arrow_drop_up arrow_drop_down

'Travel is the only thing you buy that makes you richer'

100% transparant over kosten, wel zo eerlijk

15
jaar Afrika ervaring
1000+
blije Afrika gangers sinds 2010
340.000+
euro gedoneerd aan projecten
"Ik heb een moeilijke start gehad en ben helaas van stageplaats moeten veranderen. Dit heeft me veel stress opgeleverd, maar ik ben blij dat Doingoood me hierbij geholpen heeft. Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug. En Doingoood is relatief goedkoop in vergelijking met andere organisaties. Hele fijne begeleiding gehad van Lisanne. Bij haar kon je niet alleen terecht met je stageverhalen en eventuele problemen, maar ook je persoonlijke verhaal (bijv. heimwee) als je daar behoefte aan had. Lisanne was echt bereid om te helpen en kwam regelmatig langs in het ziekenhuis.. Dankjewel voor alles Lisanne!".
Emma van der Wekken, verloskunde stage Kenia

Waarom (niet) betalen voor vrijwilligerswerk of stage?

Betalen voor vrijwilligerswerk of stage, dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig. En dat is het ook. Want waarom zou je betalen voor het feit dat je komt helpen?


De projecten in Afrika waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen, hebben lage inkomsten of zijn afhankelijk van giften. Zij kunnen de kosten voor jouw reis en verblijf niet betalen. Doingoood is een sociale onderneming. Wij ontvangen geen subsidies en betalen alle kosten om de organisatie draaiende te houden daarom zelf.
Alle kosten die jij maakt voor je reis, onze begeleiding en jouw verblijf zijn voor jouw eigen rekening.


De mensen die bij Doingoood werken om jouw Afrika ervaring zo zorgeloos mogelijk te maken, zijn zelf geen vrijwilligers maar ontvangen een salaris. Je betaalt alleen voor de kosten die horen bij je reis: ophalen van de airport, de accommodatie, de organisatie, voorbereiding en de begeleiding van je vrijwilligerswerk of stage. 


Maar het vrijwilligerswerk of de stage zelf, daar betaal je niet voor.

En daar hebben wij goede redenen voor.

Soms krijgen wij de vraag welk deel van de kosten die je betaalt, naar het project gaat. Jij vindt het misschien ook fijn als jouw komst mede (financieel) ten goede komt aan het project. Doingoood draagt geen geld af aan het project waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen. En daar hebben we hele goede redenen voor. Kort gezegd komt het erop neer dat als  je een project betaalt voor het ontvangen van vrijwilligers of stagiaires, er een 'verdienmodel' ontstaat. Hierdoor ontstaat er een financieel belang voor het in stand houden van het project en het ontvangen van (zoveel mogelijk) vrijwilligers en stagiaires.
Terwijl je eigenlijk denkt dat jouw geld iets goeds doet, brengt jouw geld dan onbedoeld juist schade toe.

Wil je weten hoe en waarom? Lees dan hier de verdere uitleg.

 

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen uiteraard ook kosten bij kijken maar belangrijker is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op?' Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken.


* Doingoood is deelnemer aan het garantiefonds GGTO en wij zijn verplicht om €15 per boeking (apart) in rekening te brengen. 


Let op: de kosten per week hebben betrekking op het aantal weken van de duur van je verblijf, niet op de weeknummers van het kalenderjaar! 

Deelname kosten € 499  
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 17 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Wat wordt van jouw geld betaald?

Doingoood is een sociale onderneming. Wij ondernemen vanuit onze maatschappelijke missie (impact first!). Onze impact realiseren wij als een zelfstandige onderneming die een dienst levert. Winst is voor ons geen doel op zich, maar een middel om duurzaam sociaal te kunnen blijven ondernemen. Zonder een financieel gezonde onderneming kan het maatschappelijke doel niet gerealiseerd worden.


Je betaalt eenmalig een vast bedrag aan deelnamekosten. Hiermee dekken kosten die wij maken om Doingoood draaiende te kunnen houden. Denk aan o.a. kosten voor info avonden, abonnementen op systemen, advertenties, bankkosten, website, salarissen, contributies (bijvoorbeeld voor VVC en GGTO), telefoon, internet en drukwerk.  

Daarnaast betaal je een bedrag per week. Hiervan wordt jouw accommodatie betaald, maar ook de operationele kosten. Daarnaast alle kosten voor het runnen van de operatie op jouw bestemming. Denk aan kosten voor het salaris van de coördinatoren, transport, internet en telefoon, maar ook kosten voor registraties en vergunningen op de bestemming. 

Wat krijg je?

 • Goed advies en duidelijke informatie vooraf
 • Een heel goed georganiseerde Afrika ervaring
 • Transfers bij aankomst en vertrek
 • Accommodatie
 • Praktische 'wegwijs' tour bij aankomst
 • Begeleiding van onze Nederlandse coördinator in Afrika
 • Coördinator staat 24/7 standby in geval van nood
 • Voorbereidingstraining van 1 dag
 • Toegang tot onze online community met uitgebreide voorbereidingsinformatie
 • Reisgenoten ontmoeten in onze online community
 • GGTO garantie zodat jij geen financieel risico loopt
 • Certificaat na afloop

Wat regel je zelf?

 • De 4 V's: vliegticket, verzekering, visa, vaccinaties
 • Maaltijden, vaak wordt gezamenlijk boodschappen gedaan en gekookt
 • Kosten  van je VOG-aanvraag (± 25 euro, betaal je aan ministerie van Justitie)
 • Het openbaar vervoer in Afrika naar je project en vrijetijdsbesteding

Goed om te weten

 • De investering voor de projecten en 'Msambweni hospital' en 'Blessed Camp' wijken af van bovenstaande bedragen. Op de pagina's van de projecten zelf vind je de juiste bedragen. 
 • Ziekenhuizen kunnen soms extra kosten doorberekenen voor begeleiding van vrijwilligers en/of stagiaires. Deze bedragen zijn niet inbegrepen in de hier vermelde kosten. Per project vind je hier specifieke informatie over, onder het kopje 'voorwaarden'. 
 • Bovengenoemde prijzen gelden voor alle projecten, met uitzondering van het Wildlife project Namibië. Uitleg en informatie hierover vind je op de pagina van het project. 
 • De prijzen die je op deze pagina vindt, zijn geldig voor vertrekken tot 31 maart 2020. Als je eenmaal definitief aangemeld bent (dat is na je intakegesprek en nadat wij je vluchtschema ontvangen hebben) gelden eventuele prijsverhogingen niet voor jou.
 • Afwijken van de vaste aankomstdagen (behalve in Namibië) is -bij hoge uitzondering en alleen na overleg met ons- mogelijk. Hiervoor berekenen wij een toeslag van € 120. 
Erg naar mijn zin gehad, een ervaring om nooit te vergeten!
"De coördinator stond altijd voor me klaar van begin tot eind. Ze had zelf ook veel ervaring wat erg fijn was en kon elke vraag wel beantwoorden of gewoon naar je luisteren. Zelf had ik niet zoveel behoefte aan begeleiding, maar toch stond ze iedere keer klaar om naar mijn verhaal te luisteren en te checken of alles oké was."
Eva Tabak, vrijwilliger Oeganda
Ik zou zo nog een keer gaan, wil nu alweer terug :-)
Ik heb bijna een maand lang met 8 mensen in het Doingoood huis gezeten en dit was super gezellig en hele leuke mensen. De coördinator heeft het geweldig gedaan! Als ik een vraag had kon ik altijd bij haar terecht en ze heeft me ook heel goed geholpen met een oplossing vinden toen ik van project wilde veranderen. 
Caroline Vis, vrijwilliger Malawi
Ik heb een super tijd gehad, het was een ervaring om nooit te vergeten!
Ik heb een super tijd gehad in Kenia. Wat een mooi land met vriendelijke mensen. Je kunt je van te voren totaal niet bedenken hoe het daar zal zijn. Het zo anders dan je denkt. De coördinator was super! Erg fijn dat ze Nederlands was en een verpleegkundige achtergrond heeft. Alles is goed geregeld en als je vragen hebt kun je deze altijd stellen.
Fleur van de Pas, stage in Kenia

Indicatie bijkomende kosten

 • Vliegticket (mede afhankelijk van het seizoen): tussen € 600 en € 900 euro. Kijk ook eens voor vertrekken vanaf Brussel of Dusseldorf, dat kan soms behoorlijk veel goedkoper zijn
 • Visa: tussen $ 50 (Oeganda en Kenia) en $ 75 (Malawi). Afhankelijk van hoe lang je blijft, kan verlengen -tegen betaling- nodig zijn. Meer informatie hierover krijg je na aanmelding via de voorbereidingsinformatie op onze online community
 • Permits: voor sommige landen is een aanvullende registratie, pass of permit van toepassing voor stage of vrijwilligerswerk. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.
 • Verzekering: Tasman Verzekeringen biedt goede dekkingen, specifiek voor buitenlandstages en vrijwilligerswerk
 • Vaccinaties: kijk eerst wat je zorgverzekering standaard al dekt, en waar je je van hen moet laten vaccineren. Of maak online een afspraak met Thuisvaccinatie.nl
 • Kosten openbaar vervoer: gemiddeld tussen € 1,50 en € 3,00 euro per dag
 • Eten en drinken: koop je luxe, westerse producten in de supermarkt (zoals yoghurt, kaas, cornflakes, chocopasta) dan zijn de prijzen vergelijkbaar met in Nederland. Koop je veel lokaal en je groenten en fruit op de markt, dan kom je met gemiddeld 5 euro per dag (voor 3 maaltijden) een heel eind. Vaak wordt er gezamenlijk boodschappen gedaan, waardoor veel kosten gedeeld worden. 
Wij maken gebruik van cookies