arrow_drop_up arrow_drop_down

Kamwokya Community Project

Kampala, Oeganda

Over dit project

Dit project werd in 2014 opgericht door voormalig straatjongen Kennie, met als doel hoop te brengen naar de minderbedeelde kinderen in de sloppenwijk Kamwokya in de hoofdstad Kampala. Het project richt zich op kinderen die op straat leven, weeskinderen, kinderen besmet met HIV/AIDS en kinderen met een handicap. Door deze kinderen scholing te bieden, psychische ondersteuning, hen te rehabiliteren en met hen te spelen, draagt het project bij aan het welzijn van de kinderen en hun sociaal economische status. Ooit werd Kennie door een barmhartige Samaritaan geholpen om zijn leven weer op de rit te krijgen. Dat is wat hij nu doet voor de kinderen in zijn voormalige wijk.


Door te spelen, wordt contact gelegd en talent ontdekt. 

Ongeveer 200 kinderen zijn aangesloten bij de programma’s van het project. Door het spelen van onder voetbal en schaken, leren deze kinderen sociale vaardigheden. Daarnaast biedt het project medische verzorging, dagelijkse voeding en basisonderwijs. De programma’s zijn zowel voor jongens als voor meisjes in de leeftijdsgroep van 6 tot 16 jaar. Ook de families en de gemeenschap worden betrokken. Zo zijn er voorlichtingsprogramma over hygiene en worden vooral vrouwen, gestimuleerd in het opzetten van een groentetuin om in de eigen eerste levensbehoefte te kunnen voorzien. Voor getalenteerde kinderen wordt gezocht naar beurzen zodat zij een gerichte (vervolg)opleiding kunnen volgen.


De 200 kids zijn elke dag welkom in het drop-in center voor een eenvoudige maaltijd, om met elkaar te spelen, te socialiseren en om te leren. Een klein aantal kinderen verblijft in het rehabilitatie centrum. Hier wonen zij tijdelijk tot een oplossing is gevonden voor hun persoonlijke situatie en zijn kunnen reïntegreren thuis, bij familie of in de gemeenschap.


"Complimenten! Het hele traject: van aanmelding, mailtjes tussendoor, aankomst, tot het afscheid. Alle afspraken en beloftes zijn nagekomen. Geweldig! Veel bewondering voor Eva, de verantwoording die zij heeft, de taak om iedereen wegwijs te maken, het oplossen van 'problemen'. Heb me vanaf het begin tot eind fijn gevoeld.

Kortom; geweldige tijd gehad."


Geertje van Olst, Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

 • Helpen met het lesgeven aan de allerkleinsten
 • Helpen met het maken van huiswerk
 • Helpen in het drop-in centre
 • Organiseren van activiteiten (sport, spel, creatief, muziek of dans)
 • Meehelpen met het klaarmaken van de maaltijden
 • Meehelpen bij outreaches in de wijk
 • Meehelpen bij het organiseren van toernooitjes en het coachen van voetbalteams

Het drop-in centre is nog in aanbouw dus je bent ook van harte welkom om de handen uit de mouwen te steken met het verder (op)bouwen van het centrum. 

Dit ben jij

 • Minimaal 20 jaar
 • Affiniteit met de doelgroepen van dit project
 • Opleiding of ervaring met specifieke (uitdagende) doelgroepen is een voordeel
 • Je bent in staat als voorbeeldrol te functioneren
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
 • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het project ligt op 25 minuten brommer taxi afstand van het Doingoood huis
 • Je werkt op verschillende locaties midden in een sloppenwijk van Kampala
 • Dit project is door S-BB erkend als geschikte MBO stageplaats voor maatschappelijke zorg opleidingen

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                  
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies