GGTO Garantiefonds

Gegarandeerd op reis

Garantiefonds GGTO

Het garantiefonds GGTO is een garantie aan reizigers die via Doingoood op reis gaan, dat hun reis gegarandeerd doorgaat. Oók wanneer Doingoood onverhoopt in financiële problemen zou raken. Dat betekent gegarandeerd op reis gaan zonder het risico dat de reis niet doorgaat en jij je geld kwijt bent. GGTO betaalt in dat geval alle kosten om jouw reis te laten doorgaan.

Doingoood is verplicht om een bedrag van € 15,00 per boeking (apart) in rekening te brengen bij al onze reizigers. Naast onze jaarlijkse contributie, dragen wij deze verplichte bijdragen per boeking af. Met dit geld bouwt GGTO vermogen op waarmee zij eventuele uitkeringen kan doen aan gedupeerden van deelnemende (reis)organisaties.

Uitgebreid gescreend

Vóór toelating is Doingoood uitgebreid gescreend en is onze financiële situatie beoordeeld. Deze is als goed beoordeeld waarmee we deelnemer aan GGTO zijn, onder nummer 1512. 

Waarom hebben wij ervoor gekozen om deelnemer te worden aan een garantiefonds? Kort gezegd: wij vinden dit passend bij één van onze kernwaarden: verantwoord.

Doingoood is geen traditionele touroperator. Wij zijn ontstaan vanuit een behoefte binnen ons netwerk in Afrika, aan mankracht, kennis en financiële ondersteuning. Onze programma’s bieden mogelijkheden voor vrijwilligerswerk, buitenland stage en impact-reizen. Onze impact-reizen bevatten altijd een maatschappelijk element. Ons netwerk is groot en onze kennis van de landen waar we werkzaam zijn ook. Hierdoor worden wij steeds vaker gevraagd voor het samenstellen van gezinsreizen in Afrika, maatwerk reizen of groepsreizen. Ook vanuit dat oogpunt zien wij grote toegevoegde waarde van deelname aan het garantiefonds. Meer over GGTO