arrow_drop_up arrow_drop_down

HIV project Oeganda

Kampala - Oeganda

Over dit project

Het HIV project Oeganda is ruim 15 jaar geleden opgericht om jonge mensen besmet met HIV of levend met AIDS te ondersteunen om een positief leven te leiden! Daarvoor biedt het project diverse programma’s aan in het hele land om deze groep jonge mensen te bereiken, te informeren en geeft informatie over preventie voor het verspreiden van het virus. Ook biedt dit project programma’s aan om deze groep kwetsbare jongeren te helpen stevig in hun schoenen te staan door het bieden van opleidingen en trainingen. Voorlichting aan scholen, groepen jongeren staat hoog op de agenda van HIV project Oeganda.


In de afgelopen jaren heeft HIV project Oeganda het leven van veel jonge mensen positief beïnvloed. Momenteel bestaat het ledenaantal van de organisatie uit ruim 60.000 leden. Met 6 medewerkers en 30 lokale vrijwilligers, geleid door directeur Kuraish, wordt er elke dag vanuit het hoofdkantoor in Kampala gewerkt aan het mobiliseren en het steunen van de doelgroep en de leden van het project, met als doel het promoten van kwaliteit van leven en het reduceren van het aantal (nieuwe) besmettingen in Oeganda. HIV project Oeganda heeft hierin in Oost Afrika een leidende rol. 

Complimenten voor Doingoood, het hele traject: van aanmelding, mailtjes tussendoor, aankomst bij DGhuis, tot het afscheid. Alle afspraken en beloftes zijn nagekomen. Geweldig! Veel bewondering voor Eva, de verantwoording die zij heeft, de taak om iedereen wegwijs te maken zowel in de stad als op het project.

Geweldig! Kritisch, eerlijk en vriendelijk! Heb me vanaf het begin tot eind fijn gevoeld..

Geertje van Olst, stagiaire Oeganda

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

Vrijwilligers zijn van harte welkom op het project om mee te helpen zoveel mogelijk jonge mensen in Oeganda te bereiken, hen te informeren over preventie van HIV besmetting, hoe een positief leven te leiden wanneer je besmet bent met AIDS. Je gaat mee en werkt mee tijdens het geven van voorlichtingsprogramma’s, je gaat mee op outreach om zoveel mogelijk jonge mensen in Oeganda te bereiken. Je ondersteunt bij activiteiten op het hoofdkantoor, neemt deel aan overleggen met het team. 


Je kan ook een Marketing & Communicatie stage of een buitenlandstage Social Work doen bij dit project. kijk hiervoor bij de buitenlandstage vacatures

Dit ben jij

 • Minimaal 18 jaar
 • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed zodat je onderdeel kunt zijn van het team
 • Je hebt interesse in het geven van voorlichting over een onderwerp dat nog steeds in de taboesfeer zit. 
 • Je kunt zelfstandig werken, hebt een groot aanpassingsvermogen, je bent initiatiefrijk en je hebt een groot sociaal hart
 • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
 • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

 • Het hoofdkantoor van het project vind je in de wijk Mengo, op slechts 5 brommer-taxi minuten van ons Doingoood huis
 • Het project is gewend om met veel vrijwilligers te werken. Zij begeleiden je dan ook met veel enthousiasme
 • Houd er rekening mee dat niet alle leden Engels zullen spreken waardoor je soms vertaling nodig hebt
 • Je werkt met het team onder leiding van de projectdirecteur vanuit het hoofdkantoor van het project
 • HIV en AIDS zijn nog steeds onderwerpen die in de taboe sfeer liggen. Wees je ervan bewust dat je eerst meer zal moeten leren over de Oegandese cultuur en de bijbehorende gevoeligheden en context. Sta hier open voor, zonder oordeel

Begeleiding in Oeganda

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Tijdens je vrijwilligerswerk of stage in Oeganda kan je kiezen tussen verblijf in een guesthouse of bij een gastgezin. Zowel het gastgezin als het guesthouse (deze liggen op 5 min. afstand van elkaar) bevindt zich centraal ten op zichte van de projecten, supermarkten en overige faciliteiten in de stad. In het guesthouse verblijf je op een slaapzaal (een- of tweepersoonskamer tegen toeslag mogelijk, mits beschikbaar) op basis van logies en ontbijt. Er is gratis wifi en als je langer dan 30 nachten blijft wordt ook je was gratis gedaan. Je kan niet zelf koken, maar wel aanmelden voor het diner voor UGX. 15.000 (ongeveer €3,75). Het guesthouse wordt gerund door een Nederlands stel en ligt op een afgesloten, bewaakt terrein.
In het gastgezin verblijf je op een aparte gastenkamer met maximaal 4 personen, op basis van logies, ontbijt en diner. Je gastvrouw woont op een afgesloten, bewaakt terrein en spreekt goed Engels.

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Deelname kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: € 90

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies