In dit bericht lees je over het voortzetten van Doingoood door Marieke en Armel..

Afscheid

Na bijna 11 jaar stop ik met Doingoood. Op 6 maart 2010 zag Doingoood het levenslicht en sindsdien heb ik de organisatie geleid. Ik kijk terug op mooie samenwerkingen en partnerschappen en heb genoten van de verhalen van enthousiaste Afrika-gangers. Ik heb mooie mensen leren kennen, regelmatig zelf projecten bezocht en ook ontzettend veel geleerd. Tegelijkertijd realiseerde ik mij steeds meer dat voor mij de tijd gekomen was om met Doingoood te stoppen. Hieraan hebben we, onder invloed van de corona crisis, het afgelopen jaar gewerkt. Het bedrijf Upendo Afrika B.V., waaronder Doingoood viel, wordt opgeheven. 

 

Gedachtegoed Doingoood

Sinds januari 2020 waren Marieke de Bruijn en Armel Mbakop Betke (een Nederlands- Kameroens echtpaar) verantwoordelijk voor de operatie in Malawi. Zij zullen vanaf nu de partnerschappen met de projecten en de bestaande programma’s in volledig eigen beheer gaan voortzetten. 

Nieuwe onderneming

Marieke en Armel zijn inmiddels een geheel nieuwe, eigen onderneming gestart en zullen hiermee in eigen beheer programma’s en reizen aanbieden in Afrika. Hierbij blijven zij gebruik maken van de naamsbekendheid en het gedachtegoed van Doingoood en zullen zij ook de website en de social media kanalen van Doingoood in de lucht houden. Een bekende naam in een nieuw bedrijf en met nieuw management dus.

Marieke en Armel gaan dit doen onder de naam Doingoood Experience. Binnenkort zal deze website in hun nieuwe huisstijl aangekleed worden.

Stichting Doingoood foundation

Stichting Doingoood foundation is een aparte, autonome stichting met een eigen KvK nummer en een eigen website. In de afgelopen 11 jaar heeft de stichting nauw samengewerkt met dezelfde projecten als waarmee de onderneming Doingoood samenwerkte.

Aan de stichting verandert op dit moment niets. De stichting blijft zich inzetten voor fondsenwerving voor projecten in Afrika. Voor vragen over donaties, fondsenwerving en projecten kan je contact opnemen met Stichting Doingoood foundation.

 

Bedankt!

Ik kijk met dankbaarheid terug op alle mooie samenwerkingen van het afgelopen decennium. Afscheid nemen doet altijd een beetje pijn. Maar het is goed zo.

Dag lieve mensen!

 

Chat openen
Hallo 👋 Stel je vragen aan een van onze medewerkers gemakkelijk via WhatsApp!