arrow_drop_up arrow_drop_down

Jongerenreis Afrika

Laat ons je helpen om goed georganiseerd op reis naar Afrika te gaan

13
dagen op reis

16

jongeren kunnen mee

1000+
dingen te zien en te beleven


Ga jij met ons mee op Jongerenreis naar Afrika? Dan staat jou een reis te wachten waar avontuur, ontwikkelen en ontdekken centraal staan. Onder leiding van onze ervaren, Nederlandse reisleiding maak je op een unieke manier kennis met je bestemming. We gaan de handen uit de mouwen steken bij een hartverwarmend, kleinschalig  maatschappelijk project.

Ook nemen we je mee naar de Afrikaanse savannen voor een onvergetelijke safari. Dat wordt volop wilde dieren spotten! Tussendoor doen we nog een aantal vette excursies. Hierbij kom je op plekken waar je als toerist niet gauw komt. In korte tijd maak je superveel mee. Je komt gegarandeerd terug als wereldburger en met onvergetelijke herinneringen.

Bij Afrika had ik wel een beetje een beeld van tevoren, maar toch is het altijd weer anders in het echt. Ik verwachtte al dat de reis heel leuk en bijzonder zou worden, maar om het dan ook echt zelf zo mee te maken is toch anders. Ik vond eigenlijk alles ontzettend leuk. De groep was hartstikke gezellig en we hebben ons geen moment verveeld. De projecten, zoals de straatjongeren, maakten diepe indruk en waren erg leerzaam en bijzonder.
Jennifer Scheuter, Jongerenreis Oeganda 2018

Over deze Jongerenreis Afrika 2020

Een jongerenreis vol hoogtepunten

 • Maak een onvergetelijke reis in een groep met jongeren tussen de 17 en 25 jaar
 • De lach op de gezichtjes bij het project waar we vrijwilligerswerk gaan doen, vergeet je nooit meer
 • Spot een olifant, leeuw of chimpansee in het wild (en van dichtbij). Camera's in de buurt houden!
 • Beleef een hele toffe afwisseling van ontspanning, iets goeds doen en het land en de cultuur écht meemaken
 • Doe en ervaar dingen die een ‘gewone toerist’ niet meemaakt
 • Ontmoet Oegandese leeftijdsgenoten en breng 2 dagen vol sport, spel en muziek met elkaar door
 • Reisdata van 30 juli t/m 15 augustus 2020 (17 dagen)
 • Gegarandeerd vertrek! Wanneer je je aanmeldt voor deze reis weet je ook zeker dat je reis doorgaat!
 • Vliegen met de hele groep én 2 Nederlandse reisleidsters


Samenstelling groep:

Nederlandse reisleiding: 2 vrouwen, 30 jaar
Meisjes: 2 x 17 jaar, 1 x 18 jaar, 4 x 18+ jaar
Jongens: 1 x 18 jaar

€ 1495,-

Jongerenreis Afrika 2020

Wil jij mee op Jongerenreis naar Oeganda in 2020?


Deze toffe, inspirerende Jongerenreis staat gepland van 30 juli t/m 15 augustus 2020. Wil je zeker zijn van een plaats op deze reis? Meld je dan hieronder aan, of neem alvast een optie!

Ik wilde vrijwilligers werk doen na mijn examen, dit was een reis met jongeren tussen de 15 en 19 jaar dat vond ik een leuke leeftijd. Ik vond de reis heel erg leuk! Ik had niet verwacht dat de kinderen zo blij zouden worden bij de vrijwilligersprojecten. Het leukste vond ik het mountainbiken, achterop op de bodaboda (brommer taxi) rijden en het project bij de straatkinderen. Ik heb veel geleerd en een hele leuke groep ontmoet. Alles was goed geregeld!
Mariëtte Soellaart, jongerenreis Oeganda 2018

Verder over deze Jongerenreis

                                                                            

Jongerenreis Afrika

Programma van dag tot dag

Dag 1: Welkom in ‘The Pearl of Africa’ Oeganda! Vandaag komen we aan in het mooie Oeganda waar we de komende 17 dagen een heel gave reis gaan maken. Nadat we zijn geland, rijden we in ongeveer 20 minuten naar het knusse guest house in Entebbe voor onze eerste nacht.

Verzorging: logies

Dag 2: Na een heerlijk ontbijt krijg je je eerste introductie over Oeganda. Je ontmoet de chauffeurs en de verdere reisleiding en het programma van de reis wordt besproken. Daarna stappen we de bus in voor een 2,5 uur durende rit naar het stadje Masaka, in het zuid-oosten van Oeganda. Onderweg kijk je je ogen uit. Het straatbeeld is compleet anders dan je van thuis gewend bent: vrouwen die met koopwaren op hun hoofd lopen, brommers met de meest bijzondere ladingen achterop (wel eens een bankstel per brommer vervoerd?), groenten- en fruitkramen en velden vol maïs. Onderweg naar Masaka maak je meteen je eerste foto-stop: op de evenaar. We gaan hier lunchen en hebben de gelegenheid om foto’s te maken en om letterlijk op de evenaar te staan. De shop-liefhebbers kunnen hier alvast hun eerste behoeften bevredigen, want er is van alles aan leuke souvenirs te koop. Hierna vervolgen we onze weg naar Masaka, waar we in de middag aankomen bij de accommodatie van het project.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 3 en 4: Op deze dagen gaan we onze bijdrage leveren aan een hartverwarmend partner-project van Doingoood. We beginnen met een rondleiding en introductie van het project, waarbij je uitleg krijgt wat het project precies inhoudt. Daarna gaan we aan de slag. Onze werkzaamheden zullen bestaan uit het opknappen en vrolijk beschilderen van (klas en/of slaap-lokalen), het begeleiden van sport, spel en knutsel activiteiten. Degenen die niet bang zijn om vieze handen (en voeten!) te krijgen kunnen helpen met het bouwen van brandveilige kookplaatsen voor in de huisjes van de lokale bevolking. We doen activiteiten waar het project behoefte aan heeft en die we binnen de beschikbare tijd kunnen afronden. Op die manier is het vrijwilligerswerk effectief voor iedereen!

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 5: Vandaag hebben we een sportieve uitdaging voor je in petto. We gaan namelijk mountainbiken bij Lake Mburo. Onder leiding van een gids ga je op pad en kun je genieten van de prachtige natuur. Wees niet verbaasd als je onderweg een groepje zebra’s tegen komt die rustig staan te grazen. Een Oegandees ‘zebra-pad’! Je rijdt langs lokale huisjes en ziet het Oegandese plattelandsleven van dichtbij. Aan het einde van de dag kom je moe maar voldaan terug bij de accommodatie.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 6 & 7 gaan we weer verder aan de slag bij het project waar je ook op dag 3 & 4 al hebt meegeholpen.

Op dag 8 bezoeken we een lokale kerk. Dat wordt zingen en swingen! In de middag kan je je kook skills gaan uitbreiden in de Oegandese keuken.

Dag 9: Vandaag is de laatste dag vrijwilligerswerk bij het project van afgelopen week.

Dag 10, 11 en 12: Deze 3 dagen ga je op safari naar Queen Elizabeth national Park. Je maakt een boottocht over het Kazinga kanaal en sport wilde dieren op de kant. Je gaat op zoek naar Chimpanzees in het regenwoud en maakt een game drive op zoek naar de big 5. Zie je die leeuw daar luieren onder de acacia boom?


Dag 13 en 14 zullen indrukwekkend worden en je nog lang bijblijven. We pakken onze spullen en verblijven de komende 2 nachten in een hostel. We bezoeken een project voor straatkinderen, die hier de kans krijgen om van de straat te komen en hun school af te maken. Het project doet ontzettend goed werk. Ze werken zowel in de sloppenwijken waar de kinderen op straat leven, als in het centrum waar de kinderen naartoe komen voor een maaltijd, wondverzorging en wat lessen in rekenen, schrijven en lezen. Er is een koekjes-bakkerij waarmee de kinderen op straat wat proberen bij te verdienen. De straatkinderen zijn je leeftijdsgenoten. Hun leven ziet er -waarschijnlijk- totaal anders uit dan dat van jou. Tegelijkertijd zul je merken dat jongeren over de hele wereld ook veel gemeen hebben. Wij geloven dat sport verbroedert en verbindt. Daarom staan deze 2 dagen in het teken van sport, spel, muziek en ontmoeting. We gaan er 2 onvergetelijke, positieve dagen van maken voor álle betrokken jongeren! Degenen die het willen kunnen in overleg met de projectleiding mee op een avond-outreach naar de straatkinderen die in de stad te vinden zijn.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner

Dag 15 en 16: Op naar de avonturen hoofdstad van Oeganda: Jinja! In dit schattige dorpje, waar koloniale elementen nog goed te zien zijn, kan je heerlijk relaxen. Maar er is ook genoeg avontuurlijks te doen! Wat dacht je van wildwater raften of paardrijden? De excursies van vandaag zijn optioneel en kan je tegen betaling bijboeken.

Verzorging: ontbijt, lunch en diner (m.u.v. dag 16, dan is lunch niet inbegrepen!)

Dag 17: Vandaag is het de dag dat we afscheid gaan nemen van het mooie Oeganda. Je hebt overdag nog de tijd om even te relaxen, te zwemmen of de laatste inkopen van souvenirs te doen. In de avond vlieg je, met een schat aan mooie herinneringen, terug naar Nederland.

Verzorging: ontbijt

Inbegrepen

> Nederlandse reisleiding, vanaf de vlucht vanuit Nederland
> Accommodatie in een slaapzaal en tijdens de safari in een tent
> Alle omschreven activiteiten in het programma: city tour (met gids), 3-daagse safari, mountainbiken
> Sponsoring van de activiteiten op de projecten waar we vrijwilligerswerk gaan doen
> Maaltijden volgens omschrijving in het programma

Niet inbegrepen

> Vliegticket, Visa, Vaccinaties , Reisverzekering
> Optionele, extra activiteiten (zoals op dag 16), souvenirs en persoonlijke uitgaven
> Drankjes en snacks
> Lunch op dag 16
> Doingoood is deelnemer aan het garantiefonds GGTO en is verplicht om €15 per boeking (apart) in rekening te brengen.

Praktische informatie

Vliegticket

De kosten van de vliegtickets zijn niet bij de prijs inbegrepen en zullen waarschijnlijk tussen de € 700 en € 900 liggen. Vlucht wordt door de deelnemer zelf geboekt. Wij adviseren de rechtstreekse retourvlucht met KLM, daarmee vliegt de reisleider ook.

Visum

Voor Oeganda dien je een visum aan te schaffen. Deze regel en betaal je vooraf online en kost $50. Nadat je de reis geboekt hebt, informeren we je hoe je je visumaanvraag aanpakt.

Vaccinaties

Voor een reis naar Oeganda is een aantal vaccinaties noodzakelijk, waaronder gele koorts. Doingoood werkt samen met Thuisvaccinatie.nl waar je makkelijk online een afspraak mee kunt maken. Zoals de naam al zegt, men komt bij je thuis vaccineren. Ook kun je direct je malariapreventie regelen. Wij adviseren hiervoor Malarone en verzoeken je -vanwege de heftige bijwerkingen- dringend om het middel Lariam te vermijden.

Geld

In Oeganda betaal je met de Oegandese shilling (UGX). Je kunt met je eigen bankpas geld afhalen in Oeganda. In Nederland zijn Oegandese shillingen niet vooraf verkrijgbaar. Zorg ervoor dat je bank op de hoogte is dat je je pas in Oeganda wilt gebruiken.

Vervoer

Tijdens de gehele reis zorgt Doingoood voor vervoer met een eigen busje en chauffeur. Op die manier kunnen we ons veilig, en met de hele groep tegelijk, verplaatsen.

Ziekte

Mocht je onverhoopt ziek worden of medische assistentie nodig hebben dan zorgt de reisleider ervoor dat je met iemand van ons naar een vertrouwde kliniek gaat voor behandeling.

                                                                                      

Jongerenreis Afrika 2020: wist je dat....

 • De meeste jongeren voor deze reis zich aanmelden als alleen-reiziger? 
 • Er zowel Nederlandse als Belgische jongeren aanmelden voor deze jongerenreis?
 • Je waarschijnlijk veel nieuwe vrienden maakt en deze vriendschappen ook na de reis blijven bestaan?
 • Oeganda veel groener is dan jij je kan voorstellen?
 • Je na je Oeganda reis nooit meer aan een horloge denkt als je het woord 'Rolex' hoort?
 • Je nooit maar één keer naar Afrika gaat? Je dus een behoorlijke kans maakt op een (niet-schadelijke) Afrika-verslaving?
 • Wij zorgen dat je gewoon heel goed georganiseerd naar Afrika op reis gaat?
Wij maken gebruik van cookies