreis. Dat wil zeggen dat de deelnemers, naast het leveren van een sportieve prestatie, zich inzetten voor het ophalen van sponsorgeld dat aan de geselecteerde doelen geschonken kan worden. 


We maken onderscheid tussen de reissom en het sponsorgeld. 

De reissom bedraagt € 2500 per persoon. In de reissom zit inbegrepen:

 • Uitgebreid voorbereidingstraject, onder leiding van expeditie leider Anneke Vermeulen, vanaf het moment van aanmelding tot vertrek
 • Voorbereidingsdag met wandeling met de gehele groep, ergens centraal in Nederland
 • Coaching en advies over fondsenwerving en een handige toolkit fondsenwerving
 • Uitgebreide schriftelijke informatie vooraf
 • Expeditie t-shirt
 • Eerste 2 nachten in een comfortabele accommodatie in Moshi (logies en ontbijt), voorafgaand aan de beklimming
 • 7-daagse Kilimanjaro beklimming, incl. alle accommodatie en maaltijden
 • Begeleiding van goed opgeleide, zeer ervaren en betrouwbare gidsen waarmee wij jarenlange ervaring hebben
 • Geheel team van dragers, koks en assistent gidsen ter ondersteuning van de groep
 • Certificaat en afscheidsceremonie na afloop van de klim
 • Projectbezoek aan één van de begunstigde projecten die eerdere Kilimanjaro donaties van Doingoood foundation heeft ontvangen
 • 2 nachten in een comfortabele accommodatie in Moshi (logies en ontbijt), na aan de beklimming

De reissom betreft geen donatie, hoewel je uiteraard vrij bent om je ook voor dit bedrag (persoonlijk) te laten sponsoren. In dat geval betaalt de sponsor de donatie rechtstreeks aan de deelnemer en is deze niet als gift aftrekbaar.

De expeditieleden zetten zich in voor sponsorwerving. De richtlijn hiervoor is € 2500,- per persoon. Dit bedrag is 100% een donatie en komt geheel ten goede aan de begunstigde projecten. Sponsoring wordt overgemaakt aan onze stichting met ANBI status en kan in aanmerking komen voor belastingaftrek als gift.


Onze ervaring is dat deelnemers in eerste instantie schrikken van het ophalen van een bedrag van € 2500,-. Dan is het goed om te weten dat bijna alle deelnemers, in praktijk, uiteindelijk meer dan dit bedrag ophalen. En dat iedereen het vooraf heel spannend vond of het haalbaar zou zijn.

Matthijs over zijn fondsenwerving


Matthijs deed in 2016 mee aan de Doingoood Kilimanjaro beklimming en vertelt hoe hij de fondsenwerving heeft aangepakt en hoe hij in 4 maanden tijd 5.000 euro heeft geworven.


Kilimanjaro Charity Climb 2020: Lemosho route

Deze route duurt 7 dagen en 6 nachten. Daarnaast nemen we nog wat dagen voor en na de reis voor acclimatisering en project bezoek.


De Lemosho route voert je door bossen en regenwoud, over heidelandschappen via de ‘kissing rock’ naar een ‘maanlandschap’. En natuurlijk sneeuw op de top!


Het is belangrijk dat je een voldoende basisconditie hebt. Een goede voorbereiding voor de Kilimanjaro beklimmen zal helpen om tijdens de expeditie zowel mentaal als lichamelijk vol te houden. Het is moeilijk in te schatten of je last zult krijgen van hoogteziekte. Omdat deze expeditie een wandeling betreft is het belangrijk om je voor te bereiden op rustig maar zwaar wandelen op verschillende hoogtes. Maak buiten lange wandelingen met hoogteverschillen (klimmen en dalen), bijvoorbeeld in de duinen. Op de sportschool kun je wandelen op een loopband die ingesteld kan worden op verschillende steile hellingshoeken. Draag tijdens de wandelingen alvast een rugzak waarin je minimaal 3 kilo bagage en voldoende water meeneemt. Trek er minimaal 3 maanden voor uit om fit te worden voor de Kilimanjaro Charity Climb.

Ontmoet je expeditieleider

Anneke gaat in 2020 voor de 4e keer de Doingoood Kilimanjaro Charity Climb begeleiden. In deze video vertelt ze daarover. 

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door

Aatop Personeel Intermediair sponsort de Kilimanjaro Charity Climb 2020. 

Deze reis wordt mede mogelijk gemaakt door

De Zorg van de Toekomst sponsort de Kilimanjaro Charity Climb 2020. 
Wij maken gebruik van cookies