Girls Empowerment project Malawi | Doingoood
arrow_drop_up arrow_drop_down

Girls Empowerment project

Lilongwe - Malawi

Over dit project

Dit project werkt met (veelal jonge) meisjes die slachtoffer zijn geweest van seksueel misbruik of kwetsbaar zijn voor seksueel misbruik. Het doel van het project is enerzijds bewustzijn creëren over verschillende gevaren zoals (seksueel) misbruik en mensenhandel maar ook over de rechten die je als mens hebt. Dit wordt gedaan door middel van workshops die op scholen gegeven worden aan groepen meiden. Tijdens deze workshops worden de meiden ook voorbereid op praktische zaken zoals het starten van een eigen bedrijfje en hoe dit aan te pakken. 


Een tweede deel van het project richt zich op meiden die slachtoffer zijn van seksueel misbruik. Deze meiden kunnen naar het centrum komen. Er worden counseling sessies gehouden en activiteiten (zoals sport en creatieve activiteiten) georganiseerd. 

Ik ben thuis gekomen met véél mooie herinneringen, goede ervaringen en unieke verhalen. Ik wil jullie hartelijk bedanken voor jullie fijne voorbereidingen, hulp en begeleiding naar en tijdens mijn avontuur in Afrika, Malawi! Ik heb ZEER genoten van mijn tijd en weet al zeker dat ik terug zal gaan. Zonder jullie heb ik deze ervaring niet zo kunnen beleven, nogmaals hartelijk dank hiervoor!"

Tashmyn Rosario, vrijwilligerswerk Malawi

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Wordt dit 'jouw' project?

Activiteiten bij dit project

De activiteiten zijn de scholen op voorhand bezoeken en vervolgens activiteiten verzinnen en uitvoeren tijdens de workshops. Dit zijn vaak simpele spelletjes of liedjes die de meiden enthousiast maken. Verder kan je helpen bij de wekelijkse voetbaltraining die gegeven wordt en ben je vrij andere activiteiten te bedenken en deze te leiden. Het is dus wel van belang dat je een bepaalde ‘skill’ hebt die van pas kan komen in het centrum en tijdens het werken met de meisjes. 

Dit ben jij

  • Minimaal 21 jaar
  • Gediplomeerd of in opleiding tot Sociaal Werker of een vergelijkbare functie
  • Je spreekt en begrijpt de Engelse taal voldoende tot goed
  • Je kan zelfstandig werken, hebt aanpassingsvermogen en bent initiatiefrijk
  • Je rookt en drinkt niet; in elk geval nooit op het project
  • Uit jouw Verklaring Omtrent Gedrag (VOG, wij helpen bij aanvraag) blijkt geen bezwaar om met kwetsbare doelgroepen te werken

Goed om te weten over dit project

  • Het project wil vooraf kennismaken met iedereen die zich aanmeldt en op basis daarvan beslissen of je kunt deelnemen
  • Tijdens de schoolvakanties ligt een deel van de activiteiten op dit project stil of is rustiger

Begeleiding in Malawi

Altijd iemand om 24/7 op terug te vallen

Hier verblijf je

Je verblijft in ons knusse Doingoood huis in Lilongwe. Het huisje ligt op een terrein met meerdere huizen. Op de veranda kun je heerlijk genieten van je ontbijt of een drankje in de middag. Het huis heeft 2 slaapkamers, elk met 2 stapelbedden erin. In totaal kan je met 8 mensen in dit huisje verblijven. Je zit op ongeveer een kwartiertje reisafstand naar het winkelcentrum(pje), waar je een koffietent, hotel met zwembad, fastfood en wat kleine winkeltjes vindt. 

Ik wil graag meer weten en kom naar de info avond

Investering

Een buitenlandervaring is investeren in je persoonlijke ontwikkeling. Er komen ook kosten kijken bij jouw buitenland avontuur. Je kan natuurlijk kijken naar wat het kost, maar belangrijker nog is het antwoord op de vraag: 'wat levert mij dit op? Je krijgt er een prachtige ervaring voor terug, waar je de rest van je leven van profiteert.


Je betaalt bij ons niet voor het doen van het vrijwilligerswerk of de stage zelf. Je maakt wel kosten voor je reis: transfers, accommodatie, de organisatie, het voorbereidingstraject en de (Nederlandse) begeleiding in Afrika, van je vrijwilligerswerk of stage.


Doingoood is de enige organisatie in Nederland die werkt met eigen, Nederlandse begeleiding in Afrika. Op die manier bieden wij de hoogst mogelijke kwaliteit en kunnen we garanderen dat we met integere, verantwoorde projecten werken. 


 Hoe bereken ik de totale investering en wat is inbegrepen?

Eenmalige kosten € 499                             
Kosten per week, week 1 t/m 8: € 149
Kosten per week, week 9 t/m 16: € 139
Kosten per week, week 16 t/m 26: € 129
Airport transfers voor ophalen en wegbrengen: 2 x € 45

Veelgestelde vragen

Wij weten als geen ander hoeveel vragen je hebt als je plannen maakt voor een buitenlandervaring. Dan is het fijn als je snel duidelijke antwoorden hierop krijgt. Daarom hebben wij alles overzichtelijk voor je op een rijtje gezet!
Wij maken gebruik van cookies