Projecten in Kenia

The Safari Heart of Africa

Kenia is het land van de onbegrensde mogelijkheden. De Big Five spotten tijdens een safari in een van de vele nationale parken, genieten met een cocktail in je hand van de prachtige stranden of gewoon heerlijk struinen over de vele souvenirmarkten in de grote steden. Het kan allemaal!

Kenia is een land in Oost-Afrika. Het heeft een tropisch klimaat en ligt aan de Indische Oceaan. Aan de kust zijn de temperaturen dag en nacht hoog. Naarmate je verder het land intrekt wordt de lucht droger en zijn de nachten kouder. De hoogste berg in Kenia is Mount Kenya (5199 meter) en het is de op na hoogste berg in Afrika. Kenia heeft een geweldige variatie aan diersoorten. Van leeuw, luipaard en olifant tot zelfs drie verschillende soorten giraffen. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen hier. 

Kenia is een meertalig land met als officiële talen Engels en Ki Swahili.

Je helpt mee bij onze hartverwarmende projecten, in de stad of op het platteland. Allemaal gerund door lokale projectleiders met het hart op de juiste plek. Hieronder vind je alle projecten, overzichtelijk per categorie. Van welk project gaat jouw hart sneller kloppen? Natuurlijk helpen wij jou zo goed mogelijk bij het selecteren van het best passende project voor jou. 

Gezondheidszorg

HBO & WO Projecten, MBO projecten, Government Hospital, Kenia, Vrijwilligerswerk, Doingoood Experience, check

Het is een overheidsziekenhuis, wat inhoudt dat vaak mensen met zeer lage inkomens naar dit ziekenhuis komen. Het ziekenhuis heeft veel verschillende afdelingen, zoals de mannen- en de vrouwen-verpleegafdeling, een kinderafdeling, een vaccinatie-afdeling, consultkamers, een verloskundige afdeling en een operatiekamer. Daarnaast is er op het terrein een HIV-kliniek, een TBC-kliniek en een psychiatrisch ziekenhuis.

Het is een modern en goed ingericht ziekenhuis dat zeer geschikt is voor verpleegkunde stages. Men biedt een breed scala aan diensten waaronder een polikliniek, een antenetal centrum, een family planning and reproductive health unit en afdelingen diagnostiek en therapie. Ook is er een kinderafdeling, laboratorium, radiologie afdeling en een afdeling chirurgie. 

Psychische Gezondheidszorg

Dit project is onderdeel van een groot algemeen ziekenhuis. Naast psychiatrische zorg bieden ze ook psychologische zorg aan zowel volwassenen, jongeren en kinderen.  Aan de overkant is een aparte Youth Friendly Clinic. Hier zijn maatschappelijk werkers en psychologen werkzaam. In deze kliniek kunnen jongeren, maar ook volwassenen zonder schaamte praten over ziektes of mentale problematiek. Ook krijgen ze tips en adviezen hoe hiermee om te gaan. 

Het psychiatrische ziekenhuis is het op één na grootste ziekenhuis voor psychiatrie in Kenia en heeft nu een beddencapaciteit van 70. De patiënten hebben vaak drugs gerelateerde problematiek en worden door de politie of familieleden naar het ziekenhuis gebracht voor opname. Ook worden mensen behandeld voor onder andere schizofrenie, bipolaire stoornissen, depressie en andere psychosomatische stoornissen. 

Special Needs

Het is ontstaan als een trainingscentrum voor lichamelijk gehandicapten. Zij werden en worden nu ook weer getraind in de meubelmakerij en vakonderwijs. Momenteel zijn er ongeveer 39 mensen werkzaam. De meubels worden vooral verkocht voor de lokale markt maar dit zouden ze graag uitbreiden naar de internationale markt. De workshop heeft veel potentie en breidt zich langzaam uit over Kenia.

APDK is een revalidatiecentrum voor kinderen met een lichamelijke handicap. Sommige kinderen zijn ook verstandelijk beperkt of hebben een combinatie van verschillende handicaps. Het centrum beschikt over een eigen ruimte voor fysiotherapie, ergotherapie en een gipskamer. 

Dit mobiliteitscentrum bevindt zich in een buitenwijk van de stad Mombasa en is onderdeel van een revalidatiekliniek voor kinderen met een lichamelijke en/of geestelijke beperking.  Het mobiliteitscentrum beschikt over zeer moderne apparatuur voor het ontwikkelen van onderbeen protheses en ortheses.

Community

Dit prachtige project helpt mensen met een verstandelijke beperking om een eigen inkomen te genereren. Een aantal van hen wonen ook in een community op het project. Er zijn speciale workshops voor het ontwerpen van sieraden, het maken van kleding, riemen, tassen en houtsnijwerk. Alle ontworpen producten worden verkocht in de souvenirwinkel op het project of er zijn orders van internationale of nationale organisaties die de hier ontwikkelde producten bestellen.

Dit project ligt vlakbij de ingang van het Nationaal Park Shimba Hills. Iedereen met een liefde voor natuur en wildlife gaat hier zijn hart ophalen. Niet alleen verblijf je in een prachtig gebied in de natuur, je bent ook gefocust op het behoud & onderhoud van de natuur en het wildlife wat daar is.

Dit project zet zich met volle overgave in om de  leefomstandigheden van diverse doelgroepen in de community te verbeteren. Denk hierbij aan kwetsbare vrouwen en / of meisjes en tienermoeders, maar ook jongeren met een drugs- of crimineel verleden. De community doet er alles aan om deze groep weer perspectief en structuur te bieden.

Educatie

De school bevindt zich in Bombolulu, één van de buitenwijken van Mombasa. Dit is een wijk met behoorlijke maatschappelijke problematiek. Veel kinderen komen uit eenouder gezinnen en sommige kinderen komen uit extreem arme gezinnen en/of hebben te maken met een ongezonde thuissituatie. De leraren geven alleen les. Er is wel ruimte en tijd voor sport- en spelactiviteiten, creatieve educatie zoals zingen, schilderen/dans en knutselen.

Groen & Recycle

De mensen op dit project zijn erg enthousiast, bevlogen en geloven in hun missie: het bewustmaken van de gemeenschap van het belang van afvalscheiding en het schoonhouden van hun eigen leefomgeving. Het afval wordt wekelijks opgehaald bij de huishoudens en gescheiden. Daarna wordt het gebruikt voor recycling zoals het maken van drums, afvalemmers en lampen. Dit wordt verkocht.

Dieren

Inmiddels is dit project uitgegroeid tot het grootste apenproject van Kenia. Er worden hier naast de colobus apen ook nog vier andere soorten apen opgevangen. Naast het opvangen, verzorgen en voeden van de dieren worden in en om het centrum inheemse bomen gekweekt en geplant. Dit om ervoor te zorgen dat de natuurlijke habitat van deze dieren niet verdwijnt.

Jongeren

In Mombasa, de op één na grootste stad van Kenia, leven veel straatkinderen. De kinderen komen door verschillende situaties op straat terecht. Vaak kennen zij problemen als armoede, ouders die overleden zijn (bijv. door HIV/AIDS), huiselijk geweld, (seksueel) misbruik en verslaving bij een of beide ouders. Naast het voorzien in basisbehoeften zoals eten, veiligheid, medische zorg en scholing biedt het project een dynamisch programma aan.