‘Travel is the only thing you buy that makes you richer’

100% transparant over kosten, wel zo eerlijk

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: ‘wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.

Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf.

Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.

Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken.

Ik heb een moeilijke start gehad en ben helaas van stageplaats moeten veranderen. Dit heeft me veel stress opgeleverd, maar ik ben blij dat Doingoood me hierbij geholpen heeft. Het kost wat, maar je krijgt er goede begeleiding voor terug. En Doingoood is relatief goedkoop in vergelijking met andere organisaties. Hele fijne begeleiding gehad van de coördinator. Bij haar kon je niet alleen terecht met je stageverhalen en eventuele problemen, maar ook je persoonlijke verhaal (bijv. heimwee) als je daar behoefte aan had. De coördinator was echt bereid om te helpen en kwam regelmatig langs in het ziekenhuis.. Dankjewel voor alles Doingoood!

Emma

stagiaire Kenia

Jouw investering

Deelname kosten € 499

Dit zijn eenmalige deelnamekosten

Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149

Dit bedrag betaal je per week voor je eerste tot en met je 8ste verblijfsweek

Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139

Dit bedrag betaal je per week voor je 9e tot en met je 16e verblijfsweek

Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129

Dit bedrag betaal je per week voor je 16e tot en met je 26ste verblijfsweek

Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Dit bedrag betaal je standaard voor de transfers. Mocht je geen gebruik maken van (een deel van) de door ons verzorgde transfers, dan is het helaas niet mogelijk om dit te verrekenen op je faktuur. 

Wat krijg je?

> Goed advies en duidelijke informatie vooraf
> Een heel goed georganiseerde Afrika ervaring
> Transfers bij aankomst en vertrek
> Accommodatie
> Praktische ‘wegwijs’ tour bij aankomst
> Begeleiding van onze Nederlandse coördinator in Afrika
> Coördinator staat 24/7 standby in geval van nood
> Toegang tot onze besloten Facebook groep waar je reisgenoten kan ontmoeten of ervaringen kan vragen
GGTO garantie zodat jij geen financieel risico loopt
> Certificaat na afloop

Wat regel je zelf?

> De 4 V’s: vliegticket, verzekering, visa, vaccinaties
> Indien van toepassing: eventuele kosten voor een corona test en/of quarantaine maatregelen
> Maaltijden, vaak wordt gezamenlijk boodschappen gedaan en gekookt
> Online voorbereidingstraining (€ 35)
> Kosten  van je VOG-aanvraag (± € 25 betaal je aan ministerie van Justitie)
> Het openbaar vervoer in Afrika naar je project en vrijetijdsbesteding

Na je definitieve aanmelding, dat is na je intakegesprek en zodra wij jouw vluchtschema hebben ontvangen, ontvang je van ons een faktuur. De aanbetaling bedraagt 20% van het totaalbedrag en het restant wordt voor vertrek voldaan.
Lees ook onze Algemene Voorwaarden goed door zodat je niet voor verrassingen komt te staan. 

Indicatie bijkomende kosten

> Vliegticket (mede afhankelijk van het seizoen): tussen € 600 en € 900 euro. Kijk ook eens voor vertrekken vanaf Brussel of Dusseldorf, dat kan soms behoorlijk veel goedkoper zijn
> Visa: tussen $ 50 (Oeganda en Kenia) en $ 75 (Malawi). Afhankelijk van hoe lang je blijft, kan verlengen -tegen betaling- nodig zijn. Meer informatie hierover krijg je na aanmelding via de voorbereidingsinformatie op onze communitypagina
> Permits: voor sommige landen is een aanvullende registratie, pass of permit van toepassing voor stage of vrijwilligerswerk. Hieraan kunnen kosten verbonden zijn.
> Verzekering: Tasman Verzekeringen biedt goede dekkingen, specifiek voor buitenlandstages en vrijwilligerswerk. Let op dat je ook een (aparte) annuleringsverzekering afsluit!)
> Vaccinaties: kijk eerst wat je zorgverzekering standaard al dekt, en waar je je van hen moet laten vaccineren. Of maak online een afspraak met Thuisvaccinatie.nl
Kosten openbaar vervoer: gemiddeld tussen € 1,50 en € 3,00 euro per dag

> Eten en drinken: koop je luxe, westerse producten in de supermarkt (zoals yoghurt, kaas, cornflakes, chocopasta) dan zijn de prijzen vergelijkbaar met in Nederland. Koop je veel lokaal en je groenten en fruit op de markt, dan kom je met gemiddeld 5 euro per dag (voor 3 maaltijden) een heel eind. Vaak wordt er gezamenlijk boodschappen gedaan, waardoor veel kosten gedeeld worden. 

Goed om te weten:

  • De investering voor de projecten en ‘Msambweni hospital‘ en ‘Blessed Camp‘ wijken af van bovenstaande bedragen. Op de pagina’s van de projecten zelf vind je de juiste bedragen. 
  • Ziekenhuizen kunnen soms extra kosten doorberekenen voor begeleiding van vrijwilligers en/of stagiaires. Deze bedragen zijn niet inbegrepen in de hier vermelde kosten. Per project vind je hier specifieke informatie over, onder het kopje ‘voorwaarden’. 
  • Bovengenoemde prijzen gelden voor alle projecten, met uitzondering van het Wildlife project Namibië. Uitleg en informatie hierover vind je op de pagina van het project. 
  • De prijzen die je op deze pagina vindt, zijn geldig voor vertrekken tot 31 december 2020. Als je eenmaal definitief aangemeld bent (dat is na je intakegesprek en nadat wij je vluchtschema ontvangen hebben) gelden eventuele prijsverhogingen niet voor jou.
  • Afwijken van de vaste aankomstdagen (behalve in Namibië) is -bij hoge uitzondering en alleen na overleg met ons- mogelijk. Hiervoor berekenen wij een toeslag van € 120. 

Wat wordt van jouw geld betaald?

Doingoood is een sociale onderneming. Wij ondernemen vanuit onze maatschappelijke missie (impact first!). Onze impact realiseren wij als een zelfstandige onderneming die een dienst levert. Winst is voor ons geen doel op zich, maar een middel om duurzaam sociaal te kunnen blijven ondernemen. Zonder een financieel gezonde onderneming kan het maatschappelijke doel niet gerealiseerd worden.

Je betaalt eenmalig een vast bedrag aan deelnamekosten. Hiermee dekken kosten die wij maken om Doingoood draaiende te kunnen houden. Denk aan o.a. kosten voor info avonden, abonnementen op systemen, advertenties, bankkosten, website, salarissen, contributies (bijvoorbeeld voor VVC en GGTO), telefoon, internet en drukwerk.

Daarnaast betaal je een bedrag per week. Hiervan wordt jouw accommodatie betaald, maar ook de operationele kosten. Daarnaast alle kosten voor het runnen van de operatie op jouw bestemming. Denk aan kosten voor het salaris van de coördinatoren, transport, internet en telefoon, maar ook kosten voor registraties en vergunningen op de bestemming.

Waarom (niet) betalen voor vrijwilligerswerk of stage?

Betalen voor vrijwilligerswerk of stage, dat klinkt natuurlijk tegenstrijdig. En dat is het ook. Want waarom zou je betalen voor het feit dat je komt helpen?

De projecten in Afrika waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen, hebben lage inkomsten of zijn afhankelijk van giften. Zij kunnen de kosten voor jouw reis en verblijf niet betalen. Doingoood is een sociale onderneming. Wij ontvangen geen subsidies en betalen alle kosten om de organisatie draaiende te houden daarom zelf.

Alle kosten die jij maakt voor je reis, onze begeleiding en jouw verblijf zijn voor jouw eigen rekening.

De mensen die bij Doingoood werken om jouw Afrika ervaring zo zorgeloos mogelijk te maken, zijn zelf geen vrijwilligers maar ontvangen een salaris. Je betaalt alleen voor de kosten die horen bij je reis: ophalen van de airport, de accommodatie, de organisatie, voorbereiding en de begeleiding van je vrijwilligerswerk of stage. 

Maar het vrijwilligerswerk of de stage zelf, daar betaal je niet voor.

En daar hebben wij goede redenen voor.

Soms krijgen wij de vraag welk deel van de kosten die je betaalt, naar het project gaat. Jij vindt het misschien ook fijn als jouw komst mede (financieel) ten goede komt aan het project. Doingoood draagt geen geld af aan het project waar je vrijwilligerswerk of stage gaat doen. En daar hebben we hele goede redenen voor. Kort gezegd komt het erop neer dat als  je een project betaalt voor het ontvangen van vrijwilligers of stagiaires, er een ‘verdienmodel’ ontstaat. Hierdoor ontstaat er een financieel belang voor het in stand houden van het project en het ontvangen van (zoveel mogelijk) vrijwilligers en stagiaires.
Terwijl je eigenlijk denkt dat jouw geld iets goeds doet, brengt jouw geld dan onbedoeld juist schade toe.

Wil je weten hoe en waarom? Lees dan hier de verdere uitleg.